Opleiding HBO Bachelor Informatica (met subsidie)

NVAO-geaccrediteerde opleiding met € 10.000,- korting als subsidie
Cursusvorm:

HBO Bacheloropleiding

Opleidingsvariant:

Dag, Zaterdag, Avond en E-learning

PDF downloadenKostenoverzicht aanvragenDirect inschrijven

Deskundig en persoonlijk trainingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk trainingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een trainingsadvies aan
Algemeen

Wilt u een praktijkgerichte Bachelor Informa­tica volgen naast uw werk? Dan is deze opleiding, in samenwerking met onze businesspartner NCOI, een zeer geschikte keuze voor u. U gaat onder andere aan de slag met ­systeemontwikkeling, testmanagement, IT-architectuur, cloud computing, datastrategie en -beheer. In de laatste fase maakt u een keuze uit een ­specialisatie. Bijvoorbeeld op het gebied van digitale communicatie, ­business intelligence of kwaliteits- en procesmanagement.

Studiefinanciering voor volwassenen

Voor deze HBO Bachelor is het mogelijk om in aanmerking te komen voor studiefinanciering in het kader van levenlanglerenkrediet. Zie LevenLangLerenKrediet (LLLK) voor meer informatie.

Subsidie

Het ministerie van OCW stimuleert de deelname van volwassenen aan hoger onderwijs. Er is daarom vanuit het ministerie een hoge subsidie beschikbaar voor een aantal opleidingen. Deze opleiding is geselecteerd voor deze regeling. Zo kunt u middels vouchers een korting krijgen van € 1.250,- per half studiejaar, wat oploopt tot € 10.000,- voor een ­volledige Bachelor. Naast deze subsidie zijn er ook andere subsidies beschikbaar voor werkgevers. Zie Subsidie en belastingvoordeel voor meer informatie.

Voorwaarden subsidie en toelating

Heeft u nog niet eerder een Bachelor- of Master­diploma behaald? Dan komt u in aanmerking voor deze subsidieregeling. U dient dan toelaatbaar te zijn voor een HBO Bacheloropleiding. Dit betekent dat u een diploma HAVO, VWO of MBO-niveau 4 heeft. Indien u niet in het bezit bent van een van deze diploma’s, kunt u ook instromen met een 21+ toets. Wilt u geen gebruikmaken van de voucherkorting? Dan kunt u de reguliere Bachelor volgen. Dit is dezelfde opleiding, maar zonder de voor­delen van de subsidieregeling (waar ook een inbegrepen herexamen bij hoort).

Voor wie

U bent ambitieus en u wilt zich ontwikkelen tot IT-specialist op officieel HBO Bachelorniveau.

Toelatingsvoorwaarden

U kunt deze Bachelor volgen als u een diploma HAVO, VWO of MBO-niveau 4 bezit. Indien u niet in het bezit bent van een van deze diploma’s, kunt u ook instromen met een 21+ toets. U heeft zich ­bijvoorbeeld ontwikkeld via uw werk of op een andere manier, waarmee u laat zien dat u de kwaliteiten heeft die nodig zijn voor een HBO Bacheloropleiding. Zie HBO Bacheloropleidingen voor meer informatie.

Geen passende werkomgeving

Een van de pijlers in deze HBO Bacheloropleiding is dat u alles wat u leert ook in de praktijk succesvol kunt toepassen. Als u een baan heeft die aansluit op uw opleiding, dan doet u die ervaring op in uw eigen werk. Heeft u geen (passende) baan, dan kunt u toch deel­nemen aan de opleiding. U loopt dan een halfjaar stage. Het is mogelijk om de stage te combineren met het afstuderen, maar u kunt ook eerder stage lopen.

Doel en opzet

De Bacheloropleiding richt zich direct op de kern van informatica. In elke module rondt u steeds 
een onderwerp af. Daarmee heeft u een zeer overzichtelijk en goed georganiseerd programma. De meeste modules zijn bovendien ook op basis van e-learning te volgen.

HBO Bacheloropleidingen hebben een wette­lijke duur van 4 jaar. U kunt korter of langer over uw opleidingstraject doen. Een eerdere HBO-opleiding of veel werkervaring levert u mogelijk vrijstel­lingen en daarmee een verkort programma op. Het kan ook zijn dat u te druk bent om de opleiding in 4 jaar af te ronden. Dan kunt u door onze modulaire ­aanpak de duur van uw opleiding eenvoudig ­verlengen tot maximaal 6 jaar. De kosten zijn ­gebaseerd op 3 jaar. Heeft u langer nodig, dan betaalt u geen extra kosten.

Voor werkenden

Dankzij de aanpak van NCOI kunt u uw werk en opleiding optimaal combineren. Onder begeleiding van onze ervaren docenten gaat u aan de slag met opdrachten en cases uit de praktijk. Dankzij hun kennis van zaken kunnen de docenten u goed ­helpen bij problemen en vraagstukken die u tijdens uw opleiding tegenkomt. Daardoor is de leerstof praktisch en direct toepasbaar in uw eigen praktijk. Om nog meer te oefenen kunt u veel praktijk­opdrachten in uw eigen werk uitvoeren.

Flexibel studeren

U studeert in uw Bacheloropleiding steeds in ­overzichtelijke stappen. Daarnaast wordt u tijdens deze Bachelor ondersteund door onze gebruiksvriendelijke professionele online leeromgeving. Met dit duidelijke overzicht heeft u altijd zicht op de bijeenkomsten en opdrachten, zodat het plannen eenvoudig is. U kunt zo ook ­contact onderhouden met uw studiecoach en de docenten. Bovendien kunt u hier oefenen met vragen en praktijkcases. Zo kunt u ook buiten de bijeenkomsten om blijven oefenen en u ontwikkelen.

De opleiding is op verschillende manieren te ­volgen. U kunt kiezen uit een dagvariant van 1 dag per 2 weken of een avondvariant van 1 avond per week. Wilt u liever zonder bijeenkomsten studeren of met meer flexibiliteit? Ook dat kan. Deze opleiding kunt u grotendeels online volgen, bijvoorbeeld thuis of op uw werk. . Zie Studeren op Afstand voor meer informatie hierover.

Diverse specialisatierichtingen

Naast algemene onderdelen volgt u een keuzeprogramma waarin u zich verdiept in een richting die u aanspreekt. Zo ontwikkelt u zich niet alleen tot een breed onderlegde professional op het gebied van informatica, maar ontwikkelt u zich ook in een specifiek deelgebied. Kijk voor een overzicht van de specialisatiemogelijkheden in het programma.

Inhoud

Programma 240 EC


Fase 1

 • Systeemontwikkeling [MO] 8 EC
 • Ontwerpen en programmeren [MO] 8 EC
 • Acceptatietesten en testmanagement [DE] 8 EC
 • Werkplekbeheer [DE] 8 EC
 • IT-architectuur [MO] 8 EC
 • Netwerktechniek en -beheer [MO] 8 EC
 • Eindopdracht [EO] 6 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 6 EC

Fase 2

 • Bedrijfskundig management voor IT [MO] 12 EC
 • Cloud en virtualisatie [MO] 12 EC
 • Datastorage & security [MO] 12 EC
 • IT-strategie [DE] 12 EC
 • Eindopdracht [EO] 6 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 6 EC

Fase 3

 • Projectmanagement en organisatie [MO] 12 EC
 • Projectmanagement en communicatie [MO] 12 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 12 EC

Keuzerichting 24 EC

 • Verandermanagement
 • Softwarearchitectuur
 • Security management
 • Projectmanagement met PRINCE2®
 • Agile Project Management™
 • Kwaliteits- en procesmanagement
 • Functioneel beheerder
 • Digitale communicatie
 • Contractmanagement
 • Cloud architect
 • Business intelligence en big data
 • Business intelligence
 • Big data analytics

Afstudeerfase

 • Praktijkprogramma [PF] 30 EC
 • Eindscriptie 30 EC

Examens

NCOI maakt gebruik van digitale examens en opdrachten. Het voordeel hiervan is dat u zelf uw examen kunt inplannen. Daarbij kunt u zowel het moment als de plaats zelf uitkiezen. Dit maakt ook het doen van een herexamen zeer flexibel. Tijdens deze opleiding bestaan uw examens uit digitale examens [DE], moduleopdrachten [MO], eindopdrachten [EO] en een praktijkportfolio [PF]. In het programma ziet u hoe u ieder onderdeel afrondt.

Erkend HBO Bachelorgetuigschrift

Deze HBO Bacheloropleiding is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Daarmee bent u ervan verzekerd dat deze opleiding aan strenge, officiële kwaliteitseisen voldoet. U behaalt met deze opleiding het officiële en internationaal erkende Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Informatica’. Daarnaast mag u de titel BSc (Bachelor of Science) voeren. NCOI is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om graden (Bachelor/Master) te verlenen.

Planning

Startdata en bijeenkomsten

U kunt de opleiding overdag, op zaterdag en in de avond volgen. Als u de opleiding overdag of op zaterdag volgt, dan heeft u 1 bijeenkomst per 2 weken. Als u de opleiding ‘s avonds volgt, dan heeft u 1 bijeenkomst per week. U kunt deze opleiding ook op afstand volgen op basis van e-learning (zie Studeren op Afstand voor meer informatie).

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

HBO Bachelor Informatica

Maandag 26 maart 2018

Variant: Avond Locatie: Almere

Maandag 26 maart 2018

Variant: Avond Locatie: Amsterdam

Maandag 26 maart 2018

Variant: Avond Locatie: Arnhem

Maandag 26 maart 2018

Variant: Avond Locatie: Nijmegen

Dinsdag 27 maart 2018

Variant: Avond Locatie: Den Bosch

Dinsdag 27 maart 2018

Variant: Avond Locatie: Eindhoven

Dinsdag 27 maart 2018

Variant: Avond Locatie: Maastricht

Dinsdag 27 maart 2018

Variant: Avond Locatie: Tilburg

Donderdag 29 maart 2018

Variant: Avond Locatie: Breda

Donderdag 29 maart 2018

Variant: Avond Locatie: Den Haag

Donderdag 29 maart 2018

Variant: Avond Locatie: Drachten

Donderdag 29 maart 2018

Variant: Avond Locatie: Enschede

Donderdag 29 maart 2018

Variant: Avond Locatie: Groningen

Donderdag 29 maart 2018

Variant: Avond Locatie: Leeuwarden

Donderdag 29 maart 2018

Variant: Avond Locatie: Rotterdam

Donderdag 29 maart 2018

Variant: Avond Locatie: Utrecht

Donderdag 29 maart 2018

Variant: Avond Locatie: Zwolle

Woensdag 4 april 2018

Variant: Dag Locatie: Almere

Woensdag 4 april 2018

Variant: Dag Locatie: Amsterdam

Woensdag 4 april 2018

Variant: Dag Locatie: Arnhem

Woensdag 4 april 2018

Variant: Dag Locatie: Den Haag

Woensdag 4 april 2018

Variant: Dag Locatie: Eindhoven

Woensdag 4 april 2018

Variant: Dag Locatie: Enschede

Woensdag 4 april 2018

Variant: Dag Locatie: Groningen

Woensdag 4 april 2018

Variant: Dag Locatie: Nijmegen

Woensdag 4 april 2018

Variant: Dag Locatie: Rotterdam

Woensdag 4 april 2018

Variant: Dag Locatie: Tilburg

Woensdag 4 april 2018

Variant: Dag Locatie: Utrecht

Woensdag 4 april 2018

Variant: Dag Locatie: Zwolle

Zaterdag 7 april 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Amsterdam

Zaterdag 7 april 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Eindhoven

Zaterdag 7 april 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Rotterdam

Zaterdag 7 april 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Utrecht

Zaterdag 7 april 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Zwolle

Zaterdag 14 april 2018

Variant: E-learning Locatie: E-learning

HBO Bachelor Informatica (met subsidie)

Maandag 26 maart 2018

Variant: Avond Locatie: Almere

Maandag 26 maart 2018

Variant: Avond Locatie: Amsterdam

Maandag 26 maart 2018

Variant: Avond Locatie: Arnhem

Maandag 26 maart 2018

Variant: Avond Locatie: Nijmegen

Dinsdag 27 maart 2018

Variant: Avond Locatie: Den Bosch

Dinsdag 27 maart 2018

Variant: Avond Locatie: Eindhoven

Dinsdag 27 maart 2018

Variant: Avond Locatie: Maastricht

Dinsdag 27 maart 2018

Variant: Avond Locatie: Tilburg

Donderdag 29 maart 2018

Variant: Avond Locatie: Breda

Donderdag 29 maart 2018

Variant: Avond Locatie: Den Haag

Donderdag 29 maart 2018

Variant: Avond Locatie: Drachten

Donderdag 29 maart 2018

Variant: Avond Locatie: Enschede

Donderdag 29 maart 2018

Variant: Avond Locatie: Groningen

Donderdag 29 maart 2018

Variant: Avond Locatie: Leeuwarden

Donderdag 29 maart 2018

Variant: Avond Locatie: Rotterdam

Donderdag 29 maart 2018

Variant: Avond Locatie: Utrecht

Donderdag 29 maart 2018

Variant: Avond Locatie: Zwolle

Woensdag 4 april 2018

Variant: Dag Locatie: Almere

Woensdag 4 april 2018

Variant: Dag Locatie: Amsterdam

Woensdag 4 april 2018

Variant: Dag Locatie: Arnhem

Woensdag 4 april 2018

Variant: Dag Locatie: Den Haag

Woensdag 4 april 2018

Variant: Dag Locatie: Eindhoven

Woensdag 4 april 2018

Variant: Dag Locatie: Enschede

Woensdag 4 april 2018

Variant: Dag Locatie: Groningen

Woensdag 4 april 2018

Variant: Dag Locatie: Nijmegen

Woensdag 4 april 2018

Variant: Dag Locatie: Rotterdam

Woensdag 4 april 2018

Variant: Dag Locatie: Tilburg

Woensdag 4 april 2018

Variant: Dag Locatie: Utrecht

Woensdag 4 april 2018

Variant: Dag Locatie: Zwolle

Zaterdag 7 april 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Amsterdam

Zaterdag 7 april 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Eindhoven

Zaterdag 7 april 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Rotterdam

Zaterdag 7 april 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Utrecht

Zaterdag 7 april 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Zwolle

Zaterdag 19 mei 2018

Variant: E-learning Locatie: E-learning
Kosten

HBO Bachelor Informatica Totaalprijs: € 17.641,50

Studiekosten: dossiervorming € 200,-
Studiekosten: cursusgeld € 7.990,-
Studiekosten: examenkosten € 2.760,-
Studiekosten: competentie ontwikkelprogramma (stage) en projectbegeleiding € 1.980,-
Studiekosten: afstudeerkosten € 1.185,-
Studiekosten: diplomering € 450,-
Overige kosten: studiemateriaal € 1.695,-
Overige kosten: Arrangementen (Food & Beverage) € 1.366,50
Overige kosten: reprorechten € 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 17.641,50

HBO Bachelor Informatica (met subsidie) Totaalprijs: € 9.806,50

Collegegeld € 16.745,-
Studiemateriaal € 1.695,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 1.366,50
Voucherregeling € -10.000,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 9.806,50


De kosten voor dossiervorming kunnen niet in termijnen worden voldaan. Deze worden opgenomen in de eerste termijn van de factuur.

Locatie- en arrangementskosten

Computrain regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

HBO Bachelor Informatica (met subsidie)

Cursusvorm:

HBO Bacheloropleiding

Opleidingsvariant:

Dag, Zaterdag, Avond en E-learning

PDF downloadenDirect inschrijven
Neem contact met mij op

Onze website maakt gebruik van cookies.