Developer Shima over haar ervaring en ontwikkeling binnen het Iraanse bankwezen en NCOI

Shima werkte tot september 2019 bij het bankwezen in Iran. Hier heeft ze naast het ontwikkelen van bankgerelateerde toepassingen ook zichzelf zes jaar lang ontwikkeld. Tot het moment daar was dat ze een Master Data Science wilde volgen in Nederland. De Master heeft ze uiteindelijk niet afgerond, maar het heeft haar wel geleid naar een mooie development rol bij NCOI. Ze vertelt over haar loopbaan en rol binnen NCOI.

Tijdens highschool was ik al heel sterk in wiskundegerelateerde vakken. De studie Computer Engineering sloot daar mooi bij aan. Na mijn Bachelor koos ik voor een Master Economie, omdat ik een beter inzicht wilde krijgen in het gedrag van de mens en maatschappij. Daarnaast vervulde ik een parttime rol bij een klein softwarebedrijf, waar ik wijzigingen en toevoegingen deed aan bestaande codes. Met mijn diploma op zak kon mijn fulltime carrière als software developer beginnen. En die begon ik bij een bank. Een zeer gestructureerde werkomgeving, wat zeker een voordeel is! Ik ontwikkelde mijn technische skills en leerde veel over IT-toepassingen voor banken.

Van een Masteropleiding tot een baan bij het Nederlandse NCOI

Maar ik wilde meer! Zo verhuisde ik in september 2019 naar Nederland om een Master Data Science te volgen; dit is immers een interessant en snelgroeiend vakgebied. Helaas moest ik wegens persoonlijke redenen met de opleiding stoppen. Ik vervolgde mijn werkleven, maar dan in Nederland. In oktober 2020 ging ik bij NCOI, waarvan Computrain onderdeel is, aan de slag. Noodgedwongen vanuit huis. Gelukkig hebben mijn behulpzame collega’s ervoor gezorgd dat ik de organisatie goed heb leren kennen en nog steeds leer kennen.

.NET development

Het .NET is een krachtig flexibel framework waarmee je veel verschillende applicaties ontwerpt: van web tot mobiel en Windows-apps. Ik programmeer en onderhoud websites, webapplicaties en andere online toepassingen in de .NET-omgeving. Zo heb ik aan een applicatie gewerkt die cursusinformatie uit LOI-systemen haalt en deze omzet in EduMs-formaat. Dat doe ik momenteel met de taal C#, maar ik heb ook met VB.NET en Python gewerkt.

Het development team zorgt ervoor dat er zowel intern als extern optimaal van de applicaties gebruik kan worden gemaakt, dat de websites in de lucht blijven en dat alle systemen naar behoren functioneren. Elke ochtend nemen we de dag door, bespreken we hoe het proces verloopt en of er eventuele storingen zijn. Zo blijven de processen en de werking van toepassingen onder controle. Ontdekken we een technisch probleem? Dan zijn we er snel bij om het te fixen.

Altijd blijven leren

Tijdens mijn carrièrepad kom ik in aanraking met veel nieuwe technologieën zoals nieuwe frameworks, algoritmes, designpatronen en zelfs nieuwe programmeertalen. Naast het ontwikkelen van kwalitatieve toepassingen vind ik mijn eigen ontwikkeling heel belangrijk. Je kunt niet stilstaan in een IT-wereld die constant verandert. Ik woon veel IT-gerelateerde conferenties bij, welke momenteel online plaatsvinden! Daarnaast volg ik regelmatig trainingen die handig zijn voor mijn dagelijkse werkzaamheden, zoals: Scrum-training, Design Patterns en Microsoft Azure. Zo zorg ik ervoor dat ik mijn skills verbeter en efficiënte manieren leer om dezelfde taak sneller en beter uit te voeren.

Mijn advies voor mensen met (web)development ambities is: laat je vooral niet tegenhouden! Iedereen kan developer worden. Mensen moeten zich vooral niet laten stoppen door onterechte obstakels, zoals leeftijd of geslacht. Omscholen kan altijd en steeds meer vrouwen staan hun mannetje in de IT. Het is vooral belangrijk dat je creatief, flexibel en leergierig bent.

Een carrière in (web)development iets voor jou?

Ga ervoor! Heb je vragen of wil je sparren over een training die bij jou past? Dan kun je bellen naar 030 – 2 348 500, whatsappen naar 06 – 10 16 32 89 of mailen naar info@computrain.nl.

Wellicht ook interessant