Eerste hulp bij het kiezen van een Adobe programma

Welk Adobe programma is geschikt voor jou? Je zal niet de eerste zijn die zich dit afvraagt. Adobe heeft zoveel verschillende programma’s en ze lijken ook nog eens op elkaar. Niet gek dat je dan door de bomen het bos niet meer ziet. Wij nemen Photoshop, Illustrator en InDesign onder de loep en leggen uit wanneer welk programma geschikt is voor jou.

Photoshop

Zoals de naam al aangeeft is Photoshop erg geschikt voor het bewerken van foto’s. Het programma wordt dan ook veel gebruikt door fotografen. Naast het bewerken van foto’s kun je Photoshop ook gebruiken voor het maken van digitale tekeningen, schetsen en schilderen.

Wanneer is Photoshop geschikt voor jou?

Photoshop is geschikt als je foto’s en/of illustraties wilt bewerken, social posts, banners en online advertenties wilt maken of als je mock-ups wilt maken.

Illustrator

Een voordeel van Illustrator is dat het programma gebruik maakt van vectorafbeeldingen. Hiermee bedoelen we dat alles wat in Illustrator gemaakt wordt, kan worden geschaald zonder kwaliteit te verliezen. Het programma wordt vooral gebruikt voor het ontwerpen van logo’s en illustraties.

Wanneer is Illustrator geschikt voor jou?

Illustrator is geschikt voor jou als je logo’s of pictogrammen wilt maken, maar ook als je bijvoorbeeld posters, patronen voor op behang of een design voor op een t-shirt wilt ontwerpen.

InDesign

We weten nu wat de krachten zijn van Photoshop en Illustrator. Hoe zit het dan met InDesign? InDesign wordt voornamelijk gebruikt voor het ontwerpen van tijdschriften, boeken, flyers en posters. Wil je iets maken waarbij je een grote hoeveelheid tekst moet verwerken? Dan is InDesign het geschikte programma hiervoor.

Wanneer is InDesign geschikt voor jou?

InDesign is geschikt voor jou als je brochures, tijdschriften, boeken of ander drukwerk wilt ontwerpen. Daarnaast kun je InDesign ook gebruiken om interactieve PDF’s te maken.

Bekijk onze Adobe trainingen

Wellicht ook interessant