Nieuwe security-trainingen uit de eigen keuken

Computrain lanceert een aantal nieuwe security-trainingen: diverse Mile2 e-learnings en de introductietrainingen Informatiebeveiliging en Cybersecurity. Voor wie zijn deze trainingen geschikt, wat leer je hierin en waarom zou je deze kiezen?

De introductietrainingen zijn trainingen waarin de basisprincipes van enerzijds de informatiebeveiliging en anderzijds de cybersecurity terugkomen. Deze zijn gebaseerd op diverse om- en bijscholingstrajecten bij organisaties waarbij Computrain een introductie in informatiebeveiliging en een introductie in cybersecurity geeft. Deze trainingen werden al Incompany aangeboden, vanaf nu zijn deze ook in de Open Lijn beschikbaar. De introductietrainingen zijn ideaal voor managers die beter gefundeerde security-beslissingen willen nemen of specialisten die op de hoogte willen blijven van andere, gerelateerde security-vakgebieden.

De Mile2-trainingen zijn zelfstudies/e-learnings die je on demand op elk gewenst moment kunt volgen. Wil een cursist zich daarna verdiepen in een ander IT-onderwerp? Geen probleem. Er zijn Mile2-trainingen over uiteenlopende onderwerpen, op verschillende niveaus. Het Mile2-aanbod is eigenlijk een one-stop-shop voor een gepersonaliseerd leerpad.

Waarom Mile2-trainingen?

Het landschap aan Amerikaanse security-certificeringen is versnipperd, met verschillende instanties die diverse certificeringen aanbieden. Als security-professional zit je daaraan vast. Mile2 biedt daar een flexibele oplossing voor. Ten eerste kun je met Mile2-trainingen je eigen leerlijn opzetten. Je hebt de keuze uit uiteenlopende trainingen die altijd aansluiten op de leerbehoefte van de cursist. Wil een cursist meer weten over IT-beheer, maar komt hij er gedurende een training achter hij zich ook verder wil ontwikkelen op het vlak van bijvoorbeeld Ethical Hacking? Als organisatie kan je jouw mensen met Mile2-trainingen een leerpad per specialisatie aanbieden.

Ten tweede zijn Mile2-trainingen vendoronafhankelijk net zoals CompTIA. Dus elke training sluit aan op de eisen waar je bij specifieke certificeringen aan moet voldoen. Je kunt deze trainingen dus ook gebruiken ter voorbereiding van een toets voor ISC2, ISACA- of EC-Council-certificeringstrajecten. Naast vendoronafhankelijk zijn de Mile2-trainingen ook ANSI-geaccrediteerd. Dus heb je een Mile2-training afgerond, dan krijg je daar PE-punten voor. Bijvoorbeeld bij de CISM-titel, dat is een titel voor drie jaar. Wil je jouw CISM-titel blijven voeren, dan moet je 120 PE-punten in drie jaar tijd behalen.

Er zijn Mile2-trainingen over uiteenlopende IT-onderwerpen, van Incident Response tot Pentesting en van IT-beheer tot security awareness. De trainingen zijn onderverdeeld in diverse rollen zoals Management, Response & Recovery, Prevention en Auditing. Je kunt je binnen een rol steeds verder specialiseren in een bepaald IT-onderwerp, maar ook een zijstap maken naar een basistraining binnen een andere rol.

Waarom een introductietraining?

Elk bedrijf is tegenwoordig een ICT-bedrijf. Dat betekent dat je als manager ook bepaalde ICT-basiskennis moet hebben. De twee nieuwe introductietrainingen zijn daar bij uitstek geschikt voor. Hierin komen de basisprincipes van informatiebeveiliging en cybersecurity aan bod. Beide nieuwe trainingen beginnen met dezelfde vraag: ‘Wat is het verschil tussen informatiebeveiliging en cyber security?’. Deze vakgebieden worden namelijk vaak door elkaar gehaald. Informatiebeveiliging richt zich meer op het beleid, waar cybersecurity gaat over de technische, praktische kant van security.

De introductie Informatiebeveiliging is interessant voor beleidsmakers. Wat zijn de voornaamste bedreigingen en risico’s voor jouw organisatie en met welke beleidsmaatregelen kan je die beperken of voorkomen? Dat zijn vragen die in deze training centraal staan. ISO27001 speelt hierbij een belangrijke rol. Heb je de training afgerond, dan heb je de theoretische kennis in huis om jouw beleid in te richten volgens de eisen van deze certificering.

Wat zijn de basisprincipes van security, welke actoren kan je mee te maken krijgen en waar moet een risicoanalyse aan voldoen? De introductietraining Cybersecurity is praktijkgericht. Hierin leer je welke technische maatregelen je kunt nemen en welk effect deze hebben. Daarbij komen ook onderwerpen als de beveiliging van persoonsgegevens volgens de GDPR, het opstellen van een incident response plan en interpreteren van een risicomatrix aan bod.

De introductietrainingen Informatiebeveiliging en Cybersecurity kun je volgen vanaf september 2023, de Mile2-zelfstudie trainingen op elk gewenst moment.

Heb je interesse in een Mile2-training? Bekijk met welke zelfstudie je direct kunt starten.

Wil je meer weten over de nieuwe introductietrainingen? Bekijk hier de training  Informatiebeveiliging en Cybersecurity.

Wellicht ook interessant