New Potentials IT - Recruitment by learning

IT-vacatures staan vaak lang open. Zo lang dat een bedrijf niet door kan groeien. Vaak reageren er nog wel enthousiaste kandidaten, maar die hebben dan weer niet de juiste vaardigheden of passen niet in het team. Deze mismatch tussen werkgevers en kandidaten overbrugt Computrain met New Potentials IT.

New Potentials IT is me goed bevallen.’

‘Het UWV kwam aanzetten met mensen van rond de vijftig. Daar had ik eerlijk gezegd niet op gerekend. Het is me echter goed bevallen. Met z’n allen zijn we aan de gang gegaan. De nieuwe krachten moesten integreren met onze IT-afdeling. Dat is prima gegaan.’

Roel Praagman - BCS Salarisadministratie

Met New Potentials IT helpt Computrain organisaties aan onvindbare IT’ers en IT’ers aan onvindbare passende banen. Wij geloven namelijk in de potentie van onderbelicht en onbenut IT-talent. We selecteren ambitieuze IT’ers die graag bij jouw organisatie aan de slag gaan, maar nog niet over alle kwalificaties beschikken. Dat kunnen bijvoorbeeld werkzoekenden met een IT-achtergrond zijn, of IT’ers die boventallig zijn of dreigen te worden. Maar denk ook aan studenten en young professionals. En natuurlijk de groep met IT-aanleg, maar nog zonder benodigde ervaring. In een assessment testen wij hun vakkennis en hun lerend vermogen.

IT’ers scholen en inwerken

In een aantal maanden selecteren we samen met partners als UWV de meest passende kandidaten. Daarna scholen we elke kandidaat intensief (om) totdat deze perfect aansluit bij jouw vacante functie(s). Dat doen we heel concreet met de vereiste kennis en vaardigheden die nodig zijn in jouw praktijk. Aan het einde van dat scholingstraject is jouw toekomstige collega niet alleen officieel gecertificeerd, maar heeft hij of zij ook aangetoond in jouw praktijk vakbekwaam te zijn. Je krijgt dus altijd een goed ingewerkte IT-professional in dienst. Onze aanpak vervult daarmee niet alleen vacatures, maar legt een stevige basis voor wederzijdse waardering en vertrouwen in het team.

5 voordelen van New Potentials IT

1. De gewenste IT-professional op maat.
2. IT-professional in opleiding krijgt coaching van toptrainers.
3. Jouw eigen praktijk ontwikkelt snel met concrete resultaten.
4. Jouw wensen en eisen zijn ons uitgangspunt.
5. Je werkt samen met de IT-opleider van Nederland.

Een praktijkvoorbeeld van New Potentials IT

Europese organisaties die zich voorbereiden op de GDPR, zijn momenteel massaal op zoek naar een Data Protection Officer. In Nederland is behoefte aan ongeveer 8.000 DPO’ers. Er is een enorm tekort. Het profiel van geschikte DPO’ers komt veel overeen met dat van werkzoekenden, waaronder veel senior communicatieadviseurs, IT-projectmanagers, bedrijfskundigen en juristen. Via New Potentials IT schoolde Computrain al ruim 300 werkzoekenden om en begeleidde hen naar een baan als DPO’er. We werkten nauw samen met UWV en Tulser.

Computrain helpt je onder andere bij het vinden van:

• Programmeurs (.NET, Java, PHP etc.)
• Beheerders (netwerk- en systeem-)
• Securityspecialisten (DPO, blockchain, ethical hackers etc.)
• Ontwikkelaars (DevOps engineers)
• Adviseurs (consultants, servicedeskmedewerkers)

Nieuw: Leerwerktrajecten Blockchain en DPO

Op zoek naar een Blockchainspecialist of Data Protection Officer? In geval van nieuwe technologieën of wetgeving duurt het vaak even voordat er voldoende IT-professionals beschikbaar zijn. New Potentials IT helpt. In mei en juni 2018 starten wij Leerwerktrajecten Blockchainspecialist en Data Protection Officer. 


New Potentials IT helpt organisaties vooruit

Met New Potentials IT besparen organisaties tijd en energie. Je kunt snel weer vooruit met jouw groeiplannen. Meer weten?

Vraag vrijblijvend advies aan
Download de brochure

Hulp nodig?

We helpen je graag vooruit. Neem voor al je vragen gerust contact met ons op. Of laat je gegevens achter, dan hoor je snel van ons.