Big Data

Wat is big data?

Naarmate het aantal interacties tussen mensen onderling of tussen mens en technologie toeneemt, neemt ook de hoeveelheid beschikbare...

Lees meer..

Wat is big data?

Naarmate het aantal interacties tussen mensen onderling of tussen mens en technologie toeneemt, neemt ook de hoeveelheid beschikbare data toe. In dit digitale tijdperk groeit de hoeveelheid beschikbare data natuurlijk enorm. In een zodanig tempo, dat we het nog amper kunnen bijbenen. Gegevens zijn nutteloos, als je ze niet kunt opslaan, verwerken, visualiseren of interpreteren. Kortom:...

Lees meer..

Wat is big data?

Naarmate het aantal interacties tussen mensen onderling of tussen mens en technologie toeneemt, neemt ook de hoeveelheid beschikbare data toe. In dit digitale tijdperk groeit de hoeveelheid beschikbare data natuurlijk enorm. In een zodanig tempo, dat we het nog amper kunnen bijbenen. Gegevens zijn nutteloos, als je ze niet kunt opslaan, verwerken, visualiseren of interpreteren. Kortom: als je geen patronen of verbanden meer kunt herkennen. Traditionele databasemanagementsystemen kunnen de exponentieel groeiende datasets en de grote diversiteit van de beschikbare data niet meer...

Lees meer..

Big Data: 13 opleidingen

Filters

Filter

Klassikaal (10) Dit is een leervorm waarbij u tijdens 1 tot 5 aaneengesloten dagen klassikale theorie krijgt aangeboden van een trainer waarna u deze theorie in de praktijk brengt middels opdrachten op een pc. De verhouding tussen theorie en opdrachten is ongeveer 50/50. Deze combinatie zorgt voor een optimale verwerking van de leerstof.

HBO-programma (1) De HBO-programma’s bestaan uit 1 tot 4 modules en duren 3 maanden tot 1 jaar. Bij HBO-programma's van 3 of 4 modules werkt u aan een eindopdracht. Met het diploma van een HBO-programma kunt u versneld doorstuderen naar een Bachelorgetuigschrift bij Hogeschool NCOI.

Masterclass (2) Een Masterclass van Computrain draait altijd om een bepaald thema, bijvoorbeeld IT Governance of Cloud Computing en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Een Masterclass kan mogelijk vrijstelling opleveren in een volledige Masteropleiding van NCOI.

Andere bekeken ook

1 HBO Business Intelligence en Big Data

€ 3.695,00
HBO-programma
12 maanden

2 Introduction to Power BI

€ 1.150,00
Klassikaal
2 dagen

3 Python voor Data Science

€ 2.475,00
Klassikaal
5 dagen

4 Big Data Strategy and Analytics

€ 1.250,00
Klassikaal
2 dagen

5 Big Data Fundamentals

€ 625,00
Klassikaal
1 dag
Bekijk alle Big Data opleidingen

Wat is big data?

Naarmate het aantal interacties tussen mensen onderling of tussen mens en technologie toeneemt, neemt ook de hoeveelheid beschikbare data toe. In dit digitale tijdperk groeit de hoeveelheid beschikbare data natuurlijk enorm. In een zodanig tempo, dat we het nog amper kunnen bijbenen. Gegevens zijn nutteloos, als je ze niet kunt opslaan, verwerken, visualiseren of interpreteren. Kortom: als je geen patronen of verbanden meer kunt herkennen. Traditionele databasemanagementsystemen kunnen de exponentieel groeiende datasets en de grote diversiteit van de beschikbare data niet meer verwerken. En hoe zit het eigenlijk met big data en privacy? Tijd dus voor een nieuwe aanpak.

Wat kun je allemaal met big data?

Met big data kun je grote, complexe hoeveelheden gegevens analyseren om verbanden te ontdekken. Op basis van die verbanden kun je conclusies trekken en voorspellingen doen. Want data verzamelen en opslaan is één ding, maar je wilt er ook rendement uit halen. Bijvoorbeeld door bedrijfsprocessen te optimaliseren, bestaande producten te verbeteren of nieuwe producten te ontwikkelen.

Omzet vergroten met Big Data

Big data kan voor organisaties een geweldige manier zijn om de omzet te vergroten. Zo besloot cosmeticagigant L’Oréal bij de lancering van een nieuw product samen te werken met Google. Daaruit bleek dat het product bijzonder vaak werd gegoogeld in combinatie met de woorden ‘how to’. Dit inspireerde L’Oréal om een reeks instructieve video’s op YouTube te plaatsen. Deze werden miljoenen keren bekeken en het product vloog de schappen uit.

Kosten besparen met Big Data

Je kunt met big data in veel gevallen ook geld besparen. Uit onderzoek van de Britse creditcardmaatschappij Barclaycard bleek dat er jaarlijks voor 60 miljard aan producten retour wordt gestuurd. De handling en verzendkosten hiervan zijn gigantisch. Op basis van dit onderzoek besloot kleding- en cosmeticagigant ASOS zijn retourbeleid aan te passen. Een analyse van de eigen database toonde aan dat er een grote groep klanten was die herhaaldelijk gedragen kleding of aangebroken verpakkingen retourneerde. In reactie daarop maakte ASOS een ‘zwarte lijst’ voor de meest extreme gevallen en werd het retourbeleid aangepast: geen geld terug, maar een tegoedbon. Jaarlijkse besparing: 80 miljoen.

Waarom zou je een big data-training of -opleiding volgen?

Met big data kun je als organisatie betere beslissingen nemen. Maar hoe analyseer en optimaliseer je je data en hoe zet je deze in om je (organisatie)doelstellingen te ondersteunen? Voor deze vorm van data-analyse zijn nieuwe kennis en competenties nodig, van het werken met databaseanalysetools tot het interpreteren van de verbanden en het toepassen binnen je organisatie. Of je nu IT’er, data-analist of als manager bent: in een opleiding of cursus big data verwerf je de kennis die je nodig hebt om het rendement van jouw organisatie verder te vergroten.

Voor wie zijn trainingen big data geschikt?

Wij bieden onze data-analyse-opleidingen op verschillende niveaus aan. Voor iedereen die geïnteresseerd is in big data is er dan ook een geschikte opleiding. Zelfs als je niet beschikt over een IT-achtergrond. Zo is de training Big Data Fundamentals bijzonder geschikt voor (IT)-managers en professionals die meer kennis willen vergaren rond het begrip big data. Wil je je echt specialiseren op dit onderwerp? Kies dan een opleiding data-analyse op HBO- of Masterniveau. Benieuwd welke opleiding big data het beste bij jou past? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend cursusadvies.
 
Ontdek big data bij Computrain

  • Discussies en praktische opdrachten
  • Kennis toepasbaar in jouw eigen praktijk
  • Veel overleg met medecursisten
  • Uitleg van ervaren trainers
  • Certificaat van Computrain
  • Leslocaties door heel Nederland