Ieder mens heeft een andere achtergrond en een persoonlijke leerstijl. Mensen leren het meest efficiënt als zij de leervorm kiezen die het best past bij hun leerstijl, leerdoelen en leeromstandigheden. Daarom verzorgt Computrain opleidingen en trainingen in verschillende varianten.

Klassikaal

Klassikaal trainen blijkt nog steeds de meest effectieve opleidingsmethode te zijn en wordt daarom ook het meeste gekozen. Een uitgebalanceerd en gestructureerd lesprogramma in combinatie met een ervaren praktijkdocent, veel interactie met medecursisten en uitstekende klassikale faciliteiten dragen bij aan dit succes.

In aaneengesloten trainingsdagen komt u met uw medestudenten bij elkaar om onder begeleiding van een docent kennis en vaardigheden op te doen van de behandelde onderwerpen. In de trainingen van Computrain wordt bovendien voortdurend de koppeling met de praktijk gemaakt. Onze ­trainingen bestaan daarom altijd uit een mix van plenaire theoretische kennisblokken en individuele praktijkoefeningen met persoonlijke ­begeleiding en terugkoppeling. Hierbij is de verhouding theorie-praktijk ongeveer 50-50. Om ervoor te zorgen dat iedereen probleemloos zijn praktijkoefeningen kan maken, bieden wij volledig gefaciliteerde werkplekken. U beschikt over moderne hardware voor het uitvoeren van de oefeningen. Zo wordt een optimale toepassing en verwerking van de leerstof mogelijk gemaakt.
 
Bekijk al onze klassikale opleidingen en trainingen.

Expertisecentrum 

Leert u liever zelfstandig en in uw eigen tempo of wilt u specifieke onderdelen of vaardigheden leren? Dan heeft Computrain speciaal voor u het expertisecentrum ontwikkeld. In het expertisecentrum is het mogelijk om aan de hand van een persoonlijk studieplan zelfstandig de gewenste onderwerpen door middel van labs en oefeningen te bestuderen.

Dit alles doet u onder proactieve begeleiding van een gecertificeerde praktijktrainer. Ondanks het individuele karakter van deze leervorm zit u zo veel mogelijk met vakgenoten bij elkaar. Het expertisecentrum is de ideale leervorm om zelf te studeren, vragen te stellen aan onze gecertificeerde praktijktrainers en met andere cursisten over de materie te spreken. Ook voor onze Office-opleidingen hebben we een vorm van het expertisecentrum, het Office-studiecentrum.
 
Bekijk onze trainingen die u in het Expertisecentrum kunt volgen.

MOC On Demand

Als IT Pro of Developer bent u nooit uitgeleerd. Wilt u leren in uw eigen tempo en wanneer en hoe het u het beste uitkomt? Dan heeft Computrain met MOC On Demand de uitkomst voor u. Als enige in Nederland bieden wij MOC On Demand aan in drie varianten: Basic, Plus en Premium. Bij de Plus-variant krijgt u onder andere begeleiding door een Microsoft Certified Trainer tijdens klassikale praktijkdagen en studiebegeleiding door een persoonlijke mentor. Bij de Premium-variant krijgt u daar bovenop ook nog 100% slagingsgarantie.

Bekijk onze MOC On Demand-trainingen 

Bootcamp 

Wanneer u niet een aaneengesloten periode gemist kunt worden op uw werkplek, is een bootcamp de ideale oplossing. Doordat u een aantal klassikale bijeenkomsten combineert met zelfstudie onder begeleiding van een mentor, bent u slechts een paar dagen afwezig.
 
Voordat het klassikale gedeelte start, studeert u gedurende ongeveer 6 weken zelfstandig met behulp van onze online leeromgeving (e-Connect). In deze periode is een mentor beschikbaar voor het beantwoorden van vragen. De klassikale bijeenkomsten zijn een voorbereiding voor het officiële examen waarmee de training afgesloten wordt. Omdat we sterk geloven in de kracht en effectiviteit van onze bootcamp, bieden we 100% slagingsgarantie.
 
Bekijk al onze Bootcamp-trainingen.

Connected 

Om een klassikale training bij te wonen moet u soms verder reizen dan u zou willen. Daarom bieden we u een unieke opleidingsvariant: Computrain Connected. Hiermee kunt u uw klassikale training volgen op een locatie die voor u het meest praktisch is. Zo wordt uw reistijd tot een minimum beperkt en kunt u zich optimaal richten op het volgen van de training.

In een Computrain Connected-training bieden wij u dezelfde kwaliteit als bij al onze andere trainingen. U staat in rechtstreeks contact met de trainer en álle overige deelnemers aan deze training, waar ze zich ook bevinden. Tijdens de training kunt u via een tweede scherm de klassikale training perfect volgen door middel van meerdere live videostreams. Uw eigen vragen stelt u rechtstreeks aan de trainer en de groep.

Het is ook mogelijk om binnen uw eigen organisatie een Computrain Connected-trainingsruimte op te zetten. Neem contact met ons op per mail.

E-Connect 

Als student bij Computrain heeft u exclusief toegang tot e-Connect, het unieke online leerplatform. Deze geavanceerde en zeer gebruiksvriendelijke omgeving bezoekt u vanaf iedere computer met internettoegang. E-Connect biedt u uitgebreide communicatiemogelijkheden met Computrain, uw docent en uw medestudenten. Daarnaast vindt u er alle informatie die u nodig heeft voor uw opleiding.
 
E-Connect is ook als app voor uw iPad beschikbaar in de App Store van Apple. Op e-Connect vindt u per onderdeel van uw opleiding een duidelijke studiewijzer. Hierin treft u per bijeenkomst alle informatie aan die u nodig heeft: de leerdoelen en leeractiviteiten van iedere bijeenkomst, de opdrachten ter voorbereiding op de bijeenkomst, eventuele examentraining en oefenopgaven, extra achtergrondinformatie en nuttige links en interactieve toepassingen, zoals tests en filmpjes. Op e-Connect vindt u uitgebreide mogelijkheden om ook buiten de bijeenkomsten contact te hebben met uw docent, uw medecursisten en met Computrain.