Informatiemanagement trainingen en cursussen

Wil jij leren hoe je de interne en externe informatiestromen van jouw organisatie optimaal laat verlopen? Dan sluit een ASL- of BiSL-training hier perfect bij aan. ASL en BiSL zijn beiden frameworks,...

> Lees meer over Informatiemanagement trainingen

Wil jij leren hoe je de interne en externe informatiestromen van jouw organisatie optimaal laat verlopen? Dan sluit een ASL- of BiSL-training hier perfect bij aan. ASL en BiSL zijn beiden frameworks,...

> Lees meer over Informatiemanagement trainingen

Wil jij leren hoe je de interne en externe informatiestromen van jouw organisatie optimaal laat verlopen? Dan sluit een ASL- of BiSL-training hier perfect bij aan. ASL en BiSL zijn beiden frameworks,...

> Lees meer over Informatiemanagement trainingen

Informatiemanagement: 28 trainingen of opleidingen

Filters
Filter
Niveau
Toon alle niveau's
Startmoment
Toon alle startmomenten
Dag(deel)
Toon alle vakgebieden
STAP - budget
Studievorm/ leslocatie
Toon alle locaties
Duur
Toon alle opties

Klassikaal (7) Dit is een leervorm waarbij je tijdens 1 tot 5 aaneengesloten dagen klassikale theorie krijgt aangeboden van een trainer waarna je deze theorie in de praktijk brengt middels opdrachten op een pc. De verhouding tussen theorie en opdrachten is ongeveer 50/50. Deze combinatie zorgt voor een optimale verwerking van de leerstof.

HBO Bacheloropleiding (3) Een HBO Bacheloropleiding is een wettelijk geaccrediteerde opleiding die opleidt tot de officiële Bachelorgraad. De opleiding heeft een nominale duur van 4 tot 6 jaar. Een Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

HBO-programma (9) Een HBO-programma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-programma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

Masteropleiding (1) De Masteropleidingen worden verzorgd door NCOI en duren 2 jaar als je 1 avondbijeenkomst per week of 1 dagbijeenkomst in de 2 weken volgt. De opleidingen bestaan uit verschillende (keuze)modules die je flexibel kunt volgen. Je rondt de opleiding af met het schrijven van een eindscriptie.

Masterclass (1) Een Masterclass is een los te volgen zelfstandig onderdeel van een erkende Masteropleiding. Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp. Na het afronden van de Masterclass kun je mogelijk vrijstelling ontvangen en om verder te studeren in een volledige, erkende Masteropleiding.

Masterprogramma (1) Een Masterprogramma is een samengesteld programma, bestaande uit minimaal 2 Masterclasses van een erkende Masteropleiding. De programma’s zijn gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis op Masterniveau. Na het afronden van de Masterprogramma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige Masteropleiding.

Trainingen (5) Tijdens een training staan je eigen praktijk en het ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kun je direct in je eigen werkomgeving toepassen.

Praktijkopleiding (1) In een praktijkopleiding ontwikkel je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om een deel van je (gewenste) beroep of vak met succes te kunnen uitoefenen.

Wil jij leren hoe je de interne en externe informatiestromen van jouw organisatie optimaal laat verlopen? Dan sluit een ASL- of BiSL-training hier perfect bij aan. ASL en BiSL zijn beiden frameworks, waarbij ASL het framework voor optimaal applicatiebeheer is, terwijl BiSL als framework op informatiemanagement en functioneel beheer (business information management) gericht is. Voor beide frameworks hebben wij een aantal intensieve trainingen beschikbaar, die je optimaal voorbereiden op de bijbehorende APMG-examens.

BiSL training

Tijdens een BiSL-training van Computrain leer je alles over dit leidende framework voor functioneel beheer en informatiemanagement. BiSL richt zich volledig op processen binnen de eigen organisatie. Doordat het framwork al sinds 2005 bestaat, zijn er een groot aantal best practices beschikbaar die je kunt gebruiken om de processen binnen jouw organisatie te verbeteren. In 2017 heeft BiSL een update gehad in de vorm van BiSL Next. Wanneer je hier alles over wilt weten, kunnen we je de bijbehorende training van harte aanbevelen. Onze BiSL-trainingen zijn beschikbaar op verschillende niveaus, waardoor het niet uitmaakt of je al veel of juist weinig ervaring met het toepassen van het framework hebt.

ASL training

ASL wordt in Nederland gezien als de standaard voor het beheer van bestaande applicaties. Tijdens een ASL-training van Computrain leer je alles over dit framework en hoe het je onder andere helpt om te gaan met bugs binnen applicaties en veranderingen op het gebied van de technische- en functionele eisen die aan applicaties gesteld worden. Het ASL framework voor applicatiebeheer deelt een deel van haar processen met het ITIL framework voor servicemanagement, waardoor je je het framework sneller eigen zult maken als je al bekend bent met ITIL. Wil je je laten certificeren op het gebied van ASL, dan is het goed om te weten dat onze trainingen perfect aansluiten bij de officiële examens van APMG.

Persoonlijk advies

Wil jij serieus aan de slag met applicatiebeheer, functioneel beheer en/of informatiemanagement? Dan helpen wij je graag op weg met een stevige dosis bijbehorende kennis. Onze studieadviseurs staan bovendien klaar om je te helpen bij het uitkiezen van een training of opleiding die past bij jouw persoonlijke situatie. Je kunt ze bereiken door te bellen naar 030 - 2 348 500, te whatsappen naar 06 - 101 632 89 of te mailen naar info@computrain.nl.