Hoe haal je het maximale uit jezelf zonder op te branden?

Je hebt ambitie en je voelt dat je meer wilt. Dat er meer potentie in je zit en dat je klaar bent om een stap te maken. Je bent klaar om jouw volle potentieel te benutten, maar hoe doe je dat? Hoe kun je het maximale uit jezelf halen en waarom is dat überhaupt belangrijk?
 
Bij het maximale uit jezelf halen denken veel mensen al snel aan hun carrière, maar uiteindelijk gaat het veel verder. Zit jij fysiek en mentaal niet goed in je vel dan wordt het bijna onmogelijk om het zakelijk wel goed te doen. Laat staan om het op de lange termijn vol te houden.

Hoe kun je het maximale uit jezelf en jouw leven halen?

  • Maak self-care een prioriteit! Zorg voor een gezonde levensstijl die bestaat uit gezonde voeding, voldoende slaap, dagelijkse ontspanning en dagelijkse beweging.
  • Bepaal wat voor jou belangrijk is in je leven, welke rollen welke plek innemen en hoe je daar invulling aan kunt geven op een manier die voor jou past.
  • Maak je plan en zorg voor duidelijke regels. Wat heb jij nodig om goed in je vel te zitten en om gelukkig te zijn?
  • Wees realistisch en probeer het niet allemaal perfect te doen. Perfect bestaat niet en door de lat eindeloos hoog te leggen voor jezelf wordt het onmogelijk om tevreden te zijn.
  • Zorg voor dagelijkse momenten van rust en ontspanning en hou je daaraan! Ook op de momenten dat je goed in je vel zit zijn deze momenten belangrijk.
  • Zeg vaker nee en zorg dat je duidelijke grenzen hebt. Maak van jezelf een prioriteit en trek je niet te veel aan van de mening van anderen
  • Omring jezelf met positieve mensen en een positieve werkomgeving

Het draait in de basis allemaal om het bouwen van een levensstijl die je op de lange termijn kunt volhouden. Waarbij je piekt op de juiste momenten en tijd en rust neemt daaromheen. Balans in je levensstijl is key!
 
Wil jij leren om het maximale uit jezelf te halen? Bekijk dan onze training Personal Power en Leiderschap voor Business Professionals.
 

Wellicht ook interessant