Terugblik UPDATE Live: Cloud computing met AWS en Microsoft

Hoe past de cloud bij u? En welk cloudplatform past het best bij uw organisatie? De bezoekers van onze gratis informatiesessie UPDATE Live, op woensdag 12 april in Utrecht, weten inmiddels het antwoord. Die avond vertelden experts van Amazon Web Services (AWS) en Microsoft over cloud computing. Een kleine terugblik…

Patrick Kersten, Programmadirecteur Computrain, opende de avond, waarna Erik Meinders, Trainer AWS Technical Essentials, de sessie vervolgde. Hij inspireerde het publiek met zijn slimme assistent Alexa en de AWS IoT-button op een wasmachine, waarmee je met één druk op de knop nieuw wasmiddel bestelt. Vervolgens zette Meinders in enkele minuten 5 webservers in de lucht.

Wist u dat er in 2020 per uur 1 miljoen nieuwe devices online komen? Dat vertelde Jeffrey Vermeulen, Product Marketing Manager Microsoft Azure bij Microsoft, in zijn verhaal over de hybrid clouddiensten van Microsoft. Robert Boonman, Trainer Microsoft Azure Fundamentals, highlightte onder meer IaaS- en PaaS-oplossingen, datacenterlocaties, virtual networking en storage-mogelijkheden.

“De sessie was zeer informatief”

We vroegen enkele bezoekers tijdens de afsluitende borrel naar hun mening over UPDATE Live. Dirk IJff was al eens eerder aanwezig bij een kennissessie: “Ik weet heus wel wat de cloud is, maar wil op een ander niveau kunnen meepraten met mijn collega’s. Onze organisatie raakt steeds meer ver-SaaSt. Deze sessie was zeer informatief”, aldus Dirk.

“Interessant te zien hoe AWS is vooruitgegaan”

De organisatie van bezoeker Rishi Ramkhelawan zit al in de cloud en wil er meer uithalen: “We denken de laatste tijd over nieuwe tegels in onze app, maar ik maak alleen de vertaalslag van onze wensen. Deze sessie helpt daarbij en het was zeker niet saai.” Ook Jean-Pierre Solognier is enthousiast over de avond: “Wij zijn bezig met CaaS en PaaS en denken aan het laagdrempelige Azure Stack. Het was interessant te zien hoe ver AWS vooruit is gegaan en begrijpelijker is geworden.”

De volgende editie van UPDATE Live is in september. We duiken dan in de programmeertaal Java. Houd uw mailbox in de gaten voor meer informatie.

UPDATE Live terugkijken

Op onderstaande pagina kunt u de volledige presentaties van alle sprekers terugkijken.
Lees meer

Nu tot 50% korting op AWS- en Azure-trainingen 

Lagere IT-kosten, minder onderhoud, hogere productiviteit en een betrouwbare en flexibele IT-omgeving: wilt u meer weten over cloud computing binnen uw organisatie? Volg dan een van onze kortlopende kennismakingstrainingen, of meerdaagse trainingen waarin u optimaal wordt voorbereid op de examens en certificeringen van AWS en Microsoft Azure. U krijgt nu tot 50% korting op geselecteerde cloudtrainingen. De actie loopt tot en met 31 december 2017. Meer weten? Bel ons gerust via 030 - 234 85 00 of mail naar info@computrain.nl.


Lees meer over AWS  Lees meer over Azure


Ik wil gratis meer interessante artikelen van UPDATE lezen!

Wellicht ook interessant