STAP-budget: €1000,- subsidie voor jouw studie

Je kunt jaarlijks maximaal 1.000 euro STAP-subsidie krijgen. Dat hoef je niet voor te schieten: het UWV betaalt het bedrag direct aan jouw opleider. Dus jij krijgt de subsidie als korting op jouw opleidingskosten. Let op. Kies je ervoor om de opleiding of training op locatie te volgen, dan komen de arrangementskosten voor eigen rekening. Deze vind je terug onder de kostenspecificatie van de opleiding of training. Deze kosten zijn niet van toepassing op e-learning en virtual classroom.

Ontwikkel jezelf met STAP

Wil jij een opleiding of training volgen om zo jouw positie te versterken op de arbeidsmarkt? Als werkende óf werkzoekende kan je het STAP-budget van maximaal 1000 euro per jaar aanvragen om te investeren in jouw ontwikkeling.

Schrijf je voordelig of zelfs kosteloos in voor de opleiding die bij jou past met het STAP-budget. Met het STAP-budget zijn een ruim aantal Computrain-opleidingen voordelig te volgen. Bekijk de mogelijkheden hieronder en schrijf je in voor de training die bij jou past. Je ontvangt vervolgens van ons het STAP-aanmeldbewijs, deze heb je nodig voor je STAP-aanvraag op 3 juli. Wordt de subsidie niet toegekend? Geen zorgen, je kunt de opleiding annuleren en het opnieuw proberen in de volgende ronde.

Als je een training volgt en gebruik maakt van het STAP-budget kun je als deelnemer een inhoudelijk antwoord verwachten op een inhoudelijke vraag en deze kun je stellen via de mail: info@computrain.nl of telefonisc: 030 234 8500. Vind hieronder de training die bij jou past!

Contact

Wat is STAP?

STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie. Met deze subsidieregeling wil de overheid meer mensen stimuleren om een opleiding te volgen. Dat is goed voor henzelf en voor de arbeidsmarkt. Veel organisaties kampen namelijk met een tekort aan personeel. Aan de andere kant willen veel Nederlanders zichzelf wel ontwikkelen. Maar vaak hebben ze niet de financiële middelen om een goede vakopleiding te volgen.  

Bekijk STAP-voorwaarden

Veelgestelde vragen

Wat als de kosten van mijn opleiding hoger zijn dan €1.000,-?
Wat als de kosten van mijn opleiding lager zijn dan €1.000,-?
Wat gebeurt er als de STAP-subsidie wordt afgewezen door UWV?
Wat gebeurt er als het STAP-budget op is?
Je kunt het STAP-budget aanvragen voor opleidingen met een bepaalde startdatum. Hoe werkt dat?