Ben jij al klaar voor het nieuwe Microsoft Cloud Partner Programma (MCPP)?

Om klanten te ondersteunen werkt Microsoft samen verschillende partners op verschillende gebieden. Computrain is bijvoorbeeld al meer dan 30 jaar een van de grootste Learning Partners van Microsoft.

Tot 1 oktober 2022 waren de Microsoft partners georganiseerd in het Microsoft Partner Netwerk (MPN) en konden partners zich kwalificeren voor een van de vele Partner Competencies, maar daar is verandering in gekomen. 

Vanaf 1 oktober 2022 is het Microsoft Partner Network (MPN) veranderd in het Microsoft Cloud Partner Programma (MCPP), dat beter aansluit op de Microsoft Cloud strategie, aangezien alle onderdelen in het programma zijn gerelateerd aan cloud solutions. Partners kunnen onderdeel worden van dit nieuwe programma als ze voldoen aan de gestelde eisen. Het nieuwe MCPP is opgedeeld in zes verschillende Solutions Partner Designations:

  • Data & AI (Azure)
  • Infrastructure (Azure)
  • Digital & App Innovation (Azure)
  • Business Applications
  • Modern Work
  • Security

Voor het behalen van elke Designation gelden verschillende eisen, maar in alle gevallen zijn deze ingedeeld in de volgende drie categorieën:

  • Performance 
  • Skilling
  • Customer Success

Om een Solutions Partner Designation te behalen moet je 70 punten behalen verdeeld over alle drie de categorieën. Een belangrijke categorie is Skilling. Om een Designation te kunnen behalen is het belangrijk dat de medewerkers over de juiste skills beschikken en gecertificeerd zijn. Voor elke Designation is het mogelijk om via het certificeren van je medewerkers een groot aantal punten te behalen.


We kunnen ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet of dat iets nog niet helemaal duidelijk is. Wij kunnen je daarbij helpen. Onze MCPP experts adviseren je graag over welke stappen je kunt nemen in je transformatie van het oude MPN programma naar het nieuwe MCPP programma. Heb je een Competency in het oude MPN programma en wil je weten welke Designation het beste past? Wil je weten welke certificeringen je nog nodig hebt om een bepaalde Designation te behalen? Wil je geholpen worden bij de voorbereiding op je certificeringen? We kunnen je overal bij helpen! 

Neem vrijblijvend contact met ons op via info@computrain.nl of 030 234 8500.