SECO’s IT-Security Foundation nu ook als e-learning

De training IT-Security Foundation van SECO-Institute is nu ook beschikbaar als e-learning. Dit is onderdeel van de samenwerking tussen Computrain en SECO-Institute, Europa’s certificeringsorgaan op het gebied van security en continuity. IT-Security Foundation is de eerste 2-daagse training die werd omgezet naar e-learning. Komend jaar volgen er meer.

Professionals kunnen bij SECO-Institute certificeringen halen op de niveaus Foundation, Practitioner en Expert. Foundation is het basisniveau. Bert Kortenoeven, programmamanager bij Computrain: “Voor deze theoretische basistrainingen ontwikkelden we samen e-learning met video’s, opdrachten, kennistoetsen en examentraining. De e-learning is een goede voorbereiding op het officiële Foundation-examen IT-Security.”

E-learning of blended training

Hoelang iemand over de nieuwe training doet, verschilt. Kortenoeven: “De nieuwe e-learning volg je in je eigen tempo. Je kunt er bijvoorbeeld tot 2 weken over doen. Je leert elke dag een beetje.” Voor professionals die niet alle theorie zelfstandig willen bestuderen, is er ook een tussenvariant: e-learning met 1 klassikale praktijkdag. Kortenoeven: “Volg je deze blended training, dan start je altijd met de klassikale kick-off. Iedereen in de groep heeft dan ongeveer hetzelfde kennisniveau. Na die dag kun je de rest van de training via e-learning volgen. Voor deelnemers die liever helemaal geen e-learning volgen, blijft de 2-daagse klassikale training IT-Security Foundation beschikbaar.”

Eigen tempo en coaching van trainer

De optionele e-learning met klassikale coaching is een bewuste afweging van SECO-Institute en Computrain. “We bieden graag een combinatie van klassikaal onderwijs en andere leervormen, zoals e-learning. Dat geeft je als student vrijheid om te studeren in je eigen tempo. Maar het meeste leer je van een ervaren trainer die jou en andere vakgenoten de kneepjes van het vak uitlegt. Via blended learning combineren we het beste van twee werelden”, aldus Kortenoeven.

SECO-Institute en Computrain zelfde visie op leren

Onlangs breidden SECO-Institute en Computrain al hun samenwerking uit. IT-professionals konden bij Computrain diverse SECO-trainingen volgen op Foundation-niveau. Onlangs kwam daar het niveau Practitioner bij: hoe ga ik thema X implementeren? SECO-chairman Vincent Jentjens over de samenwerking met Computrain: “Onze organisaties en visies op leren sluiten goed op elkaar aan. We snappen Nederlandse organisaties en willen praktisch toepasbare kennis delen. We werken al lang samen en we begrijpen elkaar.”
 
De nieuwe e-learning IT-Security Foundation is in Nederland alleen te volgen via Computrain. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

Wellicht ook interessant