Bas: “Het enorme potentieel dat ontstaat vanuit het samenspel van technologie en mensen fascineert me. Elke dag opnieuw.”

Bas werkt al 14 jaar bij Computrain en heeft verschillende rollen vervuld.  Hij vertaalt complexe organisatievragen naar waardevolle leeroplossingen voor grote klanten.

Het boeit me al jaren… het enorme potentieel dat ontstaat vanuit het samenspel tussen technologie en mensen. Vanuit die gedachte werk ik nauw samen met complexe organisaties om opleidingsprogramma’s uit te voeren. Programma’s met een meetbare impact. In de uitvoering van de opleidingsprogramma’s laat Computrain zijn grote krachten zien: inhoudelijke kennis en ervaring, maar ook durf en flexibiliteit. Want het blijft uiteindelijk altijd mensenwerk.

Een programma op basis van de organisatiebehoefte

First things first: omdat het IT-vak continu verandert, vergt het van medewerkers steeds nieuwe vaardigheden en verantwoordelijkheden. Als eerste analyseer ik de kennisbehoefte van de organisatie. In een aantal workshops achterhaal ik waar de organisatie tegenaan loopt. Die kennisbehoefte vertaal ik dan naar roadmaps. In zo’n roadmap tekenen we dan alle trainingsmodules om de gewenste competenties per functie (of rol) aan te leren. De roadmaps zijn altijd uniek per organisatie en per rol, zowel wat betreft de technologie en de methodieken als de persoonlijke vaardigheden. Als organisatie en als IT-professional weet je hiermee direct waar je staat en wat er de komende tijd van je wordt verwacht.

Het is voor grote organisatie soms moeilijk om tot een gestructureerd IT-opleidingsplan te komen. Vaak hebben ze te maken met complexe IT-omgevingen, met daarin oude en nieuwe technologieën en veranderende IT-doelstellingen. Daarbij is het gehele IT-trainingsaanbod ook nog eens enorm groot en het verandert voortdurend. Een roadmap biedt dan overzicht en houvast. Het is een krachtige visualisatie, die laat zien wat een IT-professional moet weten en kunnen in een bepaalde functie. En uiteraard hoe iemand dat niveau kan halen.

Twee jaar stilstaan is onverantwoord. Ook in de coronatijd bleven de medewerkers van onze klanten zich ontwikkelen. We schakelden binnen no-time over op de virtual classroom, waarin de deelnemers de lessen beleven zoals zij gewend zijn.

Hard skills combineren met soft skills

De organisatievragen lopen niet alleen maar uit op IT-trainingen. De rollen en verantwoordelijkheden veranderen en de combinatie van goede IT-vaardigheden en sterke persoonlijke vaardigheden wordt steeds belangrijker. IT’ers volgen ook trainingen voor het geven van presentaties, het schrijven van interne adviezen of voor het ontwikkelen van hun leiderschapsvaardigheden. Of een training waarmee ze leren hun verhaal in 10 minuten te pitchen. Zo begrijpen de verschillende lagen in de organisatie elkaar beter en kunnen ze ook echt vooruit komen. Niet voor niets is ons motto ‘vooruit met IT’.

Wil jij ontdekken wat onze opleidingen en trainingen voor jouw organisatie kunnen betekenen? Bel dan naar 030 234 8500 of mail naar info@computrain.nl.

Wellicht ook interessant