Opleiding Masterclass Requirements Engineering

Praktijkgericht programma op Masterniveau in samenwerking met NCOI
Cursusvorm:

Masterclass

Duur:

3 maanden

Vakgebieden:

Requirements

Opleidingsvariant:

Dag, Zaterdag en E-learning

PDF downloadenKostenoverzicht aanvragenDirect inschrijven

Deskundig en persoonlijk trainingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk trainingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een trainingsadvies aan
Algemeen

Bent u verantwoordelijk voor of betrokken bij het opstellen van de vereisten voor de ontwikkeling van software? Wilt u zich verdiepen in dit proces, inzicht krijgen in nieuwe methoden en praktisch aan de slag gaan met requirementsspecificaties? Volg dan deze Masterclass, die wordt verzorgd door NCOI. De vele facetten van het vakgebied, zoals de diverse typen requirements, het proces, de belanghebbenden en de technieken worden behandeld.

Voor wie

Deze unieke Masterclass is speciaal ontwikkeld voor iedereen die betrokken is bij het opstellen van requirements in het kader van softwareontwikkeling. Het programma is zeer interessant voor architecten, softwaredevelopers, functioneel beheerders en IT-managers.

Voorkennis

Dit programma wordt verzorgd op Masterniveau. U heeft een HBO- of WO-werk- en -denkniveau. Er gelden geen specifieke toelatingseisen.

Vrijstellingen

Deze Masterclass maakt deel uit van de erkende opleidingen Master of Business Information (MBI) en Master in Management en ICT (MMIT) van NCOI. Wilt u verder studeren naar een Master en voldoet u aan de toelatingsvoorwaarden? Dan ontvangt u vrijstelling voor gelijke onderdelen in de Masteropleiding. Zo houdt u zicht op een verkort programma richting een erkende Mastergraad.

Doel en opzet

In deze Masterclass gaat u aan de slag met het belang van requirements engineering, de invulling ervan en de praktische toepassing. U krijgt zicht op het proces van het opstellen van vereisten, zoals verschillende typen requirements, prioritering en stakeholders. Ook ontwikkelt u een werkwijze waarbij de juistheid en volledigheid van de requirements geborgd is. Aan de hand van opdrachten en discussies werkt u verschillende onderwerpen nader uit. Hierbij wordt u begeleid door topprofessionals die midden in de praktijk staan. Tijdens de Masterclass wordt gebruikgemaakt van de meest actuele literatuur en u heeft toegang tot een overzichtelijke online leeromgeving met veel extra informatie.

Studiebelasting

Ongeveer 10-12 uur per studiebijeenkomst.

Inhoud

Inhoud

In dit programma wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

Strategie en planning

 • Belang van requirements
 • Positionering requirements
 • Requirementsmanagement
 • Requirements engineering

Implementatie

 • Typen requirements (business, gebruikers, software)
 • Requirementssysteemontwikkeltrajecten
 • Requirementsproces
 • Requirementsdevelopment

Requirementscompetenties

 • Requirementsanalist
 • Requirementstechnieken
 • Analysetechnieken
 • Specificatietechnieken
 • Validatietechnieken

Diploma

De Masterclass wordt afgesloten met een praktijkgerichte opdracht. Als u deze opdracht met een voldoende afsluit, ontvangt u het diploma ‘Masterclass Requirements Engineering’ van NCOI.

Planning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 10 weken. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 4 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 8 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. U kunt deze opleiding ook op afstand volgen op basis van e-learning (zie Studeren op Afstand voor meer informatie).

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Masterclass Requirements Engineering

Donderdag 17 mei 2018

Variant: Dag Locatie: Utrecht

Vrijdag 18 mei 2018

Variant: Dag Locatie: Amsterdam

Vrijdag 18 mei 2018

Variant: Dag Locatie: Arnhem

Vrijdag 18 mei 2018

Variant: Dag Locatie: Eindhoven

Vrijdag 18 mei 2018

Variant: Dag Locatie: Groningen

Vrijdag 18 mei 2018

Variant: Dag Locatie: Maastricht

Vrijdag 18 mei 2018

Variant: Dag Locatie: Rotterdam

Vrijdag 18 mei 2018

Variant: Dag Locatie: Utrecht

Vrijdag 18 mei 2018

Variant: Dag Locatie: Zwolle

Zaterdag 19 mei 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Amsterdam

Zaterdag 19 mei 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Eindhoven

Zaterdag 19 mei 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Rotterdam

Zaterdag 19 mei 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Utrecht

Zaterdag 19 mei 2018

Variant: Zaterdag Locatie: Zwolle
Kosten

Kosten

Inschrijfgeld € 100,-
Cursusgeld € 2.490,-
Studiemateriaal € 250,-
Eindopdracht € 295,-
Locatiekosten € 118,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 100,-
Reprorechten € 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 3.368,-

Locatie- en arrangementskosten

Computrain regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan kan het zijn dat op een deel van deze samengestelde prijs btw van toepassing is.

Masterclass Requirements Engineering

Cursusvorm:

Masterclass

Duur:

3 maanden

Vakgebieden:

Requirements

Opleidingsvariant:

Dag, Zaterdag en E-learning

PDF downloadenDirect inschrijven
Neem contact met mij op

Onze website maakt gebruik van cookies.