BiSL

De afkorting BiSL® staat voor Business Information Services Library. Dit is een framework dat is ontwikkeld om functioneel beheer en informatiemanagement (samen ook wel business informatiemanagement...

Lees meer..

De afkorting BiSL® staat voor Business Information Services Library. Dit is een framework dat is ontwikkeld om functioneel beheer en informatiemanagement (samen ook wel business informatiemanagement...

Lees meer..

De afkorting BiSL® staat voor Business Information Services Library. Dit is een framework dat is ontwikkeld om functioneel beheer en informatiemanagement (samen ook wel business informatiemanagement...

Lees meer..

BiSL: 2 trainingen of opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Studievorm/ leslocatie
Duur
Filters

Klassikaal (1)

Trainingen (1)

De afkorting BiSL® staat voor Business Information Services Library. Dit is een framework dat is ontwikkeld om functioneel beheer en informatiemanagement (samen ook wel business informatiemanagement genoemd) binnen en tussen organisaties te stroomlijnen. BiSL is in 2005 geïntroduceerd door de ASL BiSL Foundation, omdat opdrachtgevers binnen de IT tot die tijd vaak te weinig handvatten hadden om IT-processen op een effectieve en efficiënte manier vorm te kunnen geven.

Inmiddels is BiSL uitgegroeid tot dé standaard voor functioneel beheer en sluit het raamwerk bovendien naadloos aan op de frameworks ITIL® (voor IT-servicemanagement) en ASL® (voor applicatiebeheer). Wil jij binnenkort met BiSL aan de slag binnen jouw organisatie? Dan kun je hiervoor verschillende praktijkgerichte trainingen bij Computrain volgen. Deze trainingen bereiden je optimaal voor op de bijbehorende examens van APMG.

BiSL-1 / BiSL Foundation (sinds 2005)

Terwijl ITIL en ASL speciaal zijn ontwikkeld voor IT-bedrijven en -organisaties, is BiSL juist ontwikkeld voor bedrijven en organisaties die IT-diensten afnemen (gebruikersorganisaties). In het BiSL-1 raamwerk staat daarom bijvoorbeeld beschreven hoe bedrijfsprocessen naar IT-oplossingen vertaald kunnen worden en hoe de informatievoorziening binnen organisaties adequaat vormgegeven kan worden. De bijbehorende processen staan beschreven op strategisch-, sturend- en uitvoerend niveau, inclusief best practices.

Het grote voordeel van BiSL, is dat het een uniforme wijze biedt voor het benaderen van de behoeften van gebruikers en organisaties op het gebied van business information management. Daarmee slaat het raamwerk niet alleen een brug tussen diverse functies zoals functioneel beheerders en informatiemanagers, maar ook tussen organisaties en hun IT-leveranciers.

Wil jij zelf aan de slag met BiSL-1 en bovendien perfect voorbereid aan het examen BiSL-Foundation van APMG beginnen? Dan kun je hiervoor de tweedaagse training BiSL Foundation bij Computrain volgen.

Bekijk de training BiSL® Foundation.

BiSL Next

BiSL Next is de vernieuwde versie van het BiSL-framework, welke in 2017 gelanceerd is. Terwijl de operationele processen met betrekking tot business information management vrij gedetailleerd worden beschreven in BiSL-1, ligt de focus bij BiSL Next vooral op tactische en strategische vraagstukken. Het model is opgebouwd uit ‘drivers’, ‘perspectives’ en ‘domains’ en is daarmee compleet anders dan BiSL-1.

De reden voor de introductie van BiSL Next, is dat bedrijfsprocessen de laatste jaren steeds afhankelijker zijn geworden van IT en dat de rol van business information management binnen organisaties daardoor steeds belangrijker is geworden. BiSL Next is als framework vooral gericht op management- en directieniveau, zodat business information management ook op deze bedrijfsniveaus de aandacht krijgt die het verdient.

Wil jij zelf aan de slag met BiSL Next en jezelf voorbereiden op het bijbehorende examen van APMG? Dan is onze tweedaagse BiSL Next training hier uitstekend geschikt voor.

Bekijk de training BiSL® Next.

BiSL Advanced

BiSL Advanced is geen framework, maar een examen dat speciaal is ontwikkeld voor mensen die hun kennis van het toepassen van BiSL willen aantonen. Het trainingstraject BiSL Advanced is dan ook gericht op het inrichten en verbeteren van processen op het gebied van business information management.

Wil jij alles weten over het toepassen van BiSL in de praktijk? Dan hebben wij hier de driedaagse training BiSL Advanced voor beschikbaar. Na afloop van deze training ben je goed voorbereid op het APMG-examen BiSL Advanced.

Bekijk de training BiSL® Advanced.