Omscholen IT

De krapte op de IT-arbeidsmarkt is groter dan ooit. Wat in de praktijk betekent dat werkgevers in de IT-sector moeite hebben om geschikt personeel te vinden én moeite hebben om hun werknemers voor langere tijd aan zich te binden. Hierdoor liggen er legio kansen voor starters, werkzoekenden en werkenden die zich willen laten omscholen naar een functie in de IT. Want met de juiste competenties is een baan in de IT-sector vrijwel gegarandeerd.

Wil jij binnen de IT aan de slag, maar beschik je nog niet over de door werkgevers gevraagde vaardigheden? Dan biedt omscholing of bijscholing uitkomst. Als jouw IT-kennispartner zijn wij op de hoogte van de meest kansrijke beroepen binnen de IT-sector en kunnen wij jou specifiek opleiden en certificeren voor een kansrijke functie. Lees daarom snel verder voor meer informatie, bekijk de veelgestelde vragen over omscholing of neem direct contact op voor een vrijblijvend persoonlijk adviesgesprek.

Vrijblijvend contact

Omscholingsmogelijkheden

Er zijn meerdere manieren om je bij of om te scholen op het gebied van IT:

1. UWV scholingsbudget voor werkzoekenden

Ontvang je op dit moment een werkloosheidsuitkering en wil je je graag laten omscholen naar een IT-functie, dan is de kans aanwezig dat je gebruik kunt maken van een UWV scholingsbudget om jouw opleiding bij Computrain te bekostigen. Overleg in dat geval met jouw begeleider vanuit het UWV wat de mogelijkheden zijn.

Klik hier voor meer informatie

2. Omscholen naar een kansrijke IT-functie

Er is op dit moment veel vraag naar bepaalde functieprofielen binnen de IT-sector. Voor deze functieprofielen hebben wij een aantal trainingen geselecteerd waarmee je, zonder extra begeleiding, de voor deze functies benodigde basiskennis op kunt doen.

Klik hier voor meer informatie

Omscholen op MBO- of HBO-niveau

Wil jij graag een IT-opleiding op MBO- of HBO-niveau volgen als springplank naar een functie binnen de IT-sector? Dan is dat ook mogelijk. Onze (erkende) opleidingen variëren van deel- opleidingen tot en met volledige bachelors. Een ruim aanbod van algemene IT-kennis tot aan specialisaties naar IT-rollen.

Persoonlijk advies

Wil jij meer weten over de verschillende omscholingsmogelijkheden bij Computrain of heb je behoefte aan vrijblijvend persoonlijk advies? Bel ons dan hiervoor op het telefoonnummer 030 - 2 348 500 of maak gebruik van het contactformulier, zodat we je terug kunnen bellen.

Contactformulier