Een baan in de IT: de grootste kans op succes in 2020

Uit de jaarlijkse Emerging Jobs Report-publicatie van LinkedIn, die nu voor het eerst ook voor Nederland opgesteld is, blijkt overduidelijk: de IT-wereld is booming. Privacybescherming voert de boventoon, wat voortvloeit uit de introductie van de privacywet in 2018. Er zijn nu 18 keer meer functionarissen voor gegevensbescherming in Nederland aan het werk dan in 2015.

Dit zijn de vijftien snelst opkomende beroepen in Nederland:

 1. Data Protection Officer;
 2. Growth Hacker;
 3. Privacy Officer;
 4. Robotics Engineer;
 5. Artificial Intelligence Specialist;
 6. Data Scientist;
 7. Data Engineer;
 8. Customer Success Specialist;
 9. Human Resources Administrative Officer;
 10. Cloud Engineer;
 11. Cyber Security Specialist;
 12. Salesforce Consultant;
 13. Key Accountmanagement Specialist;
 14. Analytics Consultant;
 15. Full Stack Engineer.

De posities 4 tot en met 7 en nummer 14 geven weer dat de dataeconomie opkomend is. Dit zijn beroepen waarmee organisaties goed kunnen groeien en future proof kunnen worden.

Computrain: jouw route naar succes

Ambieer je een baan in de IT-wereld? Of werk je al in de IT, maar wil je je blijven ontwikkelen en up-to-date blijven? Binnen dit dynamische vakgebied ben je namelijk nooit uitgeleerd. Computrain biedt daarom verschillende trainingen aan, waarmee jij de fijne kneepjes van het vak leert en je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Met onder andere de volgende opleidingen word jij klaargestoomd voor een succesvolle carriere.

Training Intro Big Data, BI en Data Science

Organisaties hechten steeds meer waarde aan data. Maar wat is het verschil tussen big data, BI en data science en hoe verhouden deze verschillende gebieden zich tot elkaar? Je leert het tijdens deze training van Computrain. Na de training kun jij inspelen op nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied data.

Bekijk de training Intro Big Data, BI en Data Science

HBO Bachelor Informatica - deeltijd

Wil je leren hoe je systemen achter verschillende programma’s ontwerpt en bouwt? Bij Computrain kun je je ontwikkelen tot IT-specialist op erkend HBO Bachelorniveau. Zo weet je straks alles van bijvoorbeeld  IT-development, IT-security, cloud computing en technisch datamanagement.

Meer lezen over de HBO Bachelor Informatica

HBO-programma Data Protection Officer

Nummer 1 in het Emerging Jobs Report. Blijf up-to-date van dataprotectie en privacy met deze training van Computrain. Het is van groot belang om het informatiebeleid en gegevensbescherming onder de aandacht te houden in jouw organisatie. Niet alleen omdat klanten dit belangrijk vinden, maar ook omdat dit op basis van de AVG verplicht is.

Bekijk het HBO-programma Data Protection Officer
 

Vrijblijvend contact

Wil je meer weten over het opleidings- en trainingsaanbod van Computrain? Dan kun je altijd bellen naar 030 -2348 500. Wij denken graag mee over een training of opleiding die bij jou past.

 

Wellicht ook interessant