Trends in digitale transformatie in 2018

Innovatie, bijblijven, groei en nieuwe kansen. Waarom je digitaal moet transformeren weet je wel, maar hoe en waarmee? In magazine UPDATE geven we je een paar technologieën die van belang zijn bij digitale transformatie in 2018. Een voorproefje van het artikel:


IoT en edge computing

Bijna alles is tegenwoordig aangesloten op internet. In 2020 zullen volgens Gartner 20,8 miljard apparaten smart zijn. Als interface tussen mensen, machines en objecten geeft Internet of Things (IoT) je informatie over locatie, tijd, klimaat en zelfs emoties. Waardevolle data voor jouw dienstverlening. De verwerking van de data gebeurt steeds meer op de IoT-devices zelf, zonder centrale verwerking in de cloud. Dit noemen we edge computing. Het is niet afhankelijk van een continue koppeling met de cloud, en kan snellere analyses uitvoeren. Edge computing is geen beweging terug naar onpremise IT, maar juist een aanvulling op cloud computing.

Big data analytics

Mede dankzij IoT en de komst van 5G heb je steeds meer data voorhanden. Smart devices, apps, transacties, social media interacties et cetera geven jou inzichten om je klantbeleving te verbeteren. Er is zelfs vaak meer data beschikbaar dan je gebruikt. Deze dark data zijn allerlei bedrijfsgegevens met nog onbekende inhoud en waarde, bijvoorbeeld omdat ze zijn opgeslagen in fileshares en e-mailboxen. Binnen jouw organisatie ligt daardoor een schat aan gegevens om beslissingen op te baseren. Via big data analytics krijg je inzicht in de manieren om je processen te optimaliseren. 
 
Lees alle trends én 5 succesfactoren voor digitale transformatie in 2018 in onze nieuwe editie van magazine UPDATE.
 
Ook vooruit met de nieuwe technologieën? Computrain helpt je.

Op de hoogte blijven van alle IT-ontwikkelingen?

Wellicht ook interessant