Algemeen

Algemeen

Leren hoe jij wilt

Je wilt leren waar en wanneer het jou uitkomt. Op de manier die het beste bij jou past. Daarom verzorgt Computrain IT-opleidingen en -trainingen in verschillende varianten.

Fysiek klassikaal

Van en samen met anderen leer je het meest. Een klassikale training is altijd een mix van klassikale theorie, individuele praktijkopdrachten en persoonlijke begeleiding van een ervaren trainer. De verhouding theorie en praktijk is ongeveer 50-50. Je deelt kennis en ervaringen met je mededeelnemers en helpt elkaar vooruit.
 
De klassikale trainingen en opleidingen worden in kleine groepjes verzorgd, zodat de 1.5 meter afstand op ieder moment gewaarborgd blijft. Iedere training bevat klassikale theorie en individuele oefeningen. Je krijgt altijd persoonlijke hulp en feedback van een ervaren trainer uit de praktijk. De trainers hebben niet alleen vakinhoudelijke kennis, maar ook bewezen didactische vaardigheden zodat ze jou op de best passende manier kunnen trainen. We maken steeds de koppeling tussen de theorie en jouw praktijk. Wat je vandaag leert, kun je morgen al toepassen in je werk. Door samen met vakgenoten te leren, leer je bovendien nieuwe mensen kennen én het geeft je inspiratie.
 
Bekijk ons complete trainingsaanbod hier

Virtual Classroom

Op afstand een klassikale training volgen, gegarandeerd op de voor jou meest praktische locatie? Dat kan dankzij onze Virtual Classroom. Je staat hierbij rechtstreeks in verbinding met de trainer en de groep, zonder dat je naar een fysieke leslocatie hoeft te komen. Dit scheelt een hoop reistijd, zonder dat de kwaliteit van de lessen er onder lijdt. Inmiddels is het overgrote deel van onze trainingen en opleidingen ook beschikbaar als Virtual Classroom.

Klik hier voor meer informatie over virtual classroom

Individuele online training

Wil je leren in je eigen tempo, waar, wanneer en hoe het je het beste uitkomt? Kies dan voor een online training. Dit is e-learning eventueel gecombineerd met coaching op afstand of hulp tijdens klassikale praktijkdagen. Zo kies jij zelf je studeermomenten en leertempo.

Bekijk alle individuele online trainingen

Bootcamp 

Zijn medewerkers een aangesloten periode te missen op de werkplek, dan is een bootcamp een efficiënte leermethode. Bootcamp is een intensief traject van 1 of enkele weken met klassikaal leren, zelfstudie en coaching, gericht op certificering. 

Doe je een bootcamp, dan behaal je gegarandeerd je certificering(en). Voordat een bootcamp start, bereiden deelnemers zich voor met online leermiddelen en hulp van een docent. De daarop volgende klassikale bootcampdagen zijn heel intensief. De deelnemers bewegen zich constant tussen meerdere trainingsruimtes. Elke ruimte heeft zijn eigen functie zoals coaching, theorie, oefenen of ervaringen delen. Als een deelnemer klaar is met een module kan deze, in overleg met de docent, direct het examen afnemen in de examenruimte. De docent begeleidt en motiveert de groep. Neem voor meer informatie over onze bootcamps contact met ons op.

Begeleiding op je werkplek

Na een training wil je de geleerde kennis en vaardigheden direct gebruiken op je eigen werkplek. Hulp nodig? Laat je ondersteunen of begeleiden door onze ervaren trainers.

Het is zover, je training is afgerond. Nu moet je echt aan de slag. Professionele ondersteuning of begeleiding helpt je bij de toepassing van het geleerde op je eigen werkplek. Onze ‘floorwalkers’ zijn trainers, gespecialiseerd en zeer ervaren in de begeleiding van medewerkers op de werkplek. Deze trainers werken proactief, geven jou tips en tricks en springen in waar dat nodig is. Ze signaleren tijdig eventuele problemen en adviseren je hoe je deze kunt oplossen. Floorwalkers kunnen je bijvoorbeeld helpen als je met Microsoft Office-programma’s werkt of met andere bedrijfsapplicaties. Neem contact met ons op voor meer informatie over begeleiding op de werkplek.

E-Connect

Volg je een training of opleiding bij Computrain, dan krijg jij exclusief toegang tot het online leerplatform e-Connect. Hierop vind je informatie die je helpt bij het leren, zoals het lesprogramma, opdrachten en video’s. 

Vlak voordat je training of opleiding bij Computrain start, krijg je een e-mail met een link naar de online leeromgeving e-Connect. Hiermee kom je automatisch op jouw persoonlijke pagina. Op e-Connect zie je wat je in elke les gaat leren en hoe je je kunt voorbereiden. Je vindt er lesdata, opdrachten, video’s, tests, tips, links en soms examentrainingen. Op e-Connect staan ook een routebeschrijving, de contactgegevens van je docent, behaalde cijfers en je kunt berichten sturen naar je mededeelnemers.