New Potentials IT - Recruitment by learning

IT-vacatures staan vaak lang open. Zo lang dat een bedrijf niet door kan groeien. Vaak reageren er nog wel enthousiaste kandidaten, maar die hebben dan weer niet de juiste vaardigheden of passen niet in het team. Deze mismatch tussen werkgevers en kandidaten overbrugt Computrain met New Potentials IT.

New Potentials IT is me goed bevallen.’

‘Het UWV kwam aanzetten met mensen van rond de vijftig. Daar had ik eerlijk gezegd niet op gerekend. Het is me echter goed bevallen. Met z’n allen zijn we aan de gang gegaan. De nieuwe krachten moesten integreren met onze IT-afdeling. Dat is prima gegaan.’

Roel Praagman - BCS Salarisadministratie

Met New Potentials IT helpt Computrain organisaties aan onvindbare IT’ers en IT’ers aan onvindbare passende banen. Wij geloven namelijk in de potentie van onderbelicht en onbenut IT-talent. We selecteren ambitieuze IT’ers die graag bij jouw organisatie aan de slag gaan, maar nog niet over alle kwalificaties beschikken. Dat kunnen bijvoorbeeld werkzoekenden met een IT-achtergrond zijn, of IT’ers die boventallig zijn of dreigen te worden. Maar denk ook aan studenten en young professionals. En natuurlijk de groep met IT-aanleg, maar nog zonder benodigde ervaring. In een assessment testen wij hun vakkennis en hun lerend vermogen.

IT’ers scholen en inwerken

In een aantal maanden selecteren we de  meest passende kandidaten. Daarna scholen we elke kandidaat intensief (om) totdat deze perfect aansluit bij jouw vacante functie(s). Dat doen we heel concreet met de vereiste kennis en vaardigheden die nodig zijn in jouw praktijk. Aan het einde van dat scholingstraject is jouw toekomstige collega niet alleen officieel gecertificeerd, maar heeft hij of zij ook aangetoond in jouw praktijk vakbekwaam te zijn. Je krijgt dus altijd een goed ingewerkte IT-professional in dienst. Onze aanpak vervult daarmee niet alleen vacatures, maar legt een stevige basis voor wederzijdse waardering en vertrouwen in het team.

5 voordelen van New Potentials IT

 1. De gewenste IT-professional op maat.
 2. IT-professional in opleiding krijgt coaching van toptrainers.
 3. Jouw eigen praktijk ontwikkelt snel met concrete resultaten.
 4. Jouw wensen en eisen zijn ons uitgangspunt.
 5. Je werkt samen met de IT-opleider van Nederland.

Een praktijkvoorbeeld van New Potentials IT

Europese organisaties die zich moesten  voorbereiden op de GDPR, waren  massaal op zoek naar een Data Protection Officer. In Nederland was behoefte aan ongeveer 8.000 DPO’ers. Er was  een enorm tekort. Het profiel van geschikte DPO’ers komt veel overeen met dat van werkzoekenden, waaronder veel senior communicatieadviseurs, IT-projectmanagers, bedrijfskundigen en juristen. Via New Potentials IT schoolde Computrain al ruim 300 werkzoekenden om en begeleidde hen naar een baan als DPO’er. We werkten nauw samen met UWV en The Privacy Factory .

Computrain helpt je onder andere bij het vinden van:

 • Programmeurs (.NET, Java, PHP, web, Python, blockchain  etc.)
 • Beheerders (cloud-,  netwerk- en systeem-)
 • Dataspecialisten (engineers, analisten, scientists) 
 • Securityspecialisten (business continuity, information security, IT-security, ethical hacking  etc.)
 • Ontwikkelaars (DevOps engineers)
 • Adviseurs (consultants, servicedeskmedewerkers)

Is jouw personeel klaar voor de toekomst?

Je wilt aan het roer blijven als IT-veranderingen de toon zetten. Maar hoe zorg je dat je klaar bent voor de toekomst? En hoe behoud je huidige medewerkers? Ga met vakgenoten en met Computrain in gesprek over de arbeidsmarkt tijdens onze workshop Future of Work. 

Voor wie is de workshop Future of Work interessant?

Ben jij directielid of manager in het vakgebied van HR, IT of Mobiliteit en heb je vragen als:

✔️ Welke beroepen, kennis en vaardigheden veranderen?
✔️ Hoe houd je medewerkers up-to-date?
✔️ Hoe snel kun je vaardigheden ontwikkelen?

Kom kennis uitwisselen én krijg antwoorden van Computrain.

Meld je aan bij Ruud Scholte:
06 - 12 917 916
NewPotentials@computrain.nl

Meer informatie? Download de flyer

Omscholen binnen de IT met subsidie

Zit jij vastgeroest in je IT-functie en weet je al dat jouw baan geen toekomst heeft? Laat het ons weten, want Computrain kan jou omscholen naar een veelgevraagd IT-beroep. Het mooie is dat de overheid 60 procent van de opleidingskosten vergoedt.

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met Ruud Scholte:
06 - 12 917 916
NewPotentials@computrain.nl

New Potentials IT helpt organisaties vooruit

Met New Potentials IT besparen organisaties tijd en energie. Je kunt snel weer vooruit met jouw groeiplannen. Meer weten?

Vraag vrijblijvend advies aan

Hulp nodig?

We helpen je graag vooruit. Neem voor al je vragen gerust contact met ons op. Of laat je gegevens achter, dan hoor je snel van ons.