Algemeen

Algemeen

EVC

Computrain heeft een unieke samenwerking met EVC Centrum Nederland, de grootste EVC-organisatie van Nederland. Het komt vaak voor dat mensen zich door jarenlange werkervaring en via korte opleidingen en cursussen naar een hoger niveau ontwikkelen. Maar al die leerervaringen bij elkaar leveren jou nog geen erkend diploma op. En dat kan je nu net in de weg staan om in aanmerking te komen voor een nieuwe uitdagende functie! De Nederlandse overheid heeft dit veelvoorkomende probleem gezien en heeft het mogelijk gemaakt deze werkervaring om te zetten in officiële erkenningen. Dit wordt het Erkennen van Verworven Competenties (EVC) genoemd.

Wat is EVC?

EVC staat voor Erkenning van Verworven Competenties. Wat iemand in huis heeft aan kennis en kunde, wordt in grote mate bepaald door wat iemand geleerd heeft op school, op het werk of privé. EVC Centrum Nederland biedt de mogelijkheid om al die kennis en kunde te certificeren. EVC Centrum Nederland helpt medewerkers relevante informatie op gestructureerde wijze te verzamelen en leggen het resultaat vast in een officieel Ervaringscertificaat. Met dit certificaat toont iemand op een objectieve manier zijn kennis en kunde aan ten opzichte van een bepaalde opleidingsstandaard. Dit is onder andere zinvol voor wie zich verder wil ontwikkelen in een vervolgopleiding of bij een sollicitatie objectief wil aantonen waar hij staat en over welke competenties hij beschikt. Computrain en EVC Centrum Nederland hebben een unieke samenwerking om het EVC-traject snel en efficiënt te laten verlopen.

Hoe ziet het EVC-traject eruit?

Een EVC-traject duurt gemiddeld 6 tot 12 weken en verloopt volgens de volgende stappen:

  • Na het invullen van de vrijblijvende Quickscan voer je een intakegesprek met een EVC-begeleider. Die legt je de procedure uit en hij helpt je te bepalen welke bewijzen van jouw competenties beschikbaar zijn. Op basis van dit gesprek wordt bepaald of een EVC-traject zinvol is.
  • Als je start met de procedure verzamel je bewijzen uit de praktijk die de competenties aantonen, zoals werkomschrijvingen, adviesdossiers en diploma’s van eerder afgelegde examens.
  • Je groepeert deze bewijzen in uw portfolio en laat dit beoordelen.
  • Je voert het eindgesprek met twee assessoren die je bevragen over jouw portfolio en de aan te tonen competenties.
  • Na afronding krijg je het Ervaringscertificaat opgestuurd, waarin de erkenning voor jouw ervaringen staat beschreven.
  • Op basis van het Ervaringscertificaat kun je een opleidingsplan aanvragen bij het betreffende opleidingsinstituut. Hierin staan onderdelen die nog gevolgd moeten worden of voor welk deel van de opleiding jij vrijstelling krijgt. 

Meer weten?

Wil je een EVC-traject starten of wil je meer weten over de mogelijkheden? Doe dan vrijblijvend de Quickscan op de website van EVC Centrum Nederland. Of neem contact op met een van de ervaren adviseurs. Je kunt EVC Centrum Nederland bereiken via 035-7 506 195 of via e-mail info@evc-centrum-nederland.nl. Of bekijk de website www.evc-centrum-nederland.nl.