Blockchain-trainingen

Kies één van de programma's

Wat is blockchain?

Blockchain is een decentraal en openbaar netwerk voor het opslaan van informatie en het verwerken van transacties. Je kunt blockchain vergelijken met een grootboek waarin je financiële data, identiteitsgegevens, medische of kadastrale gegevens of andere wijzigingen opslaat. Alle full nodes, die gezamenlijk het netwerk voor de blockchain vormen, hebben een kopie van de gehele database en moeten wijzigingen hierbinnen gezamenlijk goedkeuren. Hierdoor is er niet langer een centrale partij nodig die de gegevens beheert. Blockchain heeft hierdoor het potentieel om de vertrouwensfunctie van een bank, het kadaster of de overheid over te nemen. Bovendien is de data binnen een blockchain erg moeilijk te vervalsen. Daarom is het een zeer veilige opslag van gegevens.

Waarom blockchain-trainingen volgen?

Veel bedrijven en overheidsorganisaties zijn nu aan het onderzoeken hoe zij de blockchain-technologie het beste kunnen inzetten. De impact van blockchain kan zeer groot zijn. Een bredere omarming van deze technologie maakt veel functies namelijk overbodig. Of het nu om de financiële sector gaat, transport en logistiek of de vele taken die nu nog door overheidsinstanties worden uitgevoerd. De impact van blockchain begrijpen en kunnen doorvertalen naar jouw eigen situatie is dus zeer waardevol. Computrain helpt je graag!

Wat leer je in de trainingen blockchain en smart contracts?

Waar komt blockchain vandaan en welke impact zal het hebben? In de training Blockchain doe je kennis op over de ontwikkeling en werking van de blockchain-technologie en cryptocurrency (zoals Bitcoin en Ethereum) en de kansen en risico’s voor fintech. Ga je direct of indirect met blockchain-transacties aan de slag? Dan is de training Smart Contracts programmeren iets voor jou. Smart contracts zijn volledig geautomatiseerde overeenkomsten die transacties via blockchain mogelijk maken. Deze transacties gelden niet alleen voor cryptocurrency, maar bijvoorbeeld ook voor eigendomsoverdracht. Dat heeft gevolgen op het vlak van risk, compliance en fraude.

Voor wie zijn trainingen blockchain geschikt?

Onze training Blockchain is geschikt voor alle geïnteresseerden, ook niet-IT’ers. De training Smart Contracts programmeren past goed bij juristen, programmeurs, riskmanagers en auditors die direct of indirect met smart contracts (gaan) werken.
 
Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies!

Advies nodig?

Vraag nu gratis UPDATE aan

Ik wil UPDATE aanvragen
Terug naar boven

Onze website maakt gebruik van cookies.