Su Yin Timp, medeoprichter van I.AMDIGITAL, over de impact van AI: ‘’Het is dé tijd om je te verdiepen in de rol van IT binnen jouw functie’’

Traditionele rollen vervallen en nieuwe mogelijkheden komen als paddenstoelen uit de grond. De IT-wereld biedt de meest kansrijke banen. Niet alleen voor de IT-professional. Ook voor mensen die door de gevolgen van de coronacrisis hun baan hebben verloren, is het de tijd om zich bij- of om te scholen binnen de vakgebieden van de toekomst. 

De digitale transformatie: je kunt er niet omheen. Als organisatie niet, als IT-professional niet, maar ook als IT-leek niet. Binnen elke functie heeft men te maken met digitalisering; tijdens de coronacrisis des te meer! Thuiswerken is een lastige opgave als je niet weet hoe Zoom of Microsoft Teams werkt. En security verdient nog meer aandacht nu we massaal werken via de Cloud. Daarnaast speelt IT een steeds belangrijkere rol binnen vakgebieden die voorheen niks met IT te maken hadden. Van elektriciens tot kassamedewerkers en zorgpersoneel: nieuwe systemen vragen om nieuwe skills. Dat kan een uitdaging zijn als je al tientallen jaren gewend bent om zonder deze nieuwe ontwikkelingen te werken. 

Su Yin Timp, mede-oprichter van I.AMDIGITAL vertelt: Mijn compagnon Iris Koolen en ik hebben meegewerkt aan de Nationale AI-cursus, een gratis cursus die iedereen een helder beeld geeft van de laatste digitale ontwikkelingen en wat deze betekenen voor jouw dagelijkse werk- en privéleven. Mensen gebruiken steeds meer digitale alternatieven, zoals robotstofzuigers en virtual assistants. Daarnaast raakt IT met steeds meer vakgebieden verweven. Van marketeers die koers bepalen op basis van big data tot gerobotiseerde hulp in het magazijn.

Hoe leer je jouw kinderen, die leren via YouTube in plaats van boeken, feiten en nepnieuws te onderscheiden?  En hoe vaak moet je jouw wachtwoord wijzigen om hackers buiten de deur te houden? De gratis Nationale AI-cursus legt het je uit. 

De oplossing voor werkend Nederland

De digitale transformatie heeft een grote impact op werkend Nederland. Hoe kunnen we dit op een schaalbare manier oplossen? Su Yin: ‘’de IT-mogelijkheden vervangen veel banen, maar zorgen anderzijds weer voor meer werkgelegenheid. De vraag naar IT-professionals is nog nooit zo groot geweest! Maar hoe vertaal je nieuwe technologieën zoals AI naar nieuwe mogelijkheden? De meeste organisaties hebben hier nog te weinig kennis van. Daarom zijn we het initiatief I.AMDIGITAL gestart, waarmee we werkende professionals zonder ICT-affiniteit in organisaties willen inspireren.’’

‘’Nieuwe banen zijn goed voor de economie, maar er is een tekort aan werknemers met de juiste vaardigheden. Dé tijd om deze veelgevraagde skills te ontwikkelen, dus! Wat betekent de digitalisering voor jouw rol als advocaat, chauffeur of logistiek medewerker? Wij leggen je tijdens ons korte awareness-programma de basis van de digitale transformatie uit, zodat jij een goed beeld krijgt van de impact die de constant veranderende IT-wereld kan hebben op jouw rol en de kansen die het je biedt. 

Het programma duurt twee dagdelen en bestaat uit online microlearnings, een scan en een examen. We behandelen onder andere de technologische innovaties van dit moment, hoe je waarde aan data kunt geven en wat de beroepen van de toekomst zijn. Daarnaast informeren we je over omscholing naar nieuwe deze beroepen zoals Growth Hacker, Cloud Engineer, Security expert en Data Analist. Na ons programma kun jij je verder verdiepen en ontwikkelen binnen een kansrijk vakgebied tijdens de trainingen van Computrain. Zo vertaal jij de digitale transformatie optimaal naar waardevolle mogelijkheden binnen jouw carrière en organisatie.’’

Meer informatie

Wil jij ontdekken wat de digitale transformatie voor jouw rol en carrièremogelijkheden betekent? Lees meer op iamdigital.nl. En wil jij je omscholen naar een van de meest kansrijke IT-banen? Bekijk dan de Computrain-trainingen die jou klaarstomen voor vakgebieden waarin de banen voor het oprapen liggen.  

Wellicht ook interessant