Maak een vliegende start in de cloud met deze 5 tips!

Robert Boonman is sinds 1999 Computrain-docent en heeft in deze jaren de IT-wereld flink zien veranderen. Waar hij in 2012 begon met een paar Azure-trainingen, geeft hij nu voor 95% van zijn tijd les over de cloud. En dat is helemaal niet gek, want we stappen massaal over op cloudservices. Wil jij weten hoe je alles uit Microsoft Azure haalt? Lees dan snel verder.

‘’Ik heb de afgelopen jaren een onwijze groei gezien in de behoefte aan cloud skills. Daar biedt Computrain de meest uiteenlopende trainingen voor. Ik geef ook veel Azure-bootcamps voor grote merken, zoals Rabobank, KPN, ABN Amro en Achmea. Deelnemers studeren dan twee maanden lang zelfstandig, om vervolgens tijdens de bootcamp de diepte in te gaan en in een week tijd zoveel mogelijk examens af te leggen.’’

‘’Ons Microsoft-trainingsaanbod is heel divers. Je hebt bijvoorbeeld fundamentals-, Azure-, Microsoft 365- en Microsoft cloud security-trainingen. Wil je Azure in de vingers krijgen? Je kunt kiezen voor de development- of beheerkant. En van AI tot Big data en Power BI; Je hebt de meest verschillende Azure-trainingen. Opleidingen in Server en Exchange geef ik veel minder, omdat alles naar de cloud gaat. Een training gaat dan bijvoorbeeld veel meer over ‘hoe migreer ik naar exchange online’. Steeds meer mensen stappen over op cloudservices, omdat ze niet de zorgen van hun eigen datacentrum willen hebben. Als je dingen naar de cloud brengt, heb je een aantal zorgen minder. Met de volgende tips zet je mooie stappen met Azure en blijf je up-to-date.’’

Tip 1: Volg Azure fundamentals!

Jouw Azure-kennis uitbouwen? Dan heb je eerst een stevig fundament nodig! In de training Azure fundamentals leer je algemene cloud computing-concepten en specifieke Microsoft Azure-functies voor het dagelijks beheer van cloudresources. Je krijgt een overzicht van subscriptions, websites, virtual machines, storage, virtual networks, databases en Azure Active Directory in relatie tot Azure-implementaties. Zo kun je na de training direct aan de slag!

Tip 2: Check de Azure Heatmap

De cloud verandert constant. Wil je altijd up-to-date blijven? Daar is een goede website voor, Azure charts. Je vindt er de Azure Heatmap. Hoe lager de onderdelen in de charts staan, hoe minder updates ze krijgen. Zo heb je alle updates in een overzicht. En zo kun je makkelijk doorklikken naar een update die voor jou relevant is. Van development tot analytics; jij bent altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden.

Tip 3: Volg Microsoft-webinars

Microsoft organiseert een aantal congressen per jaar. Die kun je nu virtueel volgen. Zo heb je bijvoorbeeld de ‘build’-variant voor developers. Deze (online) congressen zijn voor iedere Azure-gebruiker interessant; je leert de nieuwste dingen. Leuk om te weten: bij de learn zone vind je cloud skills challenges. Daar kun je een gratis examenvoucher winnen!

Tip 4: Luister naar Mark Russinovich

Mark Russinovich is de CTO van Azure en de maker van sysinternals, de ultieme Windows troubleshoot tools. Mark deelt zijn rijkdom aan kennis vaak in video’s. Alles wat hij zegt, is onwijs interessant. Hij weet echt alles van Azure en legt je uit hoe de clouddienst intern werkt. Maar ook hoe je omgaat met AI en hoe het netwerk in elkaar steekt, bijvoorbeeld. Het zijn lange sessies van wel 90 minuten. Maar alles wat hij vertelt is zo interessant dat je je niet verveelt.

Tip 5: Ga voor de training die echt bij je past

Onderzoek welke training bij jou past! Azure fundamentals is een goede voorbereiding op Azure development, architect of administrator. Dat is dan de volgende stap. Het is wel belangrijk dat je fundamentals niet overslaat, omdat je tijdens deze training basiskennis opdoet die je nodig hebt. Zo kunnen deelnemers van bootcamps binnen een week verschillende Azure-certificaten halen, omdat ze daarvoor basiskennis heb opgedaan. Daarna gaat het heel snel. Wil jij weten welke skills jij nodig hebt om jouw prestaties te maximaliseren? Neem dan contact op voor een vrijblijvend, persoonlijk advies!

Wellicht ook interessant