What’s new bij Microsoft?

Waar hebben gebruikers én developers behoefte aan? Als een van de grootste technologieleveranciers houdt Microsoft dat nauw in de gaten en past zijn visie en software daar continu op aan. Wat zijn de voornaamste wijzigingen die de softwaregigant recent heeft doorgevoerd? 

Op Microsoft Build 2022 kondigde Microsoft diverse nieuwe development-functionaliteit aan. Wij hebben daar drie opvallende tools voor je uitgepikt.

1. Low code / no code

Microsoft maakt het nog makkelijker voor developers om low code /no code apps te ontwikkelen. Daarvoor introduceert Microsoft twee nieuwe tools. De eerste is Express Design in Microsoft Power Apps. Hiermee kan je een app design op papier uittekenen en inscannen. Power Apps maakt daar vervolgens een app van. De tweede nieuwe functionaliteit is Power Pages. Hiermee kan je relatief eenvoudig low code / no code websites bouwen – op basis van diverse designs, inclusief security. 

2. Cloud native

Om het bouwen van cloud native apps te vereenvoudigen, lanceert Microsoft Azure Container Apps. Hiermee kun je cloud native Kubernetes-apps bouwen, zonder dat je enige kennis van deze technologie nodig hebt. Zo worden de voordelen van een kwalitatieve cloud native app voor iedereen bereikbaar. Denk aan de flexibiliteit van open source en oneindige schaalbaarheid. Bovendien heb je als developer geen complexe IT-infrastructuur meer nodig om deze apps te ontwikkelen.

3. Collaborative apps

Hoe zet je de mens centraal? Deze vraag ligt ten grondslag aan de ontwikkelingen die Microsoft in gang heeft gezet op het gebied van collaborative apps. Zo koppelt Microsoft zijn tool om data in applicaties te visualiseren, Microsoft Graph, aan Microsoft Teams. Dat opent een wereld aan samenwerkingsmogelijkheden: developers kunnen Microsoft Teams embedden in hun apps én hun apps delen in Microsoft Teams. ‘Live share’ noemt Microsoft deze laatste optie.

 

Ben je benieuwd naar wat Microsoft nog meer aan nieuwe functionaliteit in de pijplijn heeft zitten? Bekijk de video’s van Microsoft Build 2022.

Wellicht ook interessant