Oplossingen voor moeilijk vervulbare IT-vacatures

Werkgevers hebben moeite hun IT-vacatures te vervullen. UWV geeft enkele oplossingen voor de wervingsproblemen, zoals het scholen van nieuw talent binnen of buiten de organisatie. De oplossingen staan in het rapport ‘Moeilijk vervulbare vacatures. Landelijk overzicht van beroepen’

Er zijn te weinig hoogopgeleide IT-professionals. Om het werk toch gedaan te krijgen, proberen werkgevers van alles. Hard zoeken naar personeel, functie-eisen in de vacatures aanpassen of huidige medewerkers proberen te motiveren extra te werken. Werkt dat niet? Dan is het aanboren van nieuw talent volgens UWV een goede oplossing voor het wervingsprobleem.

Huidig personeel scholen

Je hoeft niet altijd kandidaten buiten de organisatie te zoeken. Huidige medewerkers kennen de organisatie door en door en sommigen willen doorgroeien. Door hen te scholen, los je het wervingsprobleem op.

Werkzoekenden scholen

Er zijn ook genoeg werkzoekenden die passen bij je organisatie, maar nog onvoldoende kennis hebben van IT in een specifieke functie. UWV werkt steeds vaker samen met werkgevers, uitzend- en detacheringsbureaus en opleiders, om deze werkzoekenden te scholen. Computrain werkt ook samen met UWV. In nauw overleg met de werkgever scholen wij professionals (om). Is het traject afgerond, dan komen de kandidaten in dienst bij de betreffende werkgever.

Computrain levert je een nieuwe werknemer

Zoek jij een gekwalificeerde IT’er? Met New Potentials IT helpt Computrain organisaties aan onvindbare IT’ers en IT’ers aan onvindbare passende banen. Ontdek hoe Computrain jou kan helpen.

Wellicht ook interessant