IT4IT™ Foundation (inclusief examen)

De cursus IT4IT™ Foundation introduceert de basisconcepten van IT Service Management gebaseerd op de IT4IT™ standaard van The Open Group. Deze standaard biedt een leverancier-, technologie- en industrie-onafhankelijke referentie-architectuur voor het beheren van IT, waardoor continue verbetering mogelijk is. De cursus behandelt de IT4IT-richtlijnen voor het creëren van mogelijkheden voor het beheer van IT in de huidige multi-sourced omgevingen, en legt de nadruk op de IT4IT-Architectuur en de vier IT Value Streams geassocieerd met de IT4IT-Waardeketen.

Doelgroep

  • IT-personeel dat grote, complexe en veranderlijke informatiesystemen, die worden ondersteund door meerdere interne en externe partijen. Tevens voor IT-management dat geïnteresseerd is in het verbeteren van kwaliteit en het verlagen van de kosten van hun IT-diensten door het adopteren van de IT4IT standaard.
  • Externe IT-dienstverleners en consultants die willen voldoen aan de IT4IT standaarden.
  • Diegenen die een goede basis willen ontwikkelen in het begrip van de IT4IT standaard en hoe het kan bijdragen aan het succes van IT binnen een IT-organisatie.
 

Voorkennis

Er zijn geen specifieke vereisten voor deze training, maar kennis en ervaring in IT-service management en bekendheid met IT-infrastructuuromgevingen is aanbevolen, maar niet essentieel.

 
Inschrijven

Resultaat


Na afloop van de training ben je in staat om:
  • De IT4IT Referentie Architectuur te beschrijven en hoe het de manier kan verbeteren waarop IT waarde levert aan de business.
  • Ben je in staat de voordelen van de IT4IT Value Chain met zijn vier Value Streams uit te leggen en hoe zij de efficiëntie en wendbaarheid van een IT-organisatie kan optimaliseren.
  • Ben je in staat de vier Value Streams op te stellen die het IT Value Chain model vormen: Strategy-to-Portfolio, Requirement-to-deploy, Request-to-Fulfill en Detect-to-Correct.
  • Heb je de kennis opgedaan die nodig is om het IT4IT Foundation examen van The Open Group te behalen.

Aanpak


Tijdens deze klassikale training behandelen de zeer ervaren trainers van Computrain de concepten aan de hand van presentaties, demo’s en discussies. De theorie wordt afgewisseld met oefeningen.

Studiemateriaal: het geaccrediteerde studiemateriaal is Engelstalig.

Duur: 2 dagen.
 

Inschrijven


Deze training wordt in het Nederlands verzorgd, met gebruik van Engelstalig lesmateriaal. Een examenvoucher voor het examen IT4IT™ Part 1 van The Open Group is bij de prijs inbegrepen.

Studievormen: klassikaal en virtual classroom

Prijs:  € 1.300

Lesplanning:  startdatum 18 mei, 13 september of 25 november

De kwaliteit van Computrain

Ruim 30 jaar ervaring met IT-onderwijs

Topdocenten uit de praktijk

Nauwe samenwerking met het bedrijfsleven

Persoonlijke begeleiding

Ervaringen & beoordelingen

Lees beoordelingen

Vragen over IT4IT™ Foundation (inclusief examen)?

Heb je vragen of wil je een vrijblijvend advies? Bel dan naar 030 – 2 348 500, whatsapp naar 06 101 632 89 of mail naar info@computrain.nl