Beschik jij over deze onmisbare IT-competenties?

Werken in de IT: de benodigde kennis en skills zijn sterk afhankelijk van het specialisme. Echter zijn er ook competenties die voor iedere IT’er van belang zijn. Denk aan kwaliteitsgericht werken of analytisch denken. Beschik je nog niet over alle waardevolle competenties? Guess what: met een training van Computrain kun je veel van deze skills ontwikkelen! Wil jij bijvoorbeeld perfect data kunnen analyseren en visualiseren? Dan is de training Analyzing Data with Microsoft Power BI iets voor jou! Of wil je liever een kei worden in het geven van professioneel advies? Volg dan de training Professioneel Adviseren.

Welke competenties zijn voor iedere IT’er van belang?

Het managen en verwerken van informatie

Datagedreven werken wordt steeds meer de norm binnen veel organisaties. Daarnaast werken veel IT-organisaties met een agile- of scrum-werkwijze. De kans is dus groot dat je in een multidisciplinair team samenwerkt, waarin het delen en verwerken van informatie een grote rol speelt en goed gestroomlijnd moet zijn.

Communicatie- en adviesvaardigheden

Adviseren kun je leren; het bestaat voor het grootste deel uit communiceren. Als IT-professional moet je omgaan met organisatie- of klantbehoeften, verwachtingen en verschillende belangen. Jij weet welke koers binnen jouw specialisme het beste gevaren kan worden. En dat moet je goed kunnen overbrengen.

Kwaliteitsgericht werken

Een IT’er in hart en nieren stelt hoge eisen aan de kwaliteit van zijn werk. De kwaliteit staat altijd boven kwantiteit. De IT-professional handelt zorgvuldig en zet alles op alles om fouten te voorkomen. Zo wordt de kwaliteit altijd gegarandeerd.

Analytisch denken

IT’ers evalueren problemen en doen onderzoek naar de beste oplossing. Veel taken worden tegenwoordig gedigitaliseerd en artificial intelligence is sterk in opkomst. Echter blijft menselijke analyse voorlopig onvervangbaar om tot de beste oplossingen te komen en een goede koers te kunnen bepalen.

De drang om te blijven leren

Kennis vergaren gedurende jouw hele IT-carrière is een absolute must! Het is dus belangrijk dat je altijd meer wilt leren en je daarvoor actief inzet. Door je vak uit te oefenen en fouten te maken, door mee te kijken met collega’s en door trainingen te volgen waarmee je up-to-date blijft.

Klaar om (nieuwe) skills te ontwikkelen?

Bekijk dan snel ons trainingsaanbod! Wij denken graag met je mee over een training waarin jij de benodigde vaardigheden ontwikkelt. Je kunt ons bereiken door te bellen naar 030 – 2 348 500, te whatsappen naar 06 – 10 163 289 of te mailen naar info@computrain.nl.

Wellicht ook interessant