HBO Leergang Business IT & Management

Fase 1 en 2 van NVAO-geaccrediteerde HBO Bachelor Business IT & Management - 2 jaar

Cursusvorm

HBO-programma De HBO-programma’s bestaan uit 1 tot 4 modules en duren 3 maanden tot 1 jaar. Bij HBO-programma's van 3 of 4 modules werkt u aan een eindopdracht. Met het diploma van een HBO-programma kunt u versneld doorstuderen naar een Bachelorgetuigschrift bij Hogeschool NCOI.

Duur

24 maanden

Studievormen

Avond, Dag, Zaterdag en E-learning

Vakgebieden

Business IT

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Ervaren en gecertificeerde trainers

Kleine klassen met ruimte voor veel interactie

Leslocaties door heel Nederland

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

IT neemt een strategische rol in binnen veel organisaties en is daardoor niet meer weg te denken uit het functioneren van organisaties en de samenleving als geheel. Wilt u zich op HBO-niveau verder ontwikkelen op het gebied van bedrijfskundige informatica? In dit programma legt u een duidelijke focus op de businesskant van IT-management. U besteedt aandacht aan zaken als IT-strategie en het managen van de IT-organisatie. Daarbij verwerft u de vaardigheden en competenties om de rol van IT’er succesvol in te vullen. Na afronding van dit hooggewaardeerde programma bent u bovendien al halverwege de HBO Bachelor Business IT & Management van Hogeschool NCOI.

Propedeuse HBO Bachelor

Het programma HBO Leergang Business IT & Management maakt deel uit van de volledige HBO Bacheloropleiding Business IT & Management van NCOI. Wilt u verder studeren en voldoet u aan de toelatingsvoorwaarden van de Bachelor? Dan ontvangt u mogelijk vrijstelling voor de gelijke onderdelen in de Bacheloropleiding. Met een aanvullende opdracht kunt u met dit HBO-programma meteen het officiële Propedeusegetuigschrift behalen. Om hiervoor in aanmerking te komen dient u toelaatbaar te zijn tot de HBO Bacheloropleiding. Wilt u gebruikmaken van deze mogelijkheid? Kruis dan het vakje Propedeuse aan bij uw aanmelding. Zie Hogeschool NCOI voor meer informatie.

Waarom NCOI?

 • Uitstekend te combineren met werk en privé
 • Inspirerende topdocenten uit de praktijk
 • Zeer praktijkgericht onderwijs met optimale koppeling tussen theorie en uw praktijk
 • Zeer gewaardeerd diploma door werkgevers
 • Mogelijkheid tot vrijstelling in NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleidingen
 • Grootste hogeschool voor werkenden met leslocaties door heel Nederland

Gunstige financiering

Betaalt u het programma zelf? Vanwege de officiële erkenning van NCOI kunnen uw opleidingskosten grotendeels gefinancierd worden door de overheid, dit heet levenlanglerenkrediet. Zie LevenLangLerenKrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze opleidingsadviseurs.

Doelgroep

U wilt uw strategische bedrijfskundige kennis en inzichten vergroten binnen het vakgebied IT. U bent bijvoorbeeld IT-manager, IT-consultant, functioneel beheerder of IT-professional.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Doel en opzet

Onder leiding van deskundige docenten gaat u in dit praktijkgerichte programma aan de slag met de kernaspecten van bedrijfskundig IT-management. U verdiept u in het proces van systeemontwikkeling en ontdekt hoe u zorgt voor kwaliteit, efficiency en innovatie. U gaat aan de slag met het vormgeven van informatievoorziening en kennismanagement en leert alle gerelateerde processen beheersen. Ook stelt u een bedrijfskundig IT-plan op voor de inrichting van uw IT-organisatie.

Gedurende het programma werkt u aan praktische opdrachten die u koppelt aan uw eigen werkomgeving. Hierdoor is alles wat u leert direct toepasbaar in de praktijk. Daarbij wordt u ondersteund door actuele literatuur en onze online leeromgeving. Binnen deze leeromgeving vindt u alle relevante informatie rondom uw studie en kunt u communiceren met docenten en medestudenten.

Voorbereiding en studiebelasting

Uw studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

Deze opleiding bestaat uit 2 fases met elk een eindopdracht en de volgende onderwerpen.

Fase 1

In deze fase volgt u onderstaande modules:

Business en IT-trends

Business information management

IT-architectuur

IT-development

Projectmanagementvaardigheden

Professioneel en oplossingsgericht werken

Eindopdracht

(2 bijeenkomsten van 3 uur)

U rondt deze fase af met een eindopdracht.

Fase 2

In deze fase volgt u onderstaande modules:

Bedrijfskundig management voor IT

Procesmanagement

Adviesvaardigheden

Keuzeprogramma HBO Leergang Business IT & Management

 • Functioneel Beheerder
 • Kwaliteits- en Procesmanagement
 • Security Management
 • Verandermanagement
 • Projectmanagement met PRINCE2®
 • Big Data Analytics
 • Business Intelligence
 • Data Protection Officer (DPO)
 • Cybersecurity
 • Agile Project Management™
 • Softwarearchitectuur

Integrale eindopdracht

(2 bijeenkomsten van 3 uur)

U rondt deze fase af met een eindopdracht.

Diploma

De modules Business informationmanagement, Procesmanagement en Business datamanagement sluit u af met een digitaal examen. Het voordeel hiervan is dat u zelf kunt inplannen waar en wanneer u examen doet. De overige modules rondt u af met een praktijkgerichte opdracht. Ook maakt u 2 eindopdrachten ter afronding van de gehele opleiding. Als u alle onderdelen en de eindopdrachten afsluit met een voldoende, dan ontvangt u het diploma ‘HBO Leergang Business IT & Management’ van Hogeschool NCOI. U heeft met dit programma aangetoond dat u de eerste 2 fases van de HBO Bachelor beheerst en daarmee kunt u instromen naar de derde fase van de HBO Bachelor. Daarmee verkort u de route naar HBO Bachelor Business IT & Management aanzienlijk.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

 • Duur van de opleiding: 2 jaar
 • Varianten: Avond, dag, zaterdag
 • E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand

Het aantal bijeenkomsten is afhankelijk van het keuzeprogramma dat u in fase 2 van de leergang kiest.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Studiekosten: Inschrijfgeld
€ 100,-
Studiekosten: Lesgeld
€ 5.990,-
Overige kosten: Studiemateriaal
€ 1.800,-
Studiekosten: Examenkosten
€ 2.340,-
Studiekosten: Eindopdracht
€ 700,-
Overige kosten: Arrangementen (Food & Beverage)
€ 900,-
Overige kosten: Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 11.845,-

Locatie- en arrangementskosten

Computrain regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

HBO Leergang Business IT & Management

Cursusvorm

HBO-programma De HBO-programma’s bestaan uit 1 tot 4 modules en duren 3 maanden tot 1 jaar. Bij HBO-programma's van 3 of 4 modules werkt u aan een eindopdracht. Met het diploma van een HBO-programma kunt u versneld doorstuderen naar een Bachelorgetuigschrift bij Hogeschool NCOI.

Duur

24 maanden

Studievormen

Avond, Dag, Zaterdag en E-learning

Vakgebieden

Business IT

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Ervaren en gecertificeerde trainers

Kleine klassen met ruimte voor veel interactie

Leslocaties door heel Nederland