IT’er OP MAAT maakt doorgroei BCS mogelijk

Waar haal je op korte termijn een groep .NET-developers vandaan? Roel Praagman zat er behoorlijk mee in zijn maag. De oprichter/directeur van BCS HR & Salarisadministratie in Den Bosch, de nummer vijf van Nederland in deze branche, had dringend behoefte aan uitbreiding van zijn IT-afdeling. Alleen dan zou hij met zijn bedrijf kunnen doorgroeien. Dankzij de dienst IT’er OP MAAT van Computrain heeft hij de gewenste IT-professionals in huis kunnen halen. Sinds november draaien ze bij BCS tot ieders tevredenheid mee.

BCS heeft zelf softwarepakketten ontwikkeld, waarvan ‘kleine’ klanten dankbaar gebruik maken. Met die pakketten wil Roel Praagman ook grote klanten bedienen. Het is een ambitieus plan waarmee hij BCS flink kan laten groeien. Maar dan moet eerst de salarisadministratie beschikbaar komen voor de cloud en daarvoor heeft Praagman extra Microsoft .NET-developers nodig. Na een half jaar zoeken stond Praagman nog steeds met lege handen. Er moest snel iets gebeuren.

Werkzoekenden begeleiden naar een baan in de IT

Praagman heeft hulp gezocht bij Computrain. Zijn behoefte en een nieuwe service-offering zorgden voor een passende match. “Met de offering IT’er OP MAAT begeleiden we werkzoekenden naar een baan in de IT”, vertelt Ruud Scholte, accountmanager van Computrain. “We werken hiervoor onder andere nauw samen met het UWV, Vluchtelingenwerk Nederland en mobiliteitscentra van onze klanten. Deze service is redelijk uniek.”

Inzetgarantie

De urgentie bij BCS was hoog. Zonder de extra development-capaciteit kon de groeidoelstelling niet worden gerealiseerd. Scholte beschrijft hoe Computrain zich onderscheidde: “Met onze inzetgarantie werd gegarandeerd dat de geselecteerde kandidaten tot het vereiste niveau zouden worden gebracht. We hebben samen met BCS een vacature opgesteld en het selectieproces gestart. De uiteindelijke groep bestond uit deelnemers met een gemiddelde leeftijd van 48 jaar, een IT-achtergrond en veel ervaring. Er moest alleen .NET-kennis bij. Ze zijn een omscholingstraject ingegaan van vijf maanden en dat is in november grotendeels afgerond. Naast .NET-technologie is er ook aandacht besteed aan moderne gedragsvaardigheden. Elf deelnemers hebben de vier vereiste Microsoftcertificaten behaald; zeven van hen zelfs een vijfde certificaat.”

‘Het is me goed bevallen’

Roel Praagman: “Het UWV kwam aanzetten met mensen van rond de vijftig. Daar had ik eerlijk gezegd niet op gerekend. Het is me echter goed bevallen. Met z’n allen zijn we aan de gang gegaan. De nieuwe krachten moesten integreren met onze IT-afdeling. Dat is prima gegaan.” Over het verloop van het traject en het resultaat dat is geboekt is Roel Praagman zeer tevreden. Er worden zelfs al gesprekken gevoerd over een tweede traject, nog een groep nieuwe IT’ers via Computrain. En de groei kan nu doorgaan. Roel Praagman: “Over twee, drie jaar bieden wij de mooiste softwarepakketten van Nederland.”

Met IT’er OP MAAT wordt u volledig ontzorgd

Heeft u ook problemen met het vinden van geschikte IT’ers? Doet u dan een beroep op IT‘er OP MAAT. We selecteren ambitieuze IT’ers die geïnteresseerd zijn in de gevraagde functie bij uw organisatie, maar die nog niet over juiste bewijslast beschikken. Zij doorlopen een assessment. Worden ze geschikt bevonden, dan stellen wij ze aan u voor. Ben u enthousiast over een IT-professional die wij aandragen? En wilt u die na een intensieve scholing als nieuwe medewerker in dienst nemen? Dan worden er contracten opgesteld met de werkgever, werknemer en Computrain. Wij scholen de professional (om), zodat deze zich ontwikkelt in de richting van uw vacante functie. Aan het eind van het traject komt de professional bij u in dienst en beschikt u over een goed opgeleide, ingewerkte IT-expert. Wilt u meer weten over IT’er OP MAAT? Of wilt u zich daarvoor aanmelden? Neemt u dan contact met Ruud Scholte via 06 - 12 917 916 of mail naar rscholte@computrain.nl.

Wellicht ook interessant