Opleiding Masterclass IT-projectmanagement

Afgerond programma op Masterniveau
Cursusvorm:

Masterclass

Duur:

3 maanden

Opleidingsvariant:

Zaterdag en E-learning

PDF downloadenKostenoverzicht aanvragenDirect inschrijven

Deskundig en persoonlijk trainingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk trainingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een trainingsadvies aan
Algemeen

Wilt u zich verdiepen in projectmanagement binnen de IT? In deze Masterclass krijgt u zicht op de specifieke kenmerken van IT-projecten, zoals ontwikkeling en testen. U gaat in op de invloed hiervan op management en gaat aan de slag met agile projectmanagement, waarmee u processen kunt versnellen en verbeteren. Tijdens de Masterclass past u zoveel mogelijk direct toe in uw werkomgeving. De docenten zijn ervaren IT-managers en begeleiden u hierbij met hun kennis en ervaring.

Voor wie

U bent een hoger opgeleide projectmanager en u wilt zich op Masterniveau verder ontwikkelen binnen projectmanagement in de IT.

Voorkennis

Dit programma wordt verzorgd op Masterniveau. U beschikt over HBO- of WO-werk- en denknivea. Er gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Vrijstellingen

Deze Masterclass maakt onder andere deel uit van de volledige Master Projectmanagement en de Master in Management en ICT van NCOI. Wilt u verder studeren naar een Master en voldoet u aan de toelatingsvoorwaarden? Dan ontvangt u vrijstelling voor de gelijke onderdelen. Zo houdt u met deze Masterclass zicht op een verkort programma richting een volledige Mastergraad.

Doel en opzet

Deze boeiende Masterclass gaat uit van de praktijk: uw eigen organisatie. Onder leiding van deskundige en ervaren docenten leert u onder meer hoe u IT-projecten budgettair, kwalitatief en organisatorisch het beste kunt beheersen. U ontwikkelt inzicht in de noodzakelijke fasering en de risico’s bij IT-projecten. In het programma worden theoretische concepten direct in de praktijk toegepast. Zo leert u IT-projecten op een prettige, zeer slagvaardige en doelmatige manier te leiden. Ook kunt u tijdens de opleiding gebruikmaken van de meest actuele literatuur en een moderne online leeromgeving. Hier vindt u alle relevante informatie rondom uw studie.

Studiebelasting

Ongeveer 10-12 uur per bijeenkomst.

Inhoud

Inhoud

Dit programma wordt verzorgd door onze businesspartner NCOI. De volgende onderwerpen komen aan bod:

IT-projectmanagement

 • Agile projectmanagement
 • Kenmerken van IT-projecten
 • Fasering van IT-projecten
 • Softwareontwikkeling
 • Hardwareontwikkeling
 • Hybride IT-projecten

Systeemontwikkeling

 • Van bedrijfsproces naar requirements
 • Functionele analyse en ontwerp
 • Van use-case naar gebruikersinterface

Kwaliteitsmanagement

 • Testplan, teststrategie en kwaliteitsbewaking
 • Acceptatie, overdracht, applicatie- en wijzigingenbeheer

Projectplanning

 • Resultaatoriëntatie
 • Werkstructurering
 • Projectorganisatie en teamsamenstelling
 • Risicoanalyse

Risicomanagement bij IT-projecten

 • Risicomanagementplan
 • Identificeren van risico’s
 • Kwalitatieve en kwantitatieve risicoanalyse
 • Risk-responseplanning
 • Risicomanagement

Beheersing van IT-projecten

 • Beheersbare onderdelen van IT-projecten
 • Plan-driven of agile
 • Releases, veranderingen en traceerbaarheid
 • Scopemanagement

Diploma

De Masterclass sluit u af met een eindopdracht in de vorm van een concreet IT-projectplan voor uw eigen organisatie. Bij een voldoende ontvangt u het diploma ‘Masterclass IT-projectmanagement’ van NCOI.

Planning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 10 weken. De opleiding wordt zowel in een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 4 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 8 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. U kunt deze opleiding ook op afstand volgen op basis van e-learning (zie Studeren op Afstand voor meer informatie).

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Masterclass IT-projectmanagement

Zaterdag 19 mei 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Amsterdam

Zaterdag 19 mei 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Eindhoven

Zaterdag 19 mei 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Rotterdam

Zaterdag 19 mei 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Utrecht

Zaterdag 19 mei 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Zwolle
Kosten

Kosten

Inschrijfgeld € 100,-
Cursusgeld € 2.490,-
Studiemateriaal € 250,-
Eindopdracht € 295,-
Locatiekosten € 118,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 100,-
Reprorechten € 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 3.368,-

Locatie- en arrangementskosten

Computrain regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

Masterclass IT-projectmanagement

Cursusvorm:

Masterclass

Duur:

3 maanden

Opleidingsvariant:

Zaterdag en E-learning

PDF downloadenDirect inschrijven
Neem contact met mij op

Onze website maakt gebruik van cookies.