Microsoft Inspire – dag 4: de Nederlandse Business Update

Computrain was afgelopen week aanwezig bij Microsoft Inspire, een internationale informatiebijeenkomst in Washington D.C. voor Microsoft-partners. Patrick Kersten, programmadirecteur van Computrain, vertelt u over het event.

Dag 4 van Microsoft Inspire staat traditiegetrouw in het teken van de Nederlandse Business Update. De directie van Microsoft Nederland vertaalt de corporate informatie naar een strategie voor Microsoft Nederland voor het komende fiscale jaar. Ron Augustus, directeur SMS&P, begon de dag met een terugblik. Microsoft Nederland heeft het afgelopen jaar een nog nooit eerder vertoonde groei laten zien van 16% ten opzichte van het vorige fiscale jaar.

Inspelen op de toekomst van IT

Vooruitkijkend citeert Ron Augustus Winston Churchill: “Now this is not the end. It is not even the beginning of the end. But it is, perhaps, the end of the beginning.” Geldt dat ook voor IT? Van mainframes in de jaren 60 en 70 zijn we via terminals, workstations, client-server en outsourcing in het hybrid cloudtijdperk beland. En dat biedt enorme kansen voor de groei van bedrijven (cloudtransities, consultancy, cloud IP, integratie van cloud-services) en voor de ontwikkeling van mensen. En als we Moore’s Law erbij nemen – de snelheid van chips in computers verdubbelt zich elke 2 jaar – kan een laptop in 2030 meer dan een menselijk brein. In 2060 kan een laptop meer dan alle breinen van de mensheid bij elkaar. Thema’s als IoT, cybercrime en blockchain worden daarbij alleen nog maar belangrijker. Omdat de technologie niet bij te benen is, pleit Microsoft voor een exponentiële strategie in plaats van een lineaire strategie. Biedt klanten iets waar ze nog niet om vragen en beïnvloedt de vraag. Dan kunt u optimaal gebruik maken van de beschikbare technologie en sneller groeien.

One Commercial Partner

Ernst-Jan Stigter, algemeen directeur van Microsoft Nederland, vervolgde met te onderstrepen dat de strategie van Microsoft voortborduurt op ‘samen harder groeien’. Microsoft is en blijft een partner-led company en focust op de digitale transformatie van klanten en partners door gezamenlijke oplossingen te bouwen. De focus op industrieën en industry solutions gaat daar een primaire rol spelen. Door alle partnerteams in de One Commercial Partner-divisie onder te brengen kan Microsoft beter verdiepen en versnellen. Ook de Nederlandse organisatie wordt ingericht volgens de principes Build-with, Go-to-market en Sell-with, onder leiding van Bart van der Knaap. Zo kan Microsoft partners en klanten beter ondersteunen vanuit verschillende rollen.

Nog betere dienstverlening

De enerverende en inspirerende week van Microsoft Inspire is voor ons afgelopen. Wij gaan nu binnen Computrain verder met alles dat we hebben gehoord, zodat wij u, en u daarmee uw eigen klanten, nog beter van dienst kunnen zijn. Kijk voor meer informatie over het event op de website over Microsoft Inspire.

De keynotes tijdens Microsoft Inspire werden live gestreamd. Keynote gemist? Bekijk ze alsnog via https://partner.microsoft.com/en-us/inspire/sessions.
 
Patrick Kersten
Programmadirecteur Computrain

Wellicht ook interessant