Opleiding HBO Datastorage & Security

Cursusvorm:

HBO-programma

Duur:

3 maanden

Vakgebieden:

Security Management

Opleidingsvariant:

Dag en E-learning

PDF downloadenKostenoverzicht aanvragenDirect inschrijven

Deskundig en persoonlijk trainingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk trainingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een trainingsadvies aan
Algemeen

Wilt u uw kennis en vaardigheden op het gebied van dataopslag, datastrategie en databeheer ontwikkelen? Dan is dit korte en praktijkgerichte HBO-programma zeer uitdagend voor u. Onder deskundige begeleiding van ervaren docenten gaat u direct aan de slag met relevante kernthema’s. Tijdens dit programma speelt u in op actuele ontwikkelingen en services op het gebied van IT en telecommunicatie.

Voor wie

U wilt uw kennis en vaardigheden ontwikkelen op het gebied van dataopslag, datastrategie en databeheer, vanuit implementatie-, advies- of managementperspectief. Dit wilt u doen op een praktische manier.

Voorkennis

Er wordt uitgegaan van ten minste HAVO- of MBO-niveau. Relevante werkervaring kan een lagere opleiding compenseren. U hoeft niet aan bepaalde vooropleidingseisen te voldoen. Dit programma wordt verzorgd op HBO-niveau.

Vrijstellingen

Dit HBO-programma maakt deel uit van diverse volledige HBO Bacheloropleidingen van NCOI. Wilt u verder studeren en voldoet u aan de toelatingsvoorwaarden? Dan ontvangt u vrijstelling voor de gelijke onderdelen uit de HBO Bacheloropleiding. Zo houdt u zicht op een verkort programma richting een volledige Bachelorgraad.

Doel en opzet

Dit programma biedt u scherp inzicht in alle aspecten van het constant veranderende vakgebied datastorage en security. Tijdens de bijeenkomsten werkt u aan cases en opdrachten, waarbij de theorie voortdurend in verband wordt gebracht met de dagelijkse praktijk. Ook kunt u gebruikmaken van de meest actuele literatuur en heeft u toegang tot een zeer moderne online leeromgeving. Hier vindt u alles wat u nodig heeft om uw studie succesvol af te ronden.

Studiebelasting

Ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Inhoud

Inhoud

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

Datacenters: de basis

 • Opslagmethoden
 • Opslagtechnieken

Technische infrastructuur van het datacentrum

 • Luchtstromen in een datacenter
 • Koelingssystemen
 • Power supply unit (PSU)

Datastorage

 • Back-upservices
 • Storage requirements
 • Opslag en infrastructuur van data
 • Opslagnetwerken en storage area networks (SAN)
 • Direct access storage (DAS)
 • Toepassingen van network attached storage (NAS)

Datasecurity

 • Risicoanalyse en beveiligingsplan
 • Beveiliging van virtuele servers

Diploma

U rondt dit programma af met een praktijkgerichte opdracht. Heeft u deze met een voldoende afgerond, dan ontvangt u het diploma ‘HBO Datastorage & Security’ van NCOI.

Planning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 3 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 4 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 8 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. U kunt deze opleiding ook op afstand volgen op basis van e-learning (zie Studeren op Afstand voor meer informatie).

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

HBO Datastorage & Security

Woensdag 9 mei 2018

Variant: Dag Locatie: Almere

Woensdag 9 mei 2018

Variant: Dag Locatie: Amsterdam

Woensdag 9 mei 2018

Variant: Dag Locatie: Arnhem

Woensdag 9 mei 2018

Variant: Dag Locatie: Den Haag

Woensdag 9 mei 2018

Variant: Dag Locatie: Eindhoven

Woensdag 9 mei 2018

Variant: Dag Locatie: Enschede

Woensdag 9 mei 2018

Variant: Dag Locatie: Groningen

Woensdag 9 mei 2018

Variant: Dag Locatie: Nijmegen

Woensdag 9 mei 2018

Variant: Dag Locatie: Rotterdam

Woensdag 9 mei 2018

Variant: Dag Locatie: Tilburg

Woensdag 9 mei 2018

Variant: Dag Locatie: Utrecht

Woensdag 9 mei 2018

Variant: Dag Locatie: Zwolle
Kosten

Kosten

Inschrijfgeld € 100,-
Cursusgeld € 1.290,-
Studiemateriaal € 150,-
Examenkosten € 195,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 100,-
Reprorechten € 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1.850,-

Locatie- en arrangementskosten

Computrain regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

HBO Datastorage & Security

Cursusvorm:

HBO-programma

Duur:

3 maanden

Vakgebieden:

Security Management

Opleidingsvariant:

Dag en E-learning

PDF downloadenDirect inschrijven
Neem contact met mij op

Onze website maakt gebruik van cookies.