De visie van Ernst-Jan Stigter (Microsoft)

Om de kwaliteit van IT-onderwijs te borgen, heeft Microsoft Learning Partners aangewezen die u als enige op de markt Microsoft Official Courses mogen aanbieden. Computrain is een van de Gold Learning Partners. Wij vroegen Ernst-Jan Stigter, algemeen directeur van Microsoft Nederland, naar zijn visie op enkele actuele thema’s in de IT.


Data science 

“Wie slimmere applicaties wil bouwen, moet zijn data onderzoeken en gebruiken. We weten inmiddels dat dit in de nabije toekomst niet meer weg te denken is. Minder voor de hand liggend, maar misschien net zo belangrijk, is dat de opkomst van big data samenhangt met de opkomst van machine learning. Daarom moet deze technologie toegankelijker worden, zodat elke organisatie van deze ontwikkeling kan profiteren. Het toepassen van data science en machine learning zou mainstream moeten zijn, maar de materie is complex. Daarom faciliteren wij organisaties onder andere met Azure ML, waardoor ook mensen zonder specialisatie samen met data scientists machine learning applicaties kunnen ontwikkelen.”

Bekijk onze data science trainingen

DevOps

“Ik durf te stellen dat elk modern bedrijf een softwarebedrijf is, ongeacht je business. Het zijn developers die met hun applicaties het succes van je bedrijf kunnen bepalen. Het is cruciaal hen te faciliteren en daarbij is een (h)echte samenwerking tussen development, operation, sales en marketing, et cetera nodig. Snel kunnen inspelen op de wensen van de klant, ontwikkelingen in de markt, nieuwe technologie: het is teamwork en stelt hoge eisen aan de professionaliteit van je software development. DevOps is daarbij een must. Door het automatiseren van processen, monitoren, leren en verbeteren, kun je overleven. Tools zijn daarvoor onontbeerlijk. Met Visual Studio bieden we bijvoorbeeld een uitgebreide omgeving voor alle developers, of ze nu Microsoft of Open Source developers zijn.”

Bekijk onze DevOps trainingen

Internet of Things

“IoT is in een hoog tempo een belangrijk en onderscheidend aspect geworden van het bedrijfsleven. Het is ook wel te zien als de volgende katalysator van digitale transformatie. Elke organisatie moet meer waarde kunnen halen uit hun aan internet gekoppelde apparaten, echter kan het lastig zijn als je niet over de vaardigheden of middelen beschikt. Om IoT toegankelijker te maken, introduceerden wij onlangs Microsoft IoT Central, een beheerdienst voor IoT-toepassingen die als webdienst wordt geleverd. Daarnaast vind ik het net zo belangrijk dat je intelligentie kunt halen uit de verzamelde data. Dat maken we mogelijk met verschillende Azure-diensten.”

Security

“De belofte van digitale transformatie vraagt vertrouwen in technologie. Bij Microsoft zijn we toegewijd aan security als een van de grootste pijlers onder dat vertrouwen. We helpen onze klanten bij het beschermen van hun gegevens en systemen, het vroegtijdig detecteren van dreigingen en het adequaat reageren. Zo hebben we bijvoorbeeld hard gewerkt om te zorgen dat Windows 10 de veiligste Windows ooit is. Security kunnen we echter niet alleen; het vraagt om samenwerking en partnerschappen tussen technologiebedrijven, onderzoeksinstellingen, overheden en klanten. Privacy en cybersecurity moeten zeer serieus genomen worden. Microsoft neemt zijn verantwoordelijkheid, maar cybersecurity vraagt om een gedeelde verantwoordelijkheid.”

Bekijk Onze IT-Security trainingenErnst-Jan Stigter
Algemeen directeur Microsoft Nederland 

Ik wil gratis meer interessante artikelen van UPDATE lezen!

 

Wellicht ook interessant