Bootcamp applicatiebeheerders gemeente Rotterdam

1 week intensief leren

In 1 week meerdere certificeringen halen, door klassikaal leren, zelfstudie en coaching. Een groep technisch applicatiebeheerders van de gemeente Rotterdam deed het. Hun afdeling beheert 800 applicaties voor zo’n 12.000 gebruikers. De bootcamp draaide om MTA-certificeringen (Microsoft Technology Associate). De technisch applicatiebeheerders verdiepten zich onder meer in netwerken, servers, cloud en mobile devices. De drie deelnemers die wij spraken waren relatief nieuw bij de gemeente. Hun kennis is nu vergroot en ze kunnen makkelijker sparren met collega’s van andere IT-afdelingen.

Hoe zo’n bootcamp in elkaar zit? Elke dag begint met een stand-up, om te horen wie waarmee bezig is. Tijdens de week wisselt iedereen constant tussen verschillende trainingsruimtes. Er zijn ruimten voor coaching, theorie, oefenen en ervaringen delen. Is iemand klaar met een module, dan kan hij of zij direct examen doen. Er zijn altijd meerdere docenten aanwezig voor vragen en die het energieniveau hoog houden.

Op dit moment bieden wij de volgende bootcamp aan: Microsoft Azure Bootcamp

AMANDA NIEUWENBOOM

Technisch applicatiebeheerder

“Ik ging blanco de bootcamp in en de docent adviseerde ons de tweede dag een examen te plannen. Als je het niet zou halen, kon je dit een dag later herkansen. Voor mijn gevoel was dit vrij snel, maar wel een goede stok achter de deur. Ik plande mijn eerste examen en slaagde. Toen viel de druk weg. We hadden fijne docenten met heel veel kennis in huis. Ze kwamen regelmatig kijken hoe alles ging, maar waren niet opdringerig. De sfeer was relaxt en iedere cursus gaf meer duidelijkheid. Ik heb nooit het gevoel gehad dat we moesten presteren. Ik heb uiteindelijk zes examens gehaald. Wanneer ik nu overleg met collega’s om bepaalde problemen te bespreken, is alles duidelijker. Er worden vaak allerlei termen gebruikt en nu weet ik waar ze het over hebben. Als er een MCSA-bootcamp wordt gepland voor meer verdieping, wil ik die ook zeker doen.”

SUNCHASE PHANBOONCHAN

Technisch applicatiebeheerder

“Onze grote organisatie is gesplitst in veel IT-disciplines. Als technisch applicatiebeheerder moet ik alle lagen in onze infrastructuur kennen. Ik leer veel van collega’s, maar ik merkte dat ik meer kennis nodig had om de basisprincipes te begrijpen. De bootcamp heeft mij daarbij geholpen. Op eigen tempo mijn certificering halen: mij lag het wel. Ik genoot ervan. Door mijn werkervaring zag ik alles op z’n plek vallen. Het was ook leuk om te sparren met de docenten over hoe zij bepaalde dingen doen in de praktijk. Ik had voor mezelf als doel gesteld om minimaal drie certificeringen te halen. Uiteindelijk heb ik er zeven gehaald. De faciliteiten waren ook inspirerend. De locatie was industrieel ingericht en er stond een piano die ik in de pauzes bespeelde. Buurten in andere ruimten kon de hele dag door. De bootcamp heeft mij dan ook dichter bij collega’s van andere teams gebracht.”

DIDEM KELES

Technisch applicatiebeheerder

“Voor mij als leek was een bootcamp heel handig om me dingen meer eigen te maken. Voordat ik bij de gemeente Rotterdam kwam werken, had ik geen IT-kennis. Na meerdere opleidingen en praktijkervaring was de MTA-bootcamp echte vakinhoudelijke materie die ik nog nodig had. Ik hoorde bijvoorbeeld dagelijks collega’s praten over protocollen en migraties. Nu weet ik wat het allemaal is. Het leukste aan de bootcamp vond ik het in eigen tempo leren. Als je voelde dat je er klaar voor was, maakte je het examen. Ik heb zelf drie examens gehaald. In onze groep was iedereen met verschillende niveaus trainingen bezig. We hielpen elkaar en je kon overal heel makkelijk in- en uitlopen. Er was ook genoeg tijd om te socializen. De docenten waren hartstikke sympathiek en heel kundig. Ze konden alles snel en goed uitleggen. Dat gaf een vertrouwd gevoel. Ik vond het een heel fijne setting.”

Bekijk onze huidige bootcamp: Microsoft Azure Bootcamp

Wellicht ook interessant