Opleiding HBO Enterprise Architect

Inclusief examens TOGAF® en Cloud Essentials
Cursusvorm:

HBO-programma

Duur:

3 maanden

Vakgebieden:

Architectuur en Cloud

Opleidingsvariant:

Dag

PDF downloadenKostenoverzicht aanvragenDirect inschrijven

Deskundig en persoonlijk trainingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk trainingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een trainingsadvies aan
Algemeen

In dit HBO-programma benadert u informatietechnologie op integrale wijze, waarbij u volgens de principes van de enterprisearchitectuur leert kijken en werken. U wordt uitstekend voorbereid op de officiële examens van TOGAF® Certified en CompTIA Cloud Essentials. Deze examens zijn bij dit programma inbegrepen. Na afronding behaalt u dan ook de officiële certificaten TOGAF® Certified en CompTIA Cloud Essentials. Dit programma wordt uitgevoerd in samenwerking met NCOI.

Voor wie

Dit programma is ontwikkeld voor (aankomend) enterprise software architects, system integrators, CIO’s en IT-managers die hun kennis en vaardigheden op HBO-niveau willen ontwikkelen.

Voorkennis

Er wordt uitgegaan van ten minste HAVO- of MBO-niveau of het niveau van de Basisopleiding Informatica van NCOI. Relevante werkervaring kan een lagere opleiding compenseren. U hoeft in dat geval niet aan bepaalde vooropleidingseisen te voldoen. Dit programma wordt verzorgd op HBO-niveau.

Doel en opzet

Dit praktijkgerichte programma biedt u een compleet overzicht van alle relevante aspecten op het gebied van cloud computing en enterprisearchitectuur. U gaat onder leiding van praktijkdocenten aan de slag met de theorie. De theorie koppelt u continu aan de praktijk. U behaalt 2 internationaal erkende certificaten.

U kunt gebruikmaken van het meest actuele en geaccrediteerde studiemateriaal, dat perfect aansluit bij de exameneisen en handvatten biedt voor het toepassen van TOGAF® binnen uw eigen werkomgeving. Deze training wordt uitgevoerd door ITpreneurs, die in het bezit is van de TOGAF® commerciële licentie van de Open Group. Computrain opereert als service provider van ITpreneurs in deze en dient zelf geen Open Group-licentie te bezitten.

Studiebelasting

Ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Inhoud

Inhoud

In dit programma komen de volgende onderwerpen aan bod:

Cloud Essentials

(2 dagen)

 • Cloud computing: het businessperspectief
 • Cloud computing: het technisch perspectief
 • Invoeren van cloud computing
 • Cloud governance: organiseren, invoeren en plannen

TOGAF 9® training course: Level 1 and 2 combined

(2 dagen en 3 dagen)
U volgt de trainingen TOGAF® 9 Level 1 Foundation en TOGAF® Training Course: Level 2 Certified. Hierin worden onder andere onderstaande onderwerpen behandeld:

 • Introductie TOGAF® 9 (TOGAF® 9 Components, Concepts and ADM-overview)
 • Context en Project Establishment (Preliminary Phase, Phase A, Architecture Capability and Architecture Governance)
 • Architecture Design (Phase B, C and D and Related Topics like Building Blocks, Enterprise Continuum and Content Framework)
 • Implementation Design (Phase E and F)
 • Governance Structure (Architecture Governance Structure, Phase G and H)
 • Requirements Management
 • Integratieve onderwerpen (SOA, Security and Iteration in the ADM)

HBO-eindopdracht

(2 bijeenkomsten van 3 uur)
Dit programma rondt u af met een eindopdracht.

Diploma en officiële certificaten

Na afloop van elke training ontvangt u het bijbehorende certificaat. Verder wordt u uitstekend voorbereid op de examens TOGAF® 9 Certified en CompTIA Cloud Essentials. Deze examens zijn inbegrepen bij deze opleiding en dient u zelf te plannen. Wanneer u deze examens en uw eindopdracht succesvol heeft afgerond, ontvangt u tevens het diploma ‘HBO Enterprise Architect’ van NCOI.

Planning

Data en plaatsen

Het programma duurt 7 hele dagen en 2 dagen van 3 uur voor de eindopdracht. De trainingsdagen zijn verdeeld over een periode van ongeveer 3 maanden.
Dit programma start in augustus en november 2017 en in februari en mei 2018 en wordt verzorgd in de regio’s Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

HBO Enterprise Architect

Donderdag 24 mei 2018

Variant: Dag Locatie: Regio Amsterdam
Kosten

Kosten

Inschrijfgeld € 100,-
Cursusgeld € 2.290,-
Studiemateriaal € 660,-
Examenkosten € 670,-
Eindopdracht € 225,-
Locatiekosten € 226,50
Arrangementen (Food & Beverage) € 186,-
Reprorechten € 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 4.372,50

Locatie- en arrangementskosten

Computrain regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

HBO Enterprise Architect

Cursusvorm:

HBO-programma

Duur:

3 maanden

Vakgebieden:

Architectuur en Cloud

Opleidingsvariant:

Dag

PDF downloadenDirect inschrijven
Neem contact met mij op

Onze website maakt gebruik van cookies.