Levenlanglerenkrediet: voordelig geld lenen voor jouw IT-opleiding

Jezelf laten omscholen of bijscholen binnen de IT? Dat doe je niet met een enkele training, maar met een stevige opleiding van enkele maanden of jaren. Dat betekent dat je ook financieel gezien moet investeren. Goed nieuws: de overheid komt je daarin tegemoet met het levenlanglerenkrediet. We vertellen je hieronder wat het is, wat de voorwaarden zijn en welke opleidingen in aanmerking komen voor het levenlanglerenkrediet.

De ontwikkelingen in IT volgen elkaar in razend tempo op. Wil jij je werk goed blijven doen, dan ben je bijna verplicht je kennis bij te houden. Je wilt natuurlijk niet achter de feiten aanlopen. Bovendien verandert de arbeidsmarkt mee. Een HBO Bachelor- of Masterdiploma in IT versterkt jouw positie op die markt. Maar wat als zo’n opleiding om financiële redenen niet haalbaar is voor jou? De overheid vindt het belangrijk dat jij je kunt blijven ontwikkelen. Daarom ondersteunt de overheid iedereen tot 55 jaar met een zeer voordelige lening om een HBO Bachelor- of Masteropleiding te bekostigen.

Op deze pagina over het levenlanglerenkrediet én in de nieuwe editie van ons magazine UPDATE lees je wat de voorwaarden zijn en welke opleidingen in aanmerking komen voor het levenlanglerenkrediet.
 
Op de hoogte blijven van alle IT-ontwikkelingen?

Wellicht ook interessant