Blockchain-trainingen

Wat is blockchain en welke impact heeft het op jouw sector en je eigen werk? Je hebt misschien gehoord van blockschain als de technologie achter cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar wat kun...

Lees meer...

Wat is blockchain en welke impact heeft het op jouw sector en je eigen werk? Je hebt misschien gehoord van blockschain als de technologie achter cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar wat kun...

Lees meer...

Wat is blockchain en welke impact heeft het op jouw sector en je eigen werk? Je hebt misschien gehoord van blockschain als de technologie achter cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar wat kun...

Lees meer...

Blockchain: 3 trainingen of opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Studievorm/ leslocatie
Duur
Filters

Klassikaal (3)

Wat is blockchain en welke impact heeft het op jouw sector en je eigen werk? Je hebt misschien gehoord van blockschain als de technologie achter cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar wat kun je zelf met blockchain? Leer er alles over tijdens een praktijkgerichte blockchain-training van Computrain.

Wat is blockchain?

Blockchain is een decentraal netwerk voor het opslaan van informatie en het verwerken van transacties. Je kunt het vergelijken met een grootboek en er kunnen bijvoorbeeld financiële gegevens, identiteitsgegevens, medische of kadastrale gegevens in opgeslagen worden.

Alle nodes, die gezamenlijk het netwerk van de blockchain vormen, bevatten een kopie van de gehele database. Wijzigingen hierbinnen moeten deze nodes gezamenlijk goedkeuren. Hierdoor is de data binnen een blockchain erg moeilijk te vervalsen en is er niet langer behoefte aan een centrale partij die alle gegevens beheert. Blockchain heeft daardoor het potentieel om de vertrouwensfunctie over te nemen van banken, het kadaster of de overheid.

Waarom een blockchain-training volgen?

Veel bedrijven en overheidsorganisaties zijn inmiddels aan het onderzoeken hoe zij de blockchain-technologie het beste in kunnen zetten. De impact van blockchain kan daardoor zeer groot zijn. Een bredere omarming van de technologie zou bijvoorbeeld veel functies overbodig kunnen maken. Zoals in de financiële sector, transport en logistiek en denk ook aan taken die nu nog door overheidsinstanties worden uitgevoerd. Het is daarom zeer waardevol om de potentiële impact van blockchain te leren begrijpen. Hoe gaat blockchain bijvoorbeeld jouw werk veranderen? We helpen het je graag ontdekken.

Voor wie zijn onze blockchain-trainingen geschikt?

Onze blockchain-trainingen worden verzorgd op verschillende niveaus. Het maakt daarom niet uit of je alleen geïnteresseerd bent in de technologie of er ook echt mee wilt leren werken. Zo kan je jezelf laten informeren over de werking en mogelijkheden van blockchain tijdens de Introductietraining Blokchain, terwijl je tijdens de training Blockchain Advanced ook echt met transacties aan de slag gaat.

Op eenzelfde manier is het ook mogelijk om te leren wat smart contracts zijn, zoals hoe ze werken en wat er allemaal nodig is om ze op te stellen. Hier hebben we namelijk de training Smart Contracts Programmeren voor in het leven geroepen. Wil je nog dieper op dit onderwerp ingaan en vooral zelf een systeem voor smart contracts leren opzetten? Dan raden we je de training Advanced Smart Contracts Programmeren aan.

Wat leer je tijdens een van onze trainingen?

We vertellen je graag alles over het concept blockchain, zoals over de werking ervan en wat de recente ontwikkelingen zijn. Daarnaast leer je ook wat voor impact de technologie kan gaan hebben, hoe de blockchain wordt ingezet voor cryptocurrencies als Bitcoin en Ethereum en welke kansen en bedreigingen dit biedt op het gebied van fintech.

Wil je blockchain in gaan zetten binnen jouw organisatie? Dan kun je ook alles over smart contracts leren. Niet alleen over hoe deze volledig geautomatiseerde overeenkomsten transacties via blockchain mogelijk maken, maar ook welke gevolgen dit heeft op het vlak van risk, compliance en fraude.

Vrijblijvend contact

Heb jij een vraag over ons blockchain-trainingsaanbod, neem dan vooral vrijblijvend contact op met een van onze studieadviseurs. Dit kan telefonisch of via onze website. Is er binnen jouw organisatie behoefte aan een blockchain-training op maat? Lees dan snel verder op onze pagina over incompany IT-trainingen.