Ontdek wat jij met Copilot kunt

Grote kans dat jij binnenkort Microsoft Copilot voor je kunt laten werken, want deze AI-assistent is net toegevoegd aan diverse Microsoft 365-pakketten. Wat kan je allemaal met deze tool en wat heeft jouw organisatie daaraan? Bij Computrain kan je nu een hands-on kennismakingstraining volgen. In ‘Werken met Copilot in Microsoft Office 365’ leer je in één dag hoe je Microsoft Copilot handig kunt gebruiken in jouw dagelijkse werk. 
 
Microsoft Copilot is een AI-assistent voor alle programma’s in de Microsoft Office-suite. Als je beschikt over het juiste abonnement, vind je ‘m in de applicaties Microsoft Word, Teams, Powerpoint, Excel en Outlook onder het Copilot-pictogram. De tool helpt je om taken in de bekende Microsoft-applicaties slimmer en sneller uit te voeren. “Als Microsoft Office Trainer ben ik heel geïnteresseerd in efficiëntie. Copilot past perfect in dat plaatje”, zegt Ruben van der Zee, docent van de training Werken met Copilot in Microsoft Office 365. “Dit AI-hulpmiddel kan je breed inzetten. Copilot is te gebruiken in en voor alle Microsoft 365-applicaties en dus heeft iedereen er wel wat aan in zijn dagelijkse werkzaamheden. Je kunt ‘m bijvoorbeeld vragen om een samenvatting van een Teams-meeting of een Powerpoint-presentatie te maken.” 

Zelf ervaren 

Een e-mail opstellen, meeting inschieten of dossier samenvatten – in de training leer je hoe jij Microsoft Copilot inzet voor jouw dagelijkse werkzaamheden. Niet vanaf papier, maar door zelf in de praktijk met de tool aan de slag te gaan. “Per applicatie laat ik de kracht zien van Copilot. Daarna kan jij in een proefomgeving van Computrain naar hartenlust experimenteren onder mijn begeleiding. Zo ervaar je zelf hoe Copilot voor jou het beste werkt en wat het je oplevert”, zegt Van der Zee “Je leert bijvoorbeeld goede prompts te schrijven en deze steeds verder te finetunen. Ook deel je jouw inzichten met andere deelnemers, dus jullie leren van elkaar.” 

Daarom trainen 

Hoe beter jij Copilot kent, hoe gerichter je de tool kunt gebruiken voor jouw specifieke werkzaamheden… en hoe productiever je wordt. Deze kennis kun jij weer doorgeven aan jouw collega’s, zodat ook zij meer uit Copilot halen. Hoe eerder je daarmee begint, hoe meer je eruit haalt. Bovendien gaan de AI-ontwikkelingen razendsnel en niemand wil achter de feiten aanlopen. “Het fijne aan de training is ook dat je rustig, een dag lang, de tijd hebt om alles uit te vogelen in een beschermde proefomgeving. Je hoeft dit niet even snel tussendoor te doen waardoor het ten koste gaat van andere taken”, vult Van der Zee aan. 

Wat heeft jouw organisatie eraan? 

Data in Microsoft Copilot is veiliger dan bij ‘open’ AI-tools zoals ChatGPT. Deze gebruiken jouw gegevens om hun modellen te trainen, waardoor jouw intellectueel eigendom ook zomaar kan terugkomen in een blog van een concullega of onderzoekspaper van een student. Microsoft Copilot gebruikt jouw bedrijfsdata wel, en kan deze ook combineren met externe data van internet, maar jouw gegevens verlaten jouw IT-omgeving niet. Bovendien kan je per functie instellen welke medewerker toegang heeft tot welke data. In de training gaat Van der Zee ook in op dit praktische security-aspect van Copilot.  
 
Microsoft Copilot is zelflerend. Dat betekent dat output steeds beter aansluit op jouw communicatieboodschappen en huisstijl. De tool zorgt ook voor consistentie; elke service desk agent – en dus elke klant – krijgt inhoudelijk hetzelfde antwoord in dezelfde tone-of-voice. En last but not least, Microsoft Copilot stimuleert creativiteit, innovatie en het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden binnen een organisatie. Kortom, meer dan genoeg redenen om zo snel mogelijk kennis te maken met deze veelbelovende AI-tool. 

Wil jij erachter komen of Microsoft Copilot de investering waard is voor jouw organisatie? Of ben je gewoon benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw werk? Schrijf je in voor de training Werken met Copilot in Microsoft Office 365 of bekijk ons Copilot-webinar.  

Wellicht ook interessant