Training ISTQB® Technical Test Analyst

ISTQB® Advanced - Technical Test Analyst
Cursusvorm:

Klassikaal

Duur:

4 dagen

Vakgebieden:

Testen

Opleidingsvariant:

Dag

PDF downloadenKostenoverzicht aanvragenDirect inschrijven

Deskundig en persoonlijk trainingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

De International Software Testing Qualifications Board (ISTQB®) richt zich op het verder professionaliseren van het testvak. ISTQB® is uitgegroeid tot een van de meest toegepaste standaarden voor software testing. Een ISTQB®-certificaat betekent dan ook zowel markterkenning als een maatstaf voor bekwaamheid. Wilt u dit certificaat ook graag behalen? Dan is deze training inclusief examen en examentraining de juiste keuze!

Voor wie

Deze training is bedoeld voor testers, bijvoorbeeld in de rol van testanalist, testcoördinator, testmanager en testconsultant, die zich verder willen verdiepen in het gestructureerd testen en in het kader van hun testcarrière een ISTQB®-certificaat op advanced niveau willen behalen.

Aanpak van de training

De training ISTQB® Advanced - Technical Test Analyst duurt 3 dagen verspreid over 2 weken en is inclusief examen en examentraining. U dient rekening te houden met enige zelfstudie. Ongeveer 50% van deze training bestaat uit praktische oefeningen, gebaseerd op een uitgebreide case om de koppeling met uw eigen praktijksituatie te leggen.

Studiemateriaal

Computrain gebruikt het meest actuele, geaccrediteerde studiemateriaal. Tevens beschikt u over een moderne online leeromgeving, e-Connect. Deze omgeving bevat alle informatie die u voor de training nodig heeft en aanvullende informatie. Daarnaast kunt u makkelijk communiceren met de overige deelnemers.Inhoud

Inhoud

In deze praktijkgerichte training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Testsoorten

 • Componenttesten
 • Integratietesten

Testtechnieken

 • Statement testing
 • Decision testing
 • Condition testing
 • Multiple condition testing
 • Statische analyse
 • Dynamische analyse
 • Het kiezen van de juiste testtechnieken en bepalen van de testaanpak

Reviews en inspecties

 • Code reviews
 • Architectuurreviews

Non-functional testing

 • Reliability testen
 • Performance testen
 • Security testen
 • Maintainability testen

Testtools

 • Performance testtools
 • Coverage tools
 • Testuitvoeringsautomatisering
 • Key-word driven testing

Examen en certificaat

Na afronding van de training ontvangt u van Computrain het certificaat ‘ISTQB® Advanced - Technical Test Analyst’.

Om deel te nemen aan het examen dient u in het bezit te zijn van het ISTQB® Foundation Certificate en te beschikken over 18 maanden praktijkervaring.

Het examen bestaat uit scenario-gebaseerde multiplechoicevragen en vindt plaats op een afzonderlijke dag ongeveer 1 week na de laatste trainingsdag. Bij een score van 65% of hoger verkrijgt u het certificaat ISTQB® Advanced Technical Test Analyst. Het examen is bij deze training inbegrepen.

Planning

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

ISTQB® Advanced - Technical Test Analyst

Dinsdag 20 maart 2018

Variant: Dag Locatie: Utrecht

Woensdag 30 mei 2018

Variant: Dag Locatie: Utrecht
Kosten

Kosten

Trainingskosten € 1.411,50
Trainingsmateriaal € 100,-
Examenkosten € 220,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 75,-
Locatiekosten € 88,50
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1.895,-

Locatie- en arrangementskosten

Computrain regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

ISTQB® Advanced - Technical Test Analyst

Cursusvorm:

Klassikaal

Duur:

4 dagen

Vakgebieden:

Testen

Opleidingsvariant:

Dag

PDF downloadenDirect inschrijven

Advies nodig?

Vraag nu gratis UPDATE aan

Ik wil UPDATE aanvragen
Terug naar boven

Onze website maakt gebruik van cookies.