Microsoft Inspire 2018: learning en readiness

In juli was Computrain weer aanwezig bij Microsoft Inspire, de internationale informatiebijeenkomst in Las Vegas voor Microsoft-partners. Dit jaar werd Inspire gecombineerd met Microsoft Ready, het interne evenement voor Microsoft-medewerkers, waardoor er meer dan 40.000 aanwezigen waren.

Patrick Kersten was namens Computrain aanwezig bij Inspire: “De keynote-presentatie van Microsoft-CEO Satya Nadella sprong er natuurlijk uit. Hij benoemde data en artificial intelligence als de belangrijke speerpunten het komende jaar, met als doelstelling om AI-oplossingen naar elke industrietak te brengen. Hiervoor is er is wel een overduidelijk gebrek aan het juiste IT-talent. Learning en readiness zijn daarom de belangrijkste focusgebieden. Opleiders zoals Computrain krijgen een belangrijkere rol en er verschijnen vernieuwde certificeringen die beter aansluiten op de markt en behoeften. Van typische productcertificeringen verschuiven we naar relevante functiecertificeringen, zoals Azure Developer en Azure Architect.

Microsoft Professional Programs

“Ik sprak tijdens Inspire met vele van de 550 aanwezige Nederlandse Microsoft-partners. Hoe kunnen we samen hun business uitbreiden en vergroten? Bijvoorbeeld met onze Learning as a Service-oplossing en de Adoptiebox voor hulp bij de adoptie van Office 365”, aldus Patrick. Meer weten over hoe Microsoft Professional Programs jou of jouw klanten kunnen helpen op het gebied van data science en AI? Neem contact met ons op.

Wellicht ook interessant