Opleiding HBO IT Certificeringsprogramma

Uitstekende voorbereiding op 3 officiële examens bij APMG
Cursusvorm:

HBO-programma

Opleidingsvariant:

PDF downloaden

Deskundig en persoonlijk trainingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk trainingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een trainingsadvies aan
Algemeen

Wilt u inzicht in verschillende actuele methoden voor projectmanagement en procesverbetering in een IT-context? En wilt u dit daadwerkelijk kunnen toepassen voor optimalisatie in uw organisatie? Volg dan dit HBO IT Certificeringsprogramma. U gaat aan de slag met lean, PRINCE2® en ITIL®. U ontwikkelt zo vanuit verschillende perspectieven inzicht in projecten en processen. Dit programma wordt verzorgd in samenwerking met onze businesspartner NCOI.

Voor wie

U bent afdelings-, project- of procesmanager en u wilt zich verdiepen in projectoptimalisatie in de IT. U wilt goed inzicht in verschillende methoden en deze kunnen toepassen.

Voorkennis

Er wordt uitgegaan van ten minste HAVO- of MBO-niveau. Relevante werkervaring kan een lagere opleiding compenseren. U hoeft niet aan bepaalde vooropleidingseisen te voldoen. Dit programma wordt verzorgd op HBO-niveau.

Doel en opzet

U gaat in dit certificeringsprogramma aan de slag met verschillende methoden en principes voor projectmanagement en procesoptimalisatie. U krijgt inzicht in de methoden PRINCE2®, ITIL® en lean. Per methode gaat u in op de specifieke kenmerken en onderdelen en gaat u ook praktisch aan de slag met deze methode in uw werkomgeving. U wordt hierbij begeleid door trainers met veel ervaring met de methode en de toepassing in de praktijk. Zij bereiden u ook uitstekend voor op de examens voor het behalen van de officiële certificaten. Daarnaast heeft u toegang tot een unieke online leeromgeving. Deze biedt u alles wat u nodig heeft om snel, eenvoudig en efficiënt te studeren.

Studiebelasting

Ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Inhoud

Inhoud

Het programma is opgebouwd uit 2 modules. Hierin komen onder meer de volgende onderwerpen aan de orde:

Lean Six Sigma Green Belt (8 dagen)

 • Lean managementprincipes
 • Projectmanagement
 • Voice of the Customer & CTQ Flowdown
 • Process Performance Metrics
 • Process Flow Mapping & SIPOC
 • Problem solving
 • Visualiseren van data m.b.v. Minitab
 • Statistische technieken
 • 5S werkplekorganisatie
 • Lean simulatiegame, Six Sigma case en proefexamen

PRINCE2® Foundation (2 dagen)

PRINCE2® is gebaseerd op 7 thema’s en 7 processen, waarbij uitgegaan wordt van 7 PRINCE2®-principes en -managementproducten. De 7 processen zijn:

 • Een project opstarten
 • Projecten sturen
 • Een project initiëren
 • Control in de diverse stadia van een project
 • Managen van de product delivery
 • Managen van een fasebegrenzing
 • Afronden van een project

ITIL® Foundation (3 dagen)

 • Servicestrategie
 • Serviceontwerp
 • Serviceveranderingen
 • Serviceoperatie
 • Continu verbeteren
 • Inrichting IT-organisatie
 • IT-projectmanagement

Eindopdracht (2 bijeenkomsten van 3 uur)

Deze 2 bijeenkomsten staan in het teken van het maken van de eindopdracht.

Diploma

U wordt in dit programma uitstekend voorbereid op de officiële examens bij APMG. U schrijft zich hiervoor zelf in. Met deze examens behaalt u de officiële certificaten ‘PRINCE2® Foundation‘, ‘ITIL® Foundation‘ en ‘Lean Six Sigma Green Belt’. Het HBO-programma sluit u af met een eindopdracht. Heeft u hiervoor een voldoende behaald, dan ontvangt u het diploma ‘HBO IT Certificeringsprogramma’ van NCOI.

Planning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 6 maanden en omvat 13 trainingsdagen en 2 bijeenkomsten van 3 uur.

Data en plaatsen

Wilt u zich inschrijven voor het HBO IT Certificeringsprogramma? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs.

Bedankt voor uw interesse voor een inschrijving in deze training. Wilt u meer weten over de startdata en locaties van deze training, dan adviseert ons Computrainteam u graag op het nummer: 030 - 234 8500. U kunt hier ook uw gegevens achterlaten zodat wij u contacteren voor verdere informatie. We zien uw inschrijving graag tegemoet!


Kosten

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 3.990,-
Studiemateriaal: € 325,-
Eindopdracht: € 225,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

U kunt deze opleiding ook in 2 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten

Computrain regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

HBO IT Certificeringsprogramma

Cursusvorm:

HBO-programma

Opleidingsvariant:

PDF downloaden
Neem contact met mij op

Onze website maakt gebruik van cookies.