Excel tips

Ben jij op zoek naar gratis tips om meer werk in minder tijd te kunnen verzetten met behulp van Microsoft Excel? Dan helpen we je graag op weg met dit artikel. Onze docenten verzorgen al vele jaren professionele Excel-trainingen voor bedrijven en particulieren en wij hebben ze gevraagd om hun meest nuttige tips voor jou op een rijtje te zetten. Lees snel verder voor onze lijst met 13 gratis Excel tips.

Wil jij snel efficiënter leren werken binnen Excel? Bekijk dan hier onze professionele Excel-cursussen.

 

Excel tip 1: sommen maken in Excel (YouTube)
In Excel kan je gemakkelijk sommen maken met behulp van de functie =SOM. Bekijk dit filmpje om te ontdekken hoe je deze functie gebruikt.

Excel tip 2: vermenigvuldigen in Excel
In Excel kan je gegevens op verschillende manieren vermenigvuldigen. Klik op de link hierboven om te leren hoe dat werkt.

Excel tip 3: automatische reeksen maken in Excel (YouTube)
Automatische reeksen in Microsoft Excel kunnen je veel tijd besparen. Bekijk het filmpje om te leren hoe je ze gebruikt.

Excel tip 4: gegevens transponeren in Excel (YouTube)
Wil jij gegevens uit rijen verwisselen met gegevens uit kolommen? Bekijk dan snel het filmpje om te leren hoe transponeren in Excel werkt.

Excel tip 5: celeigenschappen aanpassen in Excel (YouTube)
De celeigenschappen bepalen hoe gegevens in Excel worden weergegeven. Bekijk het bovenstaande filmpje om te leren hoe je de celeigenschappen kunt aanpassen.

Excel tip 6: een grafiek maken in Excel (YouTube)
Met grafieken kan je gemakkelijk gegevens visualiseren in Excel. Bekijk het filmpje om te leren hoe je gemakkelijk een grafiek maakt in Microsoft Excel.

Excel tip 7: absolute celverwijzingen gebruiken in Excel (YouTube)
Met absolute celverwijzingen kan je ervoor zorgen dat cellen vast blijven staan wanneer je een automatische reeks gebruikt. Hoe dat werkt, dat leer je in het bovenstaande filmpje.

Excel tip 8: voorwaardelijke opmaak in Excel (YouTube)
Wil je de opmaak van cellen in Excel af laten hangen van de inhoud van de cel? Dan kan je daar voorwaardelijke opmaak voor gebruiken.

Excel tip 9: gegevensvalidatie in Excel (YouTube)
Wil jij beperken wat voor soort gegevens er in een bepaalde cel ingevoerd kunnen worden? Dan kan je daar gegevensvalidatie voor gebruiken in MS Excel.

Excel tip 10: een aangepaste weergave maken in Excel (YouTube)
Wil jij vastleggen hoe jouw werkblad binnen Excel wordt weergegeven? Dan kan je hier een aangepaste weergave voor maken.

Excel tip 11: een tabel met totaalrij maken in Excel (YouTube)
Met de hulpmiddelen voor tabellen kan je gemakkelijk een totaalrij aan jouw tabel binnen Excel toevoegen.

Excel tip 12: de ALS-functie in Excel toepassen
De ALS-functie in Excel laat je gemakkelijk gegevens weergeven op basis van een logische vergelijking. Klik snel verder om te lezen hoe je dat doet.

Excel tip 13: de SOM.ALS-functie in Excel toepassen
Wil jij gegevens in Excel optellen op basis van bepaalde voorwaarden? Dan kan je daar de SOM.Als-functie voor gebruiken.

Efficiënter leren werken met Excel

Wil jij na het volgen van deze tips nog efficiënter leren werken binnen Microsoft Excel? Dan helpen wij je graag verder. Bij Computrain kun je bijvoorbeeld een basiscursus Excel, een cursus Excel voor gevorderden of een certificeringsprogramma volgen. Onze ervaren docenten leren je dan binnen zeer korte tijd hoe je Excel effectief inzet binnen jouw dagelijkse werkzaamheden.