Opleiding MBO Professional Desktop Publisher (DTP)

In samenwerking met MBO College van NCOI
Cursusvorm:

Klassikaal

Duur:

4 maanden

Vakgebieden:

Adobe Photoshop

Opleidingsvariant:

Dag

PDF downloadenKostenoverzicht aanvragenDirect inschrijven

Deskundig en persoonlijk trainingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk trainingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een trainingsadvies aan
Algemeen

Beschouwt u het als een uitdaging producten, zoals brochures en advertenties, digitaal op professionele wijze te maken en bewerken? In deze opleiding volgt u een zeer uitgebreid programma op het gebied van Illustrator, InDesign en Photoshop. Ten slotte maakt u een integrale eindopdracht. Op deze wijze ontwikkelt u zich tot professioneel dtp’er, een beroep met zeer veel perspectieven. Dit programma wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met MBO College van NCOI.

Adobe Authorised Training Center

Computrain is een officieel door Adobe erkend Training Center (AATC). De opleiding wordt dan ook verzorgd door Adobe-gecertificeerde docenten.

Voor wie

Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor iedereen die zich wil ontwikkelen tot een veelzijdige en volwaardige dtp-professional op MBO-niveau.

Voorkennis

Fundamentele kennis van Windows 7.

Aanpak van de opleiding

De 3 cursussen worden verzorgd in moderne opleidingscentra, die alle beschikken over een volledige IT-infrastructuur. Onder leiding van ervaren trainers gaat u aan de slag met de diverse Adobe-pakketten. Dit zijn dé softwarepakketten waar de moderne dtp’er mee werkt op dit moment. De opleiding wordt afgerond met een praktijkgerichte opdracht.

Studiemateriaal

In deze opleiding wordt gebruikgemaakt van het meest actuele studiemateriaal. Daarnaast krijgt u de beschikking over een speciaal voor deze MBO-opleiding ingerichte online leeromgeving, waarin u allerlei aanvullende informatie vindt.

Inhoud

Inhoud

De opleiding bestaat uit 3 Adobe Creative Suite-cursussen en een MBO-praktijkopdracht.

InDesign Basis (2 dagen)

 • De start met InDesign
 • Wat kunt u met InDesign?
 • Objecten tekenen
 • Kleuren gebruiken
 • Gebruik van lagen in InDesign
 • Opzetten van een nieuw document
 • Het opmaken en ontwerpen van documenten
 • Preflight

Photoshop Basis (2 dagen)

 • De start met Photoshop
 • Uitsnijden en rechtzetten
 • Afbeeldingsgrootte en resolutie
 • Transformeren en vervormen
 • Aanpassingen in kleur en contrast
 • Retoucheren
 • Exporteren en opslaan

Illustrator Basis (2 dagen)

 • De start met Illustrator
 • Vormen tekenen
 • Selecteren
 • Werken met tekst
 • Werken met lagen
 • Het pengereedschap
 • Overzicht van gereedschappen

MBO-praktijkopdracht

Dit programma rondt u af met een praktijkopdracht waarin u uw opgedane kennis en uw vaardigheden toepast. U wordt online begeleid om de praktijkopdracht met goed gevolg te kunnen afronden.

Diploma

Dit programma rondt u af met een praktijkopdracht waarin u uw opgedane kennis en uw vaardigheden toepast. U wordt online begeleid om de praktijkopdracht met goed gevolg te kunnen afronden. Bij succesvolle afronding van de praktijkopdracht ontvangt u het diploma ‘MBO Professional Desktop Publisher (DTP)’.

Planning

4 maanden; 6 dagen. Regio’s: Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

MBO Professional Desktop Publisher (DTP)

Dinsdag 29 mei 2018

Variant: Dag Locatie: Regio Amsterdam

Dinsdag 29 mei 2018

Variant: Dag Locatie: Regio Rotterdam

Dinsdag 29 mei 2018

Variant: Dag Locatie: Regio Utrecht

Augustus 2018

Variant: Dag Locatie: Regio Utrecht
Kosten

Kosten

Inschrijfgeld € 100,-
Trainingskosten € 1.790,-
Trainingsmateriaal € 150,-
Examenkosten € 195,-
Locatiekosten € 177,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 150,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 2.562,-

Locatie- en arrangementskosten

Computrain regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

MBO Professional Desktop Publisher (DTP)

Cursusvorm:

Klassikaal

Duur:

4 maanden

Vakgebieden:

Adobe Photoshop

Opleidingsvariant:

Dag

PDF downloadenDirect inschrijven
Neem contact met mij op

Onze website maakt gebruik van cookies.