Rob Maes, accountmanager bij Computrain, vertelt hoe hij jou kan helpen met het behalen van je doelen

Wil je een digitale transformatie in gang zetten, alles uit de cloud halen of teams optimaal samen laten werken? Rob, accountmanager bij Computrain, zorgt ervoor dat jouw organisatievraag duidelijk bepaald wordt om vervolgens te helpen de beoogde doelen te bereiken. Benieuwd naar hoe hij dat doet? Rob vertelt over zijn rol binnen Computrain.

Hoe ben je een technisch accountmanager geworden?

Na mijn ICT-technische opleiding heb ik verschillende technische functies vervuld. Ik kom zelf uit de Infrastructuurhoek. Ik heb dus veel kennis van alles wat te maken heeft met infrastructurele oplossingen. Denk aan de Cloud en Open Source platform als bijvoorbeeld Red Hat. Ik vond het snijvlak van IT en de business steeds interessanter. En waar ik meerdere ICT-projecten leidde, kreeg ik meer behoefte aan klantcontact aan de ‘voorkant’ van (beginnende) ICT-projecten. Dat ben ik toen gaan doen in de rol van accountmanager. Drie jaar geleden kwam ik in contact met Leo Demont, de directeur van Computrain. Hij zocht een accountmanager die vanuit de techniek met klanten kon praten. Dat was dus een goede match!

Wat doe je precies?

Ik ben onderdeel van een Salesteam bij Computrain, in de financiële en Sociale sector. Zo help ik bijvoorbeeld het UWV en Rabobank met het bereiken van hun ICT doelen.

Elke klant heeft een organisatievraag. Soms is die nog niet helemaal helder, dan diep ik ‘m uit. Indien nodig, en dat is bijna altijd, overleg ik intern met verschillende Computrain-specialisten. Dat is de kracht van Computrain: we zorgen samen voor een traject dat zo goed mogelijk aansluit bij de organisatiebehoefte.

Hard skills versus social skills

Ik praat niet alleen met techneuten over de techniek. De managers die achter en voor de techniek staan vind ik minstens zo boeiend. Vroeger moest je alles zelf programmeren. Nu wordt het steeds meer als service aangeboden, via de Cloud bijvoorbeeld. En de hele organisatie rondom IT-projecten, die wordt steeds belangrijker. Daarin speelt de manier waarop je met collegae in development teams omgaat een steeds grotere rol om succes te kunnen behalen. Je hebt daarom niet alleen technische kennis, maar ook social skills nodig. En die kun je met een training goed ontwikkelen.

Hoe zorg je ervoor dat de trainingen goed aansluiten bij de organisatiebehoefte?

De medewerkers krijgen vaak trainingen op maat, zodat de opgedane kennis direct toepasbaar is binnen de organisatie. Veel klanten hebben een toekomstplan, waarin beschreven staat wat ze de komende jaren willen bereiken. Wij zorgen voor bijpassende trainingen, gebaseerd op hoe de organisatie werkt. Ook de trainers worden ondergedompeld in deze werkwijze, zodat de kennis meteen vertaald wordt naar oplossingen binnen specifieke systemen, bijvoorbeeld.

In wat voor vorm we de organisatie helpen, verschilt. Van losse trainingen tot hele roadmaps. Wil je van junior projectmanager doorgroeien naar senior projectmanager? Dan hebben we daar een route voor! Zo volg je alle trainingen die nodig zijn om tot die stip op de horizon te komen.

Maar we hoeven geen route vast te leggen. Bij het UWV bieden we bijvoorbeeld een zogenaamd ‘All You Can Learn’-programma, waarmee medewerkers alle voor hun relevante ICT- en overige NCOI-trainingen kunnen volgen. Dat kan een Office 365 training zijn, maar ook trainingen met betrekking op bijvoorbeeld beheer en data management, Robotic Process Automation, DevOps en Security. Zo kunnen medewerkers van het UWV zich binnen elk ICT-vakgebied ontwikkelen.

Daarnaast verzorg ik bootcamps, zoals de Azure bootcamp bij Rabobank. Dit is een intensieve trainingsweek waarin je diepgaande kennis opdoet waarmee je direct waardevolle stappen kunt zetten. En, niet onbelangrijk, zoveel mogelijk certificaten kunt behalen in 1 week!

Kortom: wat de organisaties ook willen bereiken, wij helpen ze altijd op een manier die bij hen past.

Klaar om jouw doelen de bereiken?

Daar helpen we je graag bij! Bekijk ons trainingsaanbod. Wil je sparren over trainingen waarmee jij of jouw organisatie deze doelen bereikt? Bel dan naar 030 – 2 348 500 of mail naar info@computrain.nl.

Wellicht ook interessant