Informatiemanagement trainingen en cursussen

Wil jij leren hoe je de interne en externe informatiestromen van jouw organisatie optimaal laat verlopen? Dan sluit een ASL- of BiSL-training hier perfect bij aan. ASL en BiSL zijn beiden frameworks,...

> Lees meer over Informatiemanagement trainingen

Wil jij leren hoe je de interne en externe informatiestromen van jouw organisatie optimaal laat verlopen? Dan sluit een ASL- of BiSL-training hier perfect bij aan. ASL en BiSL zijn beiden frameworks,...

> Lees meer over Informatiemanagement trainingen

Wil jij leren hoe je de interne en externe informatiestromen van jouw organisatie optimaal laat verlopen? Dan sluit een ASL- of BiSL-training hier perfect bij aan. ASL en BiSL zijn beiden frameworks,...

> Lees meer over Informatiemanagement trainingen

Informatiemanagement: 32 trainingen of opleidingen

Klassikaal (11) Dit is een leervorm waarbij je tijdens 1 tot 5 aaneengesloten dagen klassikale theorie krijgt aangeboden van een trainer waarna je deze theorie in de praktijk brengt middels opdrachten op een pc. De verhouding tussen theorie en opdrachten is ongeveer 50/50. Deze combinatie zorgt voor een optimale verwerking van de leerstof.

MBO-programma (2) Deze opleidingen worden verzorgd door het MBO College van NCOI en hebben afhankelijk van de studierichting een studieduur tussen de 5 en 12 maanden. De studieprogramma’s zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

HBO Bacheloropleiding (3) De HBO Bacheloropleidingen duren 4 jaar en worden verzorgd door NCOI. Naast de klassikale bijeenkomsten maak je op jouw eigen werkplek of op een tijdelijke stageplek een aantal praktijkopdrachten. Je rondt de opleiding af met het schrijven van een eindscriptie waarna je de titel Bachelor achter jouw naam mag voeren.

NVAO-geaccrediteerd
HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

HBO-programma (11) De HBO-programma’s bestaan uit 1 tot 4 modules en duren 3 maanden tot 1 jaar. Bij HBO-programma's van 3 of 4 modules werk je aan een eindopdracht. Met het diploma van een HBO-programma kun je versneld doorstuderen naar een Bachelorgetuigschrift bij Hogeschool NCOI.

Masteropleiding (2) De Masteropleidingen worden verzorgd door NCOI en duren 2 jaar als je 1 avondbijeenkomst per week of 1 dagbijeenkomst in de 2 weken volgt. De opleidingen bestaan uit verschillende (keuze)modules die je flexibel kunt volgen. Je rondt de opleiding af met het schrijven van een eindscriptie.

NVAO-geaccrediteerd
24 maanden Masteropleiding NVAO-geaccrediteerd

Masterclass (1) Een Masterclass van Computrain draait altijd om een bepaald thema, bijvoorbeeld IT Governance of Cloud Computing en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Een Masterclass kan mogelijk vrijstelling opleveren in een volledige Masteropleiding van NCOI.

Professional Master (1) Een Professional Master bestaat uit 2, 3 of 4 Masterclasses rondom een concreet thema. Dat biedt de mogelijkheid om een specialistisch programma te volgen op masterniveau met juist die onderwerpen uit een volledige Masteropleiding die je interessant vindt. De Professional Masters van NCOI University of Applied Sciences duren 6 tot 12 maanden. Je rondt een Masterclass af met een eindopdracht of case.

Anderen bekeken ook

1 BiSL® Foundation

€ 786,00
Klassikaal
2 dagen

2 Basisopleiding Informatica

€ 2.140,00
MBO-programma
4 maanden

3 Business Analist

€ 3.495,00
Klassikaal
2 maanden

4 HBO Functioneel Beheerder

€ 4.285,00
HBO-programma
12 maanden

5 Functioneel Beheer

€ 2.195,00
Klassikaal
4 dagen
Bekijk alle Informatiemanagement opleidingen

Wil jij leren hoe je de interne en externe informatiestromen van jouw organisatie optimaal laat verlopen? Dan sluit een ASL- of BiSL-training hier perfect bij aan. ASL en BiSL zijn beiden frameworks, waarbij ASL het framework voor optimaal applicatiebeheer is, terwijl BiSL als framework op informatiemanagement en functioneel beheer (business information management) gericht is. Voor beide frameworks hebben wij een aantal intensieve trainingen beschikbaar, die je optimaal voorbereiden op de bijbehorende APMG-examens.

BiSL training

Tijdens een BiSL-training van Computrain leer je alles over dit leidende framework voor functioneel beheer en informatiemanagement. BiSL richt zich volledig op processen binnen de eigen organisatie. Doordat het framwork al sinds 2005 bestaat, zijn er een groot aantal best practices beschikbaar die je kunt gebruiken om de processen binnen jouw organisatie te verbeteren. In 2017 heeft BiSL een update gehad in de vorm van BiSL Next. Wanneer je hier alles over wilt weten, kunnen we je de bijbehorende training van harte aanbevelen. Onze BiSL-trainingen zijn beschikbaar op verschillende niveaus, waardoor het niet uitmaakt of je al veel of juist weinig ervaring met het toepassen van het framework hebt.

ASL training

ASL wordt in Nederland gezien als de standaard voor het beheer van bestaande applicaties. Tijdens een ASL-training van Computrain leer je alles over dit framework en hoe het je onder andere helpt om te gaan met bugs binnen applicaties en veranderingen op het gebied van de technische- en functionele eisen die aan applicaties gesteld worden. Het ASL framework voor applicatiebeheer deelt een deel van haar processen met het ITIL framework voor servicemanagement, waardoor je je het framework sneller eigen zult maken als je al bekend bent met ITIL. Wil je je laten certificeren op het gebied van ASL, dan is het goed om te weten dat onze trainingen perfect aansluiten bij de officiële examens van APMG.

Persoonlijk advies

Wil jij serieus aan de slag met applicatiebeheer, functioneel beheer en/of informatiemanagement? Dan helpen wij je graag op weg met een stevige dosis bijbehorende kennis. Onze studieadviseurs staan bovendien klaar om je te helpen bij het uitkiezen van een training of opleiding die past bij jouw persoonlijke situatie. Je kunt ze bereiken door te bellen naar 030 - 2 348 500, te whatsappen naar 06 - 101 632 89 of te mailen naar info@computrain.nl.