Zo til je jouw IT-projectmanagement naar een hoger niveau

Hoe kun je als organisatie goed op de ontwikkelingen binnen de IT inspelen? Door projectmanagement effectief in te zetten! Elk IT-project is anders, waardoor je als IT-projectmanager altijd een andere aanpak hebt. Maar het hoeft niet telkens een nieuw avontuur te worden. Hoe jij IT-projecten altijd tot een groot succes maakt? Dat doe je met de volgende trainingen. 

The key to succes; een Agile werkwijze

Agile betekent wendbaar. En dat is het zeker! Met een flexibele strategie, zelfsturende projectteams en korte projectcycli haal je het maximale uit je projecten én team. Scrum is bijvoorbeeld een toepassingsgebied van Agile werken, waarbij een IT-project in kleine, overzichtelijke deelprojecten (sprints) wordt verdeeld. Na elke sprint wordt een werkend (deel)product opgeleverd en wordt getest of dit overeenkomt met de wensen van de klant. De voordelen: Kortere doorlooptijden, cocreatie met de klant, hogere kwaliteit en lagere kosten. En ook niet onbelangrijk: meer werkplezier! Door het werken in sprints ontstaat een hechte samenwerking tussen de betrokken disciplines. Iedereen weet van elkaar wie wat op welk moment aan het doen is. Er is hierdoor meer focus, minder overbodig overleg en je ziet snel effect van je inspanningen. Dat zorgt voor meer tevredenheid en motivatie bij het hele team.

Met een Agile training van Computrain krijg je de Agile werkwijze snel onder de knie en kun je ‘m direct implementeren of verbeteren!

Aantoonbaar vakkundig met IPMA-certificeringen

Of je nu een starter of ervaren projectmanager bent; tijdens de IPMA-training doe jij waardevolle inzichten op waarmee je mooie stappen kunt maken binnen jouw rol. IPMA (International Projectmanagement Association) is een overkoepelende organisatie van beroepsverenigingen voor projectmanagement. Als je een IPMA-training volgt en examen doet, worden jouw projectmanagementcompetenties extern beoordeeld. Jouw competenties worden erkend met een certificaat dat geldig is binnen 40 landen en elke branche! Je certificeert je op het niveau dat bij jou past: een beginnend projectmanager kan zich certificeren op niveau D. De zeer ervaren projectmanager, die jarenlange ervaring heeft als project- en programmamanager, kan zich certificeren op niveau A. Een IPMA-training geeft je dus een mooie kans om verder te groeien binnen het vak.

Ontdek PRINCE2®

PRINCE2® is wereldwijd de meest gebruikte methode voor projectmanagement. Je werkt met een stappenplan van begin tot eind: de ene fase volgt de andere op. Als je de basisprincipes van de PRINCE2-methode wilt leren, dan is de training PRINCE2 Foundation voor jou. Aan de hand van een stappenplan leer je hoe je deze methode kunt inzetten. Je verdiept je onder andere in principes, thema’s en processen en je leert hoe je de verschillende taken, verantwoordelijkheden en rollen kunt verdelen. Direct toepasbaar en een heel mooie opstap voor een verdere verdieping in projectmanagement.

Welke projectmanagementtraining past bij jou?

Wil je meer weten? Wij staan altijd klaar om al je vragen te beantwoorden en met je te sparren over een training die bij jou past. Bel naar 030 200 8090 of mail naar info@computrain.nl.

Wellicht ook interessant