Opleiding Basisopleiding Informatica

Cursusvorm:

MBO-programma

Duur:

4 maanden

Opleidingsvariant:

Zaterdag, Dag, Avond en E-learning

PDF downloaden

Deskundig en persoonlijk trainingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk trainingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een trainingsadvies aan
Algemeen

Wilt u meer weten over informatica? Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden hiervan? Dan is deze Basisopleiding Informatica zeer geschikt voor u. Vanwege de snelle ontwikkelingen is het voor u van belang om op breed basisniveau inzicht te hebben in informatietechnologie. In deze opleiding krijgt u een overzicht van informatica en de actuele toepassingen ervan. De opleiding wordt verzorgd door praktijkdocenten met ruime ervaring.

Voor wie

U wilt uw kennis en inzicht op het gebied van informatica graag ontwikkelen. U heeft nog niet eerder een opleiding gevolgd binnen dit vakgebied of u heeft geen of weinig werkervaring op het gebied van IT.

Voorkennis

Er zijn geen specifieke toegangseisen voor deze opleiding. De opleiding wordt aangeboden op MBO-niveau.

Doel en opzet

De docenten besteden ruimschoots aandacht aan de uitleg van de diverse onderwerpen. Na het volgen van deze basisopleiding begrijpt u beter hoe IT een bijdrage kan leveren binnen organisaties. De theorie wordt steeds gekoppeld aan de praktijk. Zo ziet u meteen hoe u onderwerpen kunt toepassen.

Het studiemateriaal is altijd actueel en sluit perfect aan op de exameneisen. Daarnaast vindt u alles wat u nodig heeft voor uw studie in een moderne online leeromgeving. U vindt hier lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie. Ook kunt u communiceren met uw medestudenten en docent.

Studiebelasting

Ongeveer 4-6 uur per bijeenkomst.

Inhoud

Inhoud

In deze opleiding komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Basisconcepten

 • Basisbegrippen informatiesystemen
 • Onderdelen van informatiesystemen
 • Informatietechnologie

Hardware

 • Hardware, middleware en software
 • Computerapparatuur: technologie voor input, output en opslag

Software

 • Applicaties voor gebruikers
 • Beheer van computersystemen
 • Telecommunicatie en netwerken

Nieuwe media en ontwikkelingen

 • Mobiele communicatie
 • Tablets en apps
 • Social media

Zakelijke toepassingen

 • Elektronische bedrijfssystemen
 • Functionele systemen
 • Ontwikkelen van bedrijfssystemen
 • Veiligheidsaspecten
 • IT en management

Praktische toepassingen

 • Praktijkvoorbeelden
 • Toepassingen
 • Cases

Diploma

U rondt deze opleiding af met een digitaal examen. Het voordeel hiervan is dat u zelf kunt inplannen waar en wanneer u examen doet. Bij een voldoende resultaat ontvangt u het diploma ‘Basisopleiding Informatica’.

Planning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 4 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 5 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 10 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. U kunt deze opleiding ook op afstand volgen op basis van e-learning (zie Studeren op Afstand voor meer informatie).

Bedankt voor uw interesse voor een inschrijving in deze training. Wilt u meer weten over de startdata en locaties van deze training, dan adviseert ons Computrainteam u graag op het nummer: 030 - 234 8500. U kunt hier ook uw gegevens achterlaten zodat wij u contacteren voor verdere informatie. We zien uw inschrijving graag tegemoet!


Kosten

Kosten

Inschrijfgeld € 100,-
Cursusgeld € 1.490,-
Studiemateriaal € 125,-
Examenkosten € 195,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 125,-
Reprorechten € 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 2.050,-

Locatie- en arrangementskosten

Computrain regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

Basisopleiding Informatica

Cursusvorm:

MBO-programma

Duur:

4 maanden

Opleidingsvariant:

Zaterdag, Dag, Avond en E-learning

PDF downloaden
Neem contact met mij op

Onze website maakt gebruik van cookies.