Samenwerking Computrain en NCOI Learning

Computrain zet sterker in op digitale vaardigheden door partnership met Belgische NCOI Learning


Computrain en het Belgische NCOI Learning gaan een partnership aan. Wat houdt deze samenwerking in, wat zijn de redenen daarachter en wat betekent dit voor klanten? In dit artikel vertellen Martijn Steffers, Algemeen Directeur Computrain en Marleen De Greef, Directeur NCOI Learning, meer over het samenwerkingsverband.
 
Computrain is de Nederlandse en NCOI Learning de Belgische marktleider in IT-trainingen. De samenwerking biedt zowel Nederlandse als Belgische professionals meer opties om hun digitale vaardigheden te verbeteren én uitgebreide certificeringsmogelijkheden. Vanaf januari 2024 gaan beide opleiders – die onderdeel uitmaken van de grootste opleidersgroep van de Benelux ‘Salta Group’ – de huidige samenwerking intensiveren. Dat komt tot uiting in het gezamenlijk aanbieden in België van diverse Microsoft Certified-opleidingen. Denk aan digitale trainingen en Microsoft Official Courses (MOC) On-demand op onder andere het gebied van Azure, Power Platform en Office. Vanaf 2024 kunnen ook Belgische IT Professionals, business professionals en allround medewerkers de door Computrain ontwikkelde opleidingen bij NCOI Learning afnemen. Deze worden aangeboden in het Nederlands en het Engels.

Relevant blijven

“Door de digitalisering neemt de behoefte aan digitale skills toe, zowel onder organisaties als hun medewerkers. Deze vaardigheden zijn essentieel om als bedrijf of professional relevant te blijven in het huidige snel veranderende technologisch landschap. Door onze samenwerking met Microsoft Certified Partner Computrain zijn wij in staat om werkende professionals in België daar nog beter bij te ondersteunen”, zegt Marleen De Greef. “Daarbij vullen wij elkaar goed aan. Zo kunnen wij nu dankzij onze samenwerking met Computrain, Microsoft gecertificeerde opleidingen aanbieden.”

Ideale partner

“Met het partnership met NCOI Learning breiden wij ons werkgebied verder uit, zelfs tot over de lands- en taalgrenzen. Door dit grotere bereik kunnen we nu ook professionals en organisaties in België helpen om digitaal vaardig te worden”, zegt Martijn Steffers. “Bovendien is NCOI Learning voor ons de ideale partner, met een vergelijkbaar aanbod en bestaande klantenbase. Dat maakt ons beide voor grote internationale IT-leveranciers nog interessantere learning partners.”

Maatwerk

Net als in Nederland neemt onder Belgische organisaties en hun werknemers de vraag naar maatwerk steeds verder toe. Marleen De Greef legt uit: “Werkende professionals willen kennis tot zich nemen op het moment, op de plaats en in de vorm dat het hen uitkomt, zoals een digitale zelfstudie of een online webinar. Door de samenwerking met Computrain kunnen wij meer e-learnings aanbieden die daarop aansluiten.”Dankzij het partnership kunnen NCOI Learning en Computrain ook organisaties meer maatwerk leveren. Martijn Steffers: “In Nederland ondersteunen we al veel bedrijven met het invullen van missende skills door middel van leerpaden. Wat zijn de doelen van jouw organisatie en welke kennis en vaardigheden heb je nodig om deze te bereiken? Daarvoor bieden wij maatwerk leertrajecten per rol. Elke IT-functie bij elke organisatie moet immers op een unieke manier ingevuld worden. Het is mooi dat we dit nu ook aan Belgische organisaties kunnen aanbieden”

De Microsoft Certified-trainingen zijn de eerste stap in de samenwerking. Daarna willen de partners de inhoudelijke samenwerking stapsgewijs verder uitbreiden. Daarbij zal de prioriteit liggen op domeinen waarin NCOI Learning en Computrain complementair aan elkaar zijn.

Over NCOI Learning

NCOI Learning. Dé referentie in opleidingen voor professionals, en sinds 2020 de trotse Belgische tak van de internationale Salta Group. Met het streven naar levenslang leren verrijkt marktleider NCOI Learning jaarlijks de kennis en vaardigheden van meer dan 25.000 Belgische professionals - kennis die direct toegepast kan worden in hun dagelijkse werk. NCOI Learning doet beroep op 1.000 vakspecialisten-docenten om vorm te geven aan het ruime aanbod aan opleidingen, trainingen, webinars en seminars. Zij zijn niet alleen gedreven docenten maar hebben ook hun roots in de praktijk.

NCOI Learning gelooft in de kracht van maatwerk. Of het nu gaat om open opleidingen, in-company trajecten op maat van een bedrijf, of hybride leermethoden zoals webinars en virtuele klassikale sessies, de focus ligt altijd op meetbaar en merkbaar resultaat. NCOI’s opleidingen zijn ontworpen om professionals sterker te maken in hun vakgebied, want sterke individuen dragen bij aan sterke organisaties. Dat NCOI Learning toegewijd is aan kwaliteit blijkt uit verschillende erkenningen waaronder het Qfor-label, de prijs voor Best Learning & Development Company en de NCOI HR Excellence Awards. Maar onze grootste trots? Een tevredenheidsscore van 95% van onze deelnemers, waarbij meer dan 9 op de 10 aangeven dat ze sterker uit onze opleidingen komen.

Over Computrain

Computrain is de grootste IT-opleider van Nederland met 40 jaar ervaring. IT Professionals, Business Professionals en allround medewerkers kunnen bij Computrain uiteenlopende certified trainingen volgen in diverse vormen, zoals klassikaal (online en op locatie), e-learnings en webinars. Deze digitale kennis en vaardigheden zijn essentieel voor professionals en hun werkgevers om relevant te blijven in een snel veranderend technologische wereld. Daarnaast biedt Computrain organisaties inhouse leertrajecten op maat. Hiermee kunnen werkgevers de juiste skills en kennis in huis te halen om hun zakelijke doelstellingen te bereiken.

Als allround IT-opleider beschikt Computrain over alle denkbare IT-kwaliteitserkenningen. Zo is de opleider onder andere Microsoft Learning Services Partner, Adobe Authorised Training Centre (AATC) en Red Hat Advanced Training Partner. Om de trainingskwaliteit nog beter te kunnen waarborgen is Computrain samen met een aantal vooraanstaande, internationale IT-opleiders lid van de Leading Learning Partners Association (LLPA).

Meer weten over de gezamenlijke trainingen? Bekijk het Microsoft-certified aanbod.

Wellicht ook interessant