Training Projectmanagement voor team- en projectleiders: methoden en technieken

Projectmanagement voor team- en projectleiders: methoden en technieken
Cursusvorm:

Klassikaal

Duur:

6 dagen

Vakgebieden:

Projectmanagement

Opleidingsvariant:

Dag

PDF downloadenKostenoverzicht aanvragenDirect inschrijven
Algemeen

Tijdens deze training gaat u aan de slag met zowel de harde als zachte aspecten van projectmanagement. Zo leert u hoe u een project effectief uit kunt voeren van idee tot eindresultaat. Daarbij leert u ook hoe u het beste de voortgangsbewaking kunt inrichten en wat de gangbare omgangs- en leiderschapsvormen zijn. Ook krijgt u inzicht in het creëren van een optimale onderlinge samenwerking en hoe u de juiste documentatie en rapportages over het project opstelt.

Voor wie

De training is geschikt voor projectleiders, projectmedewerkers en teamleiders die de wens en noodzaak ervaren om zich persoonlijk te ontwikkelen richting zelfsturing en proactiviteit. Tijdig handelen, de leiding pakken, daadkracht tonen, taken verdelen et cetera zijn belangrijke leerdoelen.

Voorkennis

U heeft ervaring in en verantwoordelijkheid voor het leiden van (deel)projecten en beschikt over HBO-werk- en -denkniveau.

Aanpak van de training

De training wordt verzorgd door onze businesspartner ISES. De training is bijzonder praktijkgericht opgezet en wordt verzorgd door 2 ervaren projectmanagenttrainers. Ook wordt er uitgebreid aandacht besteed aan het verbeteren van uw persoonlijke kwaliteiten als projectmanager. Onder andere door rollenspelen en praktijksimulaties. De leermethode is gebaseerd op de spreuk: 'al doende leert men'. Een ander belangrijk uitgangspunt van de training is: 'de training in de praktijk, en de praktijk in de training'. U werkt in teamverband aan zelf ingebrachte casuïstiek in de vorm van 'eigen' projecten. Met behulp hiervan, tussenliggende opdrachten en enkele rollenspelen worden alle 'ik'-, 'wij'-, 'het'-aspecten van projectmanagement in de praktijk toegelicht, toegepast en getoetst.

Gedurende de training worden alle fases van een project doorlopen. De training is verdeeld over 3 blokken (met daartussen 4 à 5 weken) voor het maken van praktijk- en intervisieopdrachten. De gekozen werkwijze is informeel, maar zeer intensief en omvat naast 6 trainingsdagen 3 avonden. Hiermee vormen de deelnemers zich tot een groep met sterke samenhang die medeverantwoordelijkheid neemt voor het leerproces. De kennis- en ervaringsoverdracht vindt zodoende plaats tijdens de case, de theoretische presentaties, tussenliggende opdrachten, intervisieopdrachten en nabesprekingen.

Studiemateriaal

Wij gebruiken het meest actuele studiemateriaal, dat perfect aansluit bij de eisen van deze training. Tevens beschikt u over een zeer moderne online leeromgeving, e-Connect. Deze omgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft, plus aanvullende informatie. Daarnaast kunt u makkelijk communiceren met de overige deelnemers.

Certificaat

Na afloop van de training ontvangt u het deelnamecertificaat 'Projectmanagement voor Team- en Projectleiders: Methoden en Technieken' van ISES.Inhoud

Inhoud

 

Blok 1

 • Aanvaarding van een projectopdracht
 • Principes van projectmanagement

SMART definiëren van de businesscase

 • Afbakening
 • Doelstelling van de opdrachtgever
 • Definiëren en leveren projectresultaat
 • Opzet van verschillende fases (case)

Projectorganisatie via de beheersaspecten

 • Afbakening
 • Personeel en organisatie
 • Communicatie, acquisitie
 • Management van risico's en kwaliteitsborging (volgens de resultaatcyclus)

Blok 2

 • Projectorganisatie via de beheersaspecten tijd, geld en integratie

Blok 3

 • Besluitvorming en procesmanagement
 • Samenwerking, teamwerk en leiderschap, leiderschapsstijlen en conflicthantering

Certificaat

Na afloop van de training ontvangt u het deelnamecertificaat 'Projectmanagement voor Team- en Projectleiders: Methoden en Technieken' van ISES.

Planning

6 dagen, dag 1, 2 en 5 zijn inclusief avondprogramma, 9.30 uur tot 16.30 uur of 9.30 uur tot 20.00 uur. Regio's: Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

September 2017

Variant: Dag Locatie: Regio Utrecht
Kosten

Kosten

Trainingskosten € 4413,00
Trainingsmateriaal € 175,00
Locatiekosten € 207,00
Arrangementen (F&B, niet verrekenbare BTW) € 211,50
Totaalprijs (exclusief BTW) € 5006,50

Locatie- en arrangementskosten

Computrain regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

Projectmanagement voor Team- en Projectleiders: Methoden en Technieken

Cursusvorm:

Klassikaal

Duur:

6 dagen

Vakgebieden:

Projectmanagement

Opleidingsvariant:

Dag

PDF downloadenDirect inschrijven

Advies nodig?

Update aanvragen

Ik wil Update ontvangen
Terug naar boven

Onze website maakt gebruik van cookies.