Algemeen

Algemeen

EVC

Computrain heeft een unieke samenwerking met EVC Nederland, de grootste EVC-organisatie van Nederland. Het komt vaak voor dat mensen zich door jarenlange werkervaring en via korte opleidingen en cursussen naar een hoger niveau ontwikkelen. Maar al die leerervaringen bij elkaar leveren jou nog geen erkend diploma op. En dat kan je nu net in de weg staan om in aanmerking te komen voor een nieuwe uitdagende functie! De Nederlandse overheid heeft dit veelvoorkomende probleem gezien en heeft het mogelijk gemaakt deze werkervaring om te zetten in officiële erkenningen. Dit wordt het Erkennen van Verworven Competenties (EVC) genoemd.

Wat is EVC?

EVC staat voor Erkenning van Verworven Competenties. Wat iemand aan kennis en vaardigheden bezit, wordt grotendeels bepaald door wat iemand op school, op het werk of privé heeft geleerd. EVC Nederland biedt de mogelijkheid om al deze kennis en vaardigheden te certificeren. Zij helpen werknemers om relevante informatie op een gestructureerde manier te verzamelen en leggen het resultaat vast in een officieel Ervaringscertificaat. Met dit Ervaringscertificaat toont iemand objectief zijn kennis en vaardigheden aan in relatie tot een bepaalde opleidingsnorm. Dit is onder andere handig voor wie vrijstellingen wil krijgen in een opleiding of objectief wil aantonen waar hij staat en over welke competenties hij beschikt. Computrain en EVC Nederland hebben een samenwerkingsverband om het EVC-traject snel en efficiënt te laten verlopen.

Hoe werkt het EVC-traject?

Een EVC-traject duurt gemiddeld 3 tot 6 maanden. Wil je starten met een EVC-procedure en weten of je in aanmerking komt? Bezoek de website van EVC Nederland en doe daar de Quickscan.